ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μπάσκετ της Κρήτης συγκεντρώνει σχολική ύλη για "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τα 23 χρόνια προσφοράς της ΜΚΟ  "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ",παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τα 23 χρόνια προσφοράς της ΜΚΟ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ",παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Κάλεσμα προς τα σωματεία της ώστε να βοηθήσουν στη συγκέντρωση σχολικής ύλης για το "Χαμόγελο του Παιδιού" απηύθυνε η ΕΚΑΣΚ. "Αν ενωθούμε, θα τα καταφέρουμε" λέει χαρακτηριστικά.

Μια συλλογική προσπάθεια κάνει η ΕΚΑΣΚ προκειμένου να συγκεντρώσει σχολική ύλη για τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα σωματεία από τους τέσσερις νομούς καλούνται να «παίξουν ομαδικά» και να βοηθήσουν την προσπάθεια της Ένωσης προκειμένου από τις 15/9 έως 25/9 να συγκεντρωθεί η απαραίτητη σχολική ύλη για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Κρήτης που το έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά:

« Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.

Το μπάσκετ μπορεί να είναι ένα άθλημα με στόχο την ψυχαγωγία, όμως η παιδεία είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού.

Έτσι στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης αλλά και του ''ευ αγωνίζεσθαι'' που προβάλλει ο αθλητισμός, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, στηρίζει την μη κερδοσκοπική οργάνωση ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' και συγκεντρώνει σχολική ύλη για παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτό το λόγο καλεί τα σωματεία της να «παίξουν ομαδικά» και να βοηθήσουν την συγκεκριμένη δράση, συγκεντρώνοντας σχολική ύλη, προκειμένου όλοι μαζί να καλύψουμε κάθε ανάγκη στους μαθητές της Κρήτης. Το κάθε σωματείο καλείται να αναλάβει τη συγκέντρωση της σχολικής ύλης και να την παραδώσει, από τις 15/9 έως 25/9 στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης:

Νομός Λασιθίου: Η παραλαβή των σχολικών ειδών από όλο τον νομό, θα γίνει από τις έδρες των σωματείων από τον υπεύθυνο κ. Μιχάκη Νικόλαο κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 6945461324.

Νόμος Ηρακλείου: Γραφεία ΕΚΑΣΚ (Σπύρου Μουστακλή, κλειστό γυμναστήριο Λίντο) Δευτέρα-Παρασκευή 9:00 έως 16:00 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-316431).

Νομός Ρεθύμνου: Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου (κατόπιν επικοινωνίας με τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Καλαϊτζάκη στο τηλέφωνο 6932726232).

Νομός Χανίων: Κλειστό γυμναστήριο Κλαδισου (Δευτέρα-Παρασκευήή 16.00-18.00), υπεύθυνος κ. Γιάννης Ερηνάκης.

Η προσπάθεια απευθύνεται πέρα από το μπάσκετ, σε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών σε όλη την Κρήτη.

''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' ανήκει και σε εσάς που συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια κάθε παιδί να έχει όλα όσα δικαιούται.

Οι ανάγκες για τη συγκέντρωση της σχολικής ύλης είναι:

● Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου

● Τετράδια 3-4 θεμάτων

● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)

● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)

● Τέμπερες - Κηρομπογιές

● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες

● Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές

● Μολύβια

● Στυλό

● Γόμες

● Ξύστρες

● Διορθωτικά

● Πινέλα

● Κασετίνες

● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα

● Φακέλους με λάστιχο

● Χαρτί Α4

● Διαφάνειες

● Κόλλες (στικ και υγρές)

● Πλαστελίνες

● Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων

● Ψαλιδάκια

● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)

Η υποστήριξη σας, είναι σήμερα περισσότερο πολύτιμη από ποτέ, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας, οι οικογένειες και τα παιδιά.

''Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε''».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ