ΜΠΑΣΚΕΤ

Βραβεύεται από την USPE η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας

Βραβεύεται από την USPE η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας

Η Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (USPE) θα τιμήσει την ομάδα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας, η οποία έχε κατακτήσει τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια.

Οι τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων (2009, 2013, 2017) από την ομάδα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από την Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (USPE), η οποία πρόκειται να την τιμήσει στο περιθώριο του 38ου συνεδρίου της στην Τσεχία.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Τα τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια στο μπάσκετ που κατέκτησε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος την κατέστησαν ως την πλέον επιτυχημένη ομάδα της Ευρώπης! Αναμφίβολα, πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που έρχεται από την πανευρωπαϊκή αθλητική ένωση αστυνομικών (USPE), που θα τιμήσει την ελληνική ομάδα μπάσκετ των αστυνομικών στο περιθώριο του 38ου συνεδρίου της στην Τσεχία.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος έχει κατακτήσει τρεις συνεχόμενες φορές το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το 2009 (Ολλανδία), το 2013 (Τορίνο) και το 2017 (Αθήνα). Μία επιτυχία που αποτελεί ύψιστη διάκριση για την Α.Ε.Α.Ε. και γι’ αυτό τον λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της U.S.P.E. (Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών) αποφάσισε να προχωρήσει στην βράβευση της.

Ο Ηλίας Καλαντωνέας, μέλος της συγκεκριμένης ομάδας από το 2018 (μετράει τρία χρυσά και ένα ασημένιο το 2005 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κύπρο) και νυν προπονητής ξέρει όσο κανείς άλλος το πόσο σκληρά δούλεψαν όλοι για να έρθουν οι επιτυχίες.

"Είναι πολύ σημαντική για την Ελληνική Αστυνομία και τον αθλητισμό γενικότερα η βράβευση της ομάδας μας για την κατάκτηση των τριών συνεχόμενων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων" εξηγεί αρχικά ο προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και συνεχίζει: "Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που είχαμε ως τώρα και οφείλεται στα τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που κατακτήσαμε. Το μυστικό της επιτυχίας είναι απλό. Υπάρχει ένα σύνολο αθλητών και ένα «δέσιμο» μεταξύ τους που βγαίνει στο γήπεδο. Η «χημεία» είναι ένα βασικό συστατικό για να πετύχεις τον στόχο σου. Όσα παιδιά έχουν περάσει από την ομάδα στα 18 χρόνια που είμαι εγώ εδώ έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις, ενώ και οι νέοι που έχουν προστεθεί μπήκαν αμέσως στο κλίμα της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι το επίπεδο είναι υψηλό και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε στο τελευταίο ευρωπαϊκό έξι παίκτες στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και έξι παίκτες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Το ταλέντο και το «δέσιμο» της ομάδας είναι οι βασικοί λόγοι της επιτυχίας".

Ο Ηλίας Καλαντωνέας δεν ξέχασε να αναφερθεί και στους αφανείς ήρωες των επιτυχιών, τα μέλη της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, που αφιερώνουν πολύ χρόνο για να προετοιμάσουν τις συνθήκες, ώστε να είναι απερίσπαστοι οι παίκτες στο έργο τους. " Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν εκτός από τους παίκτες και στους αφανείς ήρωες που είναι τα μέλη της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών. Οι παίκτες οφείλουν να πουν ένα ευχαριστώ στα μέλη της διοίκησης γιατί τρέχουν για όλα, από τα γήπεδα που θα προπονηθούν μέχρι να λύσουν το παραμικρό πρόβλημα που θα υπάρξει. Είναι πράγματα που δεν τα έβλεπα όσο ήμουν παίκτης, αλλά τώρα ως προπονητής μπορώ να τα αξιολογήσω. Διότι, τα μέλη της διοίκησης δεν τρέχουν τόσο πολύ γιατί έχουν κάποιο όφελος, θα το πω απλά το κάνουν γιατί γουστάρουν τον αθλητισμό, είτε είναι μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο, είτε τένις, είτε οποιοδήποτε άλλο άθλημα".

Όσο για την επόμενη ημέρα: "Η διάκριση αυτή ανοίγει μια καινούργια σελίδα στην ομάδα και τώρα θέλουμε να κοιτάξουμε να κατακτήσουμε και κάτι μεγαλύτερο. Γιατί όχι έναν τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ