Το... τζάμπολ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων

Το... τζάμπολ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων

Οι  Αριστείδης Γολέμης, Γιάννης Μαστοράκης, Δέσποινα Πλευράκη, Ντάβοριν Νάκιτς και Μπάμπης Μαρκάκης έδωσαν  το "παρών" στην συνέντευξη Τύπου για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων και μεταξύ άλλων σημείωσαν τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Το τζάμπολ του της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων πλησιάζει και την Τετάρτη (11/4) στο "Φιλωνίδειο" πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν ο  ο Αριστείδης Γολέμης, ο Γιάννης Μαστοράκης, η Δέσποινα Πλευράκη, ο Ντάβοριν Νάκιτς  και ο Μπάμπης Μαρκάκης.

O Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης ανέφερε πως "υποδεχόμαστε μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο μπάσκετ. Είμαστε χαρούμενοι που η ΕΚΑΣΚ και η ΕΟΚ έδειξαν εμπιστοσύνη στον Δήμο Χερσονήσου. Ο αθλητισμός είναι από τα πράγματα που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για εμάς, γιατί είναι από τις δραστηριότητες που βοηθούν την τοπική κοινωνία και προάγει το αθλητικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι. Δείχνει τον δρόμο προς τα αθλητικά ιδεώδη στα παιδιά και τα βοηθά να αποφύγουν άλλους δρόμους κυρίως μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε πλέον όλοι ως κοινωνία τοπικά αλλά και ως έθνος συνολικά. Αυτό που θα θέλαμε είναι να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση αυτή, να την αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και το Ηράκλειο. Θα δούμε τις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και πιστεύω πως θα αποζημιώσουν όποιον αποφασίσει να διαθέσει τον χρόνο του, τον κάθε θεατή που θα έρθει να τις τους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης, αλλά  και τον κ. Σαπουνάκη, του Lyttos Beach, για την φιλοξενία του. Χωρίς αυτή τη συμβολή θα ήταν δύσκολο να υπάρξει αυτή η διοργάνωση στο Δήμο Χερσονήσου".

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χερσονήσου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος και έχει κάνει μια απίστευτη προσπάθεια για την διοργάνωση. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τα παιδιά, τους αθλητές ενθουσιασμένοι που βρίσκονται σε έναν «παράδεισο». Το γήπεδο είναι οργανωμένο, το παρκέ καταπληκτικό. Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι εδώ, παρά το ότι σας πιέζουμε και λίγο παραπάνω και ιδιαίτερα ο κ. Μαρκάκης, που είναι λίγο τελειομανής. Αυτό που  θα θέλαμε είναι να έχουμε μια διοργάνωση που θα στεφθεί από επιτυχία χωρίς... παρατράγουδα. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι έξι καλύτερες ομάδες εφήβων στην Ελλάδα με σπουδαία ταλέντα. Εύχομαι μια πολύ καλή διοργάνωση και οι πρώτες ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές".

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης πρόσθεσε: "Θα ήθελα να καλωσορίζω τις αποστολές. Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται στην Χερσόνησο. Κατά δεύτερο λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Δήμαρχο και την κ. Πλευράκη για την βοήθειά τους ώστε να γίνει εδώ η τελική φάση. Μας πήγαν σε ένα καταπληκτικό χώρο. Αν δεν υπήρχε ο κ. Σαπουνάκης με το Lyttos Beach δεν θα γινόταν εδώ αυτή η διοργάνωση και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και προσωπικά, καθώς όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Θα θέλαμε μόνο να αγκαλιάσει ο κόσμος το τουρνουά, να έρθει τα παιδιά και να δουν και τα δικά μας παιδιά πως δουλεύουν οι άλλες ομάδες, τα άλλα παιδιά, γιατί ίσως έτσι βάλουμε και λίγο μυαλό".

Ο υπεύθυνος διαιτησίας της FIBA στην Ευρώπη, Ντάβοριν Νάκιτς δήλωσε: "Από την πλευρά της FIBA και το τμήμα διαιτησίας θα ήθελα να πως πως είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε μέρος σε αυτό το μεγάλο γεγονός, σε μια μεγάλη μπασκετική χώρα με πλούσια και ξεχωριστή ιστορία. Είμαστε χαρούμενοι που θα δουλέψουμε με νέους διαιτητές της FIBA και έξι από την Ελλάδα, αλλά και που θα δούμε από κοντά τα νέα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Οι συνθήκες που έχουμε συναντήσει είναι κορυφαίου επιπέδου και ελπίζω ως το τέλος του τουρνουά να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους διαιτητές να αναπτυχθούν αυτούς που είναι από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και τους έξι από την Ελλάδα που θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κι αυτοί μέλη αυτής της «οικογένειας». Φέτος είναι ακόμη πιο δυνατή η σχέση με την ΕΟΚ και έγινε ένα ακόμη βήμα στη συνεργασίας μας με 15 Έλληνες διαιτητές να παίρνουν μέρος σε διαφορετικές διοργανώσεις της FIBA. Πλέον εξαρτάται και από εμάς και τους διαιτητές να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια, να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν να γίνουν, για να δώσουν με τη σειρά τους το καλύτερο στο μπάσκετ. Όλοι όσοι δουλεύουν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή τη συνεργασία".

Τέλος, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου, Δέσποινα Πλευράκη ανέφερε: "Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον τόπο μας, την Κρήτη μας που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση, αλλά και γιατί πετύχαμε το στόχο μας. Μετά από μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων, σειρά έχει το μπάσκετ. Θεωρούμε ότι η κοινωνία θα το αγκαλιάσει με την ίδια θέρμη. Να ευχαριστήσουμε την ΕΟΚ που μας εμπιστεύθηκε και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα αγωνιστούν στον τόπο μας".

Photo Credits: Basket.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί το να μένεις σε σχέση παχαίνει

Εργένηδες όλου του κόσμου, μπορείτε να αρχίσετε τα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24