ΜΠΑΣΚΕΤ

Ύμνοι FIBA για Κικίλια

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020.
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) EUROKINISSI

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποθεώνει τον Υπουργό Υγείας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού

Την τιμητική του έχει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να τον αποθεώνει για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την πανδημία του κορονοϊού.

Αρχικά στο άρθρο γίνεται αναφορά στον περίφημο τελικό του Κυπέλλου το 2001 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, όταν ο Κικίλιας είχε παίξει την καθοριστική άμυνα πάνω στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα με αποτέλεσμα η Ένωση να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Γνωστός για τις εξαιρετικές του αμυντικές επιδόσεις όταν ήταν εν ενεργεία αθλητής, ο Κικίλιας ως προϊστάμενος του Υπουργείου έχει πάρει άριστο βαθμό στη μάχη με τον φονικό ιό στην οποία αναφέρθηκε μιλώντας στη FIBA. « Το μπάσκετ και η διαχείριση αυτής της κρίσης είναι βεβαίως τελείως διαφορετικά πράγματα. Όταν ήμασταν μικρά παιδιά ήμασταν ευλογημένοι να έχουμε μεγάλες προσδοκίες και στόχους. Από μικρή ηλικία παίζαμε μπροστά σε 20.000 φιλάθλους και έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσει η ομάδα μας. Αυτό από μόνο του μας βοήθησε ώστε να χτίσουμε τον χαρακτήρα μας. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας πώς να γίνουμε πρωταθλητές. Με ποιον τρόπο να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Αυτή είναι η νοοτροπία κάθε αθλητή. Δεν τα παρατάς ποτέ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κικίλιας, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: « Όταν μιλάμε για τις ζωές των ανθρώπων πρέπει πάντοτε να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Κάθε μέρα είναι μια μεγάλη μάχη στην προσπάθεια που κάνουμε για να σώσουμε ζωές. Πρέπει να παραμένουμε ψύχραιμοι, αλλά είναι αδύνατο ορισμένες φορές να μην σε κυριεύουν τα συναισθήματα».

Ο Κικίλιας δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι από το χώρο του μπάσκετ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχουν αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. « Οι δεσμοί του μπάσκετ είναι ισχυροί και αιώνιοι. Είναι πολύ συγκινητικό να ακούω τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα, η χώρα του οποίου υποφέρει από τον κορονοϊό, να μιλάει με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα και να την αναφέρει ως παράδειγμα. Ή να ακούς ανθρώπους όπως ο Νίκος Ζήσης και ο Δημήτρης Ιτούδης. Η χαρά διπλασιάζεται όταν ακούς πρώην συμπαίκτες και αντιπάλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ