EUROBASKET

Αίμα, δάκρυα και... Ρούντι

Αίμα, δάκρυα και... Ρούντι

Ο Ρούντι Φερνάντεθ δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο ήθελε την Ισπανία σε αυτό το Eurobasket, ελέω των ενοχλήσεων στη μέση. Στον τελικό όμως, έκανε τη διαφορά, αν και αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από ένα σκληρό φάουλ που δέχθηκε (vid).

Τα προβλήματα στη μέση ταλαιπώρησαν τον Ρούντι Φερνάντεθ σχεδόν από την πρώτη μέρα του Eurobasket. Γι αυτό άλλωστε αναγκάστηκε να μείνει στα "πιτς" στον αγώνα των "16" με την Πολωνία. Ακόμη κι έτσι πάντως βοήθησε τη "φούρια ρόχα" να φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, έχοντας 11 πόντους με 4/7 εντός παιδιάς .

Μέσα σε όλα μάλιστα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι αφού το φάουλ που δέχθηκε στο 26'04'' του τελικού, αρκούσε για να τον στείλει εκτός παρκέ για το υπόλοιπο του αγώνα με τη Λιθουανία. " Η μέση μου ήταν χάλια, αλλά είμαι χαρούμενος που βοήθησα όσο μπορούσα για να πάρουμε ένα ακόμη χρυσό", δήλωσε ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ σχεδόν... κλαίγοντας μετά τον τελικό, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της "El Confidencial".

Παρά τους πόνους και το γεγονός πως ήθελε να παίξει κι άλλο με τη "λιέτουβα", η κατάκτηση του χρυσού αρκούσε για να τον κάνει να ξεχάσει τα πάντα. Όλα πλην των ανθρώπων που τον βοήθησαν να παίξει, έστω και λίγο σε αυτή τη διοργάνωση. " Θέλω να ευχαριστήσω τους φυσικοθεραπευτές, τους γιατρούς και όλους τους συμπαίκτες μου για τη στήριξη που μου παρείχαν, μα πάνω απ όλα για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι κάτι που αφορά τόσα άτομα, όχι μόνο έναν", δήλωσε κλείνοντας ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα ημερολογιακό έτος με πέντε τίτλους στο παλμαρέ του. Μην ξεχνάμε πως με τους "μερένγκες" κατέκτησε το Super Cup, το Copa Del Rey, τη Liga Endesa και -φυσικά- την Euroleague.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ