ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεχίζει ο Κατσικάρης στην Εθνική

Συνεχίζει ο Κατσικάρης στην Εθνική
Κατσικάρης INTIME SPORTS

Ο Φώτης Κατσικάρης θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου (5/12) με τους Γιώργο Βασιλακόπουλο και Παναγιώτη Τσαγκρώνη στη Μαδρίτη.

Με τον Φώτη Κατσικάρη στην άκρη του πάγκου της θα παρουσιαστεί η Εθνική μας ομάδα και στο Προολυμπιακό Τουρνουά μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου (5/12) με τους Γιώργο Βασιλακόπουλο και Παναγιώτη Τσαγκρώνη στη Μαδρίτη.

Ο προπονητής της Μούρθια ταξίδεψε για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, με αφορμή και το σημερινό του παιχνίδι για την ACB κόντρα στη Ρεάλ, όπου και είχε ραντεβού στην πρωτεύουσα με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΕΟΚ. Σε αυτή οι τρεις τους συμφώνησαν να τηρηθεί το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογραφεί που σημαίνει ότι θα κάτσει στη άκρη του πάγκου και να καθοδηγήσει την ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συζήτησής τους τέθηκαν και οι πρώτες σκέψεις για τον προγραμματισμό της "επίσημης αγαπημένης" εν όψει της διοργάνωσης μέσω της οποίας όπου θα διεκδικήσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αυτή περιλαμβάνει συζητήσεις με τους Νίκο Ζήση και Γιάννη Μπουρούση, που ακόμη παραμένει ερωτηματικό αν θα συνεχίσουν για ένα ακόμη καλοκαίρι. Όπως ακόμη και για τους ΝΒΑερ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Κουφό, για τους οποίους θα γίνουν τα σχετικά ταξίδια στις ΗΠΑ.

"Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη με τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Φώτη Κατσικάρη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη σε όλα στην έναρξη της πολύ σύντομης προετοιμασίας που θα μπορέσει να κάνει μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στις 5 Ιουλίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το αποτέλεσμα της κλήρωσης της 26ης Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει γνωστό σε ποιά από τις τρεις χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά θα αγωνιστεί η Εθνική.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτό το αποτέλεσμα συμφωνήθηκε ένα πλάνο για τις κατ’ ιδίαν επαφές με τους παίκτες που απαρτίζουν τον διευρυμένο κορμό της Εθνικής Ανδρών, εντός κι εκτός Ελλάδας και άλλα σημαντικά διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία της ομάδας", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ.

Το προσεχές καλοκαίρι υπενθυμίζεται πως θα γίνουν τρία Προολυμπιακά Τουρνουά των έξι ομάδων από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου, με τους νικητές αυτών να παίρνουνε τα τρία εισιτήρια για τη Βραζιλία. Μάλιστα έχουνε καταθέσει την υποψηφιότητά τους οι Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία. Κι όσο για την Ελλάδα αν και αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, τελικά έκανε πίσω λόγω της οικονομικής στενότητας. Η τελική απόφαση της FIBA για τη διοργάνωση των Προολυμπιακών Τουρνουά θα γίνει γνωστή στις 26 Ιανουαρίου.

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα συμμετέχουν οι Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Ιταλία, Τσεχία, Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία. Ακόμη υπάρχουν τρεις κενές θέσεις για τις διοργανώτριες κι αν αυτές είναι από τη λίστα των παραπάνω, τότε θα πάρει τη θέση τους η πρώτη επιλαχούσα ομάδα ανά ήπειρο. Και πιο συγκεκριμένα από την Ευρώπη η όγδοη του Ευρωμπάσκετ Λετονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ