ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τρίποντο του Τσιάρτα "σαν να βάζει ένα ποτήρι νερό"

Το τρίποντο του Τσιάρτα "σαν να βάζει ένα ποτήρι νερό"

Στο κλειστό της Νήαρ Ηστ βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (6/3) οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές και η Εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004, με τους δεύτερους να κλέβουν την παράταση. Το τρίποντο του Βασίλη Τσιάρτα, η διείσδυση του Γιώργου Καραγκούνη και τα highlights (VIDEO).

Οι δράσεις της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Euro 2004 είναι πολλές και συνεχίζονται, σε κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά, η "χρυσή ομάδα" της Πορτογαλίας έδωσε ένα ακόμη μήνυμα στήριξης, με τη βοήθεια του Συνδέσου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.

Ως "αντίπαλοι", οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο κλειστό της Νήαρ Ηστ το πρωί της Τρίτης (6/3) και με την παρουσία τους ενίσχυσαν τις προσπάθειες που γίνονται κατά του σχολικού εκφοβισμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μόνο τυχαία δεν ήταν (όπως επίσης η μέρα που διεξήχθη ο φιλικός αγώνας μπάσκετ) αφού πρόκειται για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Πρώην ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες φόρεσαν τα... αθλητικά τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές που κατέκλυσαν το κλειστό της Καισαριανής.

Μία εκδήλωση που θέλησε να στείλει μήνυμα κατά της σχολικής βίας, οποιασδήποτε μορφής. Είτε μιλάμε για λεκτική, είτε για σωματική, είτε για ηλεκτρονική.

Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων οι Νάσος Γαλακτερός, Μιχάλης Υφαντής, Δημήτρης Παπανικολάου, Σάκης Τζαλαλής και Γιάννης Γιαννούλης από τον χώρο του μπάσκετ, με την απαραίτητη... καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη. Ενώ τον χώρο του ποδοσφαίρου εκπροσώπησαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Καραγκούνης, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Τσιάρτας και Κώστας Κατσουράνης.

Οι ποδοσφαιρικοί της παρέας αποδείχθηκαν μάλιστα εξόχως ικανοί στα παρκέ, προσφέροντας θέαμα και φάσεις που ενδεχομένως να μην είχαν φανταστεί οι περισσότεροι.

Όπως για παράδειγμα το τρίποντο που σημείωσε ο Βασίλης Τσιάρτας. Γνωστός για τις άψογες εκτελέσεις φάουλ στη διάρκεια της καριέρας του, απέδειξε πως είναι αντίστοιχα ικανός από τα 6μ75. Πήρε την ασίστ από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και έστειλε την μπάλα στον στόχο, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Από αυτούς που το διασκέδασαν περισσότερο ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος επιβεβαίωσε πως διατηρείται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει διεισδύσεις και να επιδιώξει να σκοράρει ξανά και ξανά, παρά τις... ενοχλήσεις από τους αντιπάλους του. Ακόμη κι όταν βρήκε απέναντί του τον Σάκη Τζαλαλή, ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσπάθειά του.

Στα... συν της ημέρας και η ταχύτητα του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο ανοιχτό γήπεδο. Όπως επίσης η άνεση με την οποία σκόραρε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ