ΜΠΑΣΚΕΤ

WATT+VOLT Super Cup: "Κανείς στο 100% ετοιμότητας, όλοι ανυπόμονοι για το τουρνουά"

WATT+VOLT Super Cup: "Κανείς στο 100% ετοιμότητας, όλοι ανυπόμονοι για το τουρνουά"
EUROKINISSI

Οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέας) που θα αγωνιστούν στο WATT+VOLT Super Cup παραδέχθηκαν ότι όλοι είναι ανέτοιμοι, αλλά και ανυπόμονοι για την επιστροφή στην δράση έπειτα από 6 μήνες.

Το 1ο WATT+VOLT Super Cup ανοίγει αυλαία αύριο (23/9) με την συμμετοχή των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Προμηθέα, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του ελληνικού μπάσκετ έπειτα από την περσινή διακοπή λόγω της πανδημίας. Μία διοργάνωση που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία.

Οι τεχνικοί και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ μίλησαν στην Συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για την διοργάνωση - η οποία θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ - λέγοντας όλοι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα:

Μπορεί ουσιαστικά καμία ομάδα να μην βρίσκεται στο επίπεδο της ετοιμότητας που επιθυμεί, ωστόσο την ίδια στιγμή υπάρχει μία προσμονή για τους πρώτους επίσημους αγώνες της σεζόν, αλλά και τους πρώτους επίσημους αγώνες έπειτα από κάτι παραπάνω από 6 μήνες και την βίαιη διακοπή της περσινής χρονιάς λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων που θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ SPORTS HD:

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

16:30: Προμηθέας - ΑΕΚ

21:00: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

16:30: Μικρός Τελικός

21:00: Μεγάλος Τελικός

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων φιναλίστ:

Γιώργος Βόβορας (Προπονητής Παναθηναϊκού): " Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στα παρκέ σε επίσημη διοργάνωση μετά από έξι μήνες. Μας έχει λείψει το μπάσκετ και σίγουρα μία τέτοια διοργάνωση είναι θετική για την εξέλιξη του αθλήματος. Ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων δεν είναι εκεί που θα είναι μέσα στην σεζόν. Εμείς θέλουμε να χτίσουμε την φιλοσοφία και την ψυχολογία της ομάδας μέσα από νίκες, προκειμένου να βρεθεί στο επίπεδο που θέλουμε.

Το έχουμε πει από την πρώτη μέρα ότι ο Σαντ-Ρος είναι πολύτιμο εργαλείο για εμάς. Έμεινε 15 μέρες εκτός, κάτι που κάνει δύσκολα τα πράγματα πρέπει να μάθει να παίζει με αυτόν. Η παρουσία του συνδυάζει πολλά πράγματα για την ισορροπία της ομάδας. Προπονήθηκε, είναι έτοιμος και σίγουρα αυτοί οι αγώνες θα μας βοηθήσουν να βρούμε χημεία.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία καινούρια ομάδα. Μία ομάδα που χτίστηκε με την λογική να εξελιχθει μέσα από την δουλειά. Σε κάθε παιχνίδι θα δινει το 101% και μέσα από τα παιχνίδια θα φτάσει η ομάδα στην κατάσταση που πρέπει όταν κρίνονται οι τίτλοι. Είμαι ευχαριστημένος, τα φιλικά είναι για να δοκιμάζεις πράγματα και να βελτιώνεσαι από αυτά. Το Super Cup είναι μία διοργάνωση που θέλουμε να διεκδικήσουμε και θέλουμε η ομάδα να είναι έτοιμη. Η διοργάνωση αυτή θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει η EuroLeague στις 2 Οκτωβρίου".

Ηλίας Παπαθεοδώρου (Προπονητής ΑΕΚ): " Να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για αυτό το νέο θεσμό. Είναι ένα καλό βήμα. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους. Θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί. Με αυτό το σκεπτικό έχουμε δημιουργήσει και την φετινή μας ομάδα. Είναι νωρίς, αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο τουρνουά και να δείξουμε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα φιλικά.

Ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ομάδες. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 6 εβδομάδες την προετοιμασία μας. Έχουμε ειδικές συνθήκες λόγω του Final Eight και είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε ένα βήμα παραπάνω στον τομέα της προετοιμασίας. Οι παίκτες μας παρά την ποιότητά τους θα χρειαστεί να προσπαθήσουν πολύ για να βρεθούν εκεί που θέλουν. Το Super Cup μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τον βαθμό ετοιμότητάς μας, αλλά και να προετοιμαστούμε για το Final Eight. Η εικόνα μας είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Πάντα παίζει ρόλο ποιος είναι ο αντίπαλος για να πάρεις το μάξιμουμ από τους παίκτες και αυτό θέλουμε και τώρα.

Πάντα υπάρχει πίεση στην ΑΕΚ. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή. Πρέπει να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι τα παιχνιδια που κανονικά θα παίζαμε τον Μάιο θα τα δώσουμε τον Σεπτέμβριο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε αυτό".

Μάκης Γιατράς (Προπονητής Προμηθέα): “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξαναπαίξουμε μπάσκετ, ακόμα και αν δεν έχουμε κόσμο. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε κόσμο. Μας έλειψε το μπάσκετ πάρα πολύ και είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μία νέα διοργάνωση και ο ΕΣΑΚΕ δείχνει τον δρόμο με το Super Cup. Και γιατί όχι να μην έχουμε και ένα Final Four Κυπέλλου.

Ο Προμηθέας ως οργανισμός έχει μείνει ίδιος. Αλλάξανε πρόσωπα παικτών. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ίδια φιλοσοφία και νοοτροπία. Δε μπορώ να πω ότι είμαστε 100% έτοιμοι για αυτό το τουρνουά, αλλά θα σεβαστουμε τις ομάδες. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, ώστε ο κόσμος που θα το δει από την τηλεόραση να καταλάβει ότι το μπάσκετ επέστρεψε”.

Νίκος Παπανικολόπουλος (Προπονητής Περιστερίου): “Είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς ότι παίζουμε στην έδρα μας, επειδή το περιβάλλον είναι οικείο. Είναι όμως τόσο καλές οι ομάδες και το επίπεδο, που δε νομίζω ότι έχουμε τόσο μεγάλο πλεονέκτημα.

Να καλωσορίσουμε το νέο θεσμό. Δεν μπορεί να είναι ασφαλή τα συμπεράσματα. Σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων δεν είναι καλός. Εμείς κρατήσαμε κάποιους παίκτες και προσθέσαμε κάποια παιδιά, ενώ σημαντικό για εμάς είναι ότι αναβαθμίσαμε παίκτες που προέρχονται από το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα"

Ιωάννης Παπαπέτρου (Αρχηγός Παναθηναϊκού): “Είμαστε χαρούμενοι που ξαναξεκινάμε να παίζουμε μπάσκετ. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους και το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτων συνθηκών πρέπει να μένει στο υψηλότερο επίπεδο και να διεκδικεί τίτλους. Από εκεί και πέρα θέλουμε να δείξουμε μία ωραία εικόνα και να βγάλουμε ένα πνεύμα οικογένειας. Αν το κάνουμε αυτό θα φτάσουμε εκεί που μας αξίζει.

Η αποχή σίγουρα έχει επηρεάσει τους παίκτες. Η περίοδος απραξίας είναι μεγάλη. Ο βαθμός ετοιμότητας όλων των ομάδων και κάθε παίκτη ωστόσο είναι χαμηλός. Θα είναι σίγουρα περίεργο το συναίσθημα ότι επιστρέφουμε, αλλά είμαστε χαρούμενοι όλοι που θα ξαναπαίξουμε μπάσκετ.

Το σημαντικό για εμάς είναι κατά την διάρκεια της σεζόν να βρεθούμε όλοι μαζί, να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε και να διεκδικήσουμε τα τρόπαια που μας αναλογούν. Σίγουρα θα υπάρχει κριτική, αλλά εμείς θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε όλη την σεζόν και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Νίκος Ζήσης (Αρχηγός ΑΕΚ): “Θέλω να ευχηθώ υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Σίγουρα είναι ευτυχής συγκυρία το Super Cup από την στιγμή που έχουμε το Final Eight σε μία εβδομάδα. Ξέρουμε ότι όλες οι ομάδες δεν είναι στο 100%, αλλά υπάρχουν πολύ ποιοτικές ομάδες στο τουρνουά και είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς. Φυσικά όταν κατεβαίνεις στο παρκέ δίνεις το 100% για να κερδίσεις. Εμείς σκεφτόμαστε τον Προμηθέα, μία εξαιρετική ομάδα, που παρότι έκανε αλλαγές θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να κατακτά τίτλους και πετυχημένη σεζόν θα είναι μόνο μία σεζόν που θα έχουμε κατακτήσει τίτλους. Πρέπει να πάρουμε τους στόχους έναν-έναν και μετά, με την δουλειά που θα κάνουμε και ελπίζοντας ότι θα είναι μία σεζόν χωρίς διακοπές, να δούμε τι θα κάνουμε στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε.

Όλοι οι αθλητές τρεφόμαστε από το κίνητρο να κερδίσουμε τίτλους, πόσω μάλλον έπειτα από μία τόσο μεγάλη διακοπή. Ζήσαμε μία περίοδο καραντίνας αναγκασμένοι να καθίσουμε σπίτι, οπότε σίγουρα έχουμε κίνητρο να συμμετάσχουμε σε μεγάλους αγώνες και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Δημήρης Αγραβάνης (Αρχηγός Προμηθέα): " Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία λόγω κορονοϊού. Δεν παίξαμε αρκετά φιλικά, μόνο τέσσερα. Δείξαμε βελτίωση όμως και παιχνιδι με το παιχνιδι ήμασταν καλύτεροι. Έχουμε έναν τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, μία εξαιρετική ομάδα, και θα τα δώσουμε όλα.

Η απόφαση να μείνω στον Προμηθέα ήταν εύκολη. Η ομάδα με προσέγγισε όπως μου αρέσει. Είναι μία οικογένεια ο Προμηθέας και μου δίνει την δυνατότητα να διεκδικώ τίτλους, οότε ήταν εύκολο για εμένα να δεχθώ”.

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Αρχηγός Περιστερίου): “Σίγουρα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι μία μεγάλη ομάδα με παίκτες με τεράστια εμπειρία και κλάση. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στην δική μας ομάδα και πώς θα φανούμε στο γήπεδο, για να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπο που μπορούμε.

Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο πλεονέκτημα που η διοργάνωση γίνεται στην έδρα μας. Το ιδανικό θα ήταν να παίζαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Το μόνο που γλιτώνουμε είναι οι μετακινήσεις και ότι τα καλάθια είναι πιο γνώριμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ