ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα αποτελέσματα της ημέρας στις τελικές φάσεις παίδων και κορασίδων

Τα αποτελέσματα της ημέρας στις τελικές φάσεις παίδων και κορασίδων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Σπουδαία ανατροπή και νίκη επί του Κολοσσού για τους παίδες του Προμηθέα, εύκολα ο Κρόνος και ο Άρης στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων.

Άνοιξε την Τετάρτη (29/7) το πρόγραμμα των τελικών φάσεων στα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων που διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς Αμαρουσίου και στα κλειστά του Μετς αντίστοιχα.

Στους παίδες ο Πανιώνιος δεν είχε πρόβλημα να λυγίσει με 91-51 τον Κεραυνό Λάρισας, με τους Ανδρακάκο (15 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 6 κλεψίματα), Μπαρλιά (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Κοπακάκη (12 πόντοι) και Αφεντουλίδη (12 πόντοι) να ξεχωρίζουν, την ώρα που πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν με 15 πόντους αλλά από 3/16 ο Κωνσταντίνος Μπόρσης.

Στο δεύτερο ματς ο Προμηθέας λύγισε με 58-56 την αντίσταση του Κολοσσού, με τρομερή ανατροπή από το -19 (30-49) και με κορυφαίους τους Βασιλείου (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα) - Ταχυρίδη (15 πόντοι από 7/19 σουτ, 10 ριμπάουντ). Ξεχώρισαν από τους Ροδίτες οι Αρφαράς (21 πόντοι, 14 ριμπάουντ) - Τριανταφύλλου (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Τέλος, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 91-67 στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά, η οποία έφτασε στους είκοσι πόντους στην τρίτη περίοδο. Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες σταθεροποιήθηκε σε αυτά τα επίπεδα με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη με 91-67.

Στις κορασίδες το πρόγραμμα άνοιξε με τη νίκη του Κρόνου επί του Ηροδότου (57-38), με την Γεωργία Γρηγοροπούλου να είναι η MVP (18 πόντοι, 17 ριμπάουντ) και τη Σοφία Μανουκάκη (15 πόντοι) να σηκώνει το μεγαλύτερο φορτίο για την ομάδα της Κρήτης.

Στον δεύτερο αγώνα ο Άρης νίκησε με 50-36 την Καβάλα, με την Αναστασία Δροσούνη (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τη Μαρίνα Κυρπιζλίδου (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα) να είναι οι κορυφαίες των κιτρινόμαυρων και τη Σοφία Κελεμενή (14 πόντοι) να είναι η πρώτη σκόρερ των ηττημένων.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στους αγώνες της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγονται στο Μετς. Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας οι πράσινες επικράτησαν με 66-38 του ΑΟ Καλαμάτα 1980 έχοντας ως όπλο την ευστοχία από τη γραμμή του τρίποντου.

Photo credits: Δελτίο Τύπου Intime

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ