EUROBASKET

Άλλο Πάρκερ, άλλο Νοά

Άλλο Πάρκερ, άλλο Νοά

Αδυναμία να δηλώσει με σιγουριά αν θα βρίσκεται (ή όχι) στο Eurobasket του 2015 δήλωσε ο Γιοακίμ Νοά, στην Equipe. "Προτεραιότητα είναι η καριέρα μου", ξεκαθάρισε ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς.

Οι πιο ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Εθνικής Γαλλίας έχουν γραφτεί την τελευταία διετία. Αρχικά, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket της Σλοβενίας (2013) και εν συνεχεία με αυτήν του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014).

Κοινός παρονομαστής των δύο επιτυχιών ήταν η απουσία του Γιοακίμ Νοά. Ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς αποφάσισε να απέχει σε αμφότερες διοργανώσεις, προτιμώντας να προπονηθεί ατομικά και να ξεκουραστεί, ώστε να είναι έτοιμος για το ΝΒΑ.

Το αυτό σκέφτεται σοβαρά να κάνει για ακόμη ένα καλοκαίρι, παρά το γεγονός πως το φετινό Eurobasket θα φιλοξενηθεί στη Γαλλία -μεταξύ άλλων χωρών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως " το να παίζεις για τη χώρα σου είναι μια μεγάλη εμπειρία, αλλά ουδέποτε αποτέλεσε την προτεραιότητά μου". Εν αντιθέσει δηλαδή με αυτά που πιστεύει ο Τόνι Πάρκερ, που τόνισε πως θα ενισχύσει τους "τρικολόρ" το καλοκαίρι .

Τι σημαίνει αυτό; " Προτεραιότητα για μένα είναι η καριέρα μου. Όπως και να έχει, πριν πάρω οποιαδήποτε οριστική απόφαση, θα μιλήσω πρώτα με τα υπόλοιπα παιδιά της εθνικής ομάδας, τα οποία σέβομαι απόλυτα. Στην παρούσα φάση, δεν έχω να πω κάτι με σιγουριά. Δεν είμαι σε θέση να πάρω κάποια απόφαση", κατέληξε ο Γάλλος σέντερ.

Από την άλλη πάντως, θα πρέπει να σκεφτεί πως ενδεχόμενη απουσία του από το Eurobasket, θα τον θέσει αυτόματα εκτός των επιλογών του Βενσάν Κολέ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "τρικολόρ" έχει ξεκαθαρίσει πως όσοι απέχουν από το Eurobasket, δεν θα βρίσκονται μεταξύ των επιλογών του για το καλοκαίρι του 2016.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ