ΜΠΑΣΚΕΤ

Σίφουνας η Εθνική Γυναικών στη Βουλγαρία

Σίφουνας η Εθνική Γυναικών στη Βουλγαρία
Μάλτση

Η Εθνική Γυναικών σημείωσε μία ακόμη μεγάλη νίκη στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017 καθώς επιβλήθηκε εκτός έδρας της Βουλγαρίας με 74-40. Το ραντεβού των διεθνών ανανεώνεται για το Φεβρουάριο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία (20/2, εντός) και την Ελβετία (24/2, εκτός).

Η Εθνική Γυναικών επιβλήθηκε εκτός έδρας της Βουλγαρίας με 74-40 και σημείωσε μία ακόμη μεγάλη νίκη, σε σημασία και έκταση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2017. Το ραντεβού των διεθνών ανανεώνεται για το Φεβρουάριο, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία (20/2 εντός έδρας) και την Ελβετία (24/2, εκτός έδρας).

Δεν χρειάστηκε και πολύ η ελληνική ομάδα για να πάρει στα χέρια της τα ηνία της αναμέτρησης. Μετά το 6-5 (3’) και παρά το ότι είδε την Κοσμά να χρεώνεται γρήγορα με δύο φάουλ, αναζήτησε και βρήκε το ρυθμό της μέσα από την άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει σε ένα 12-0 (6-17, 9’). Η Βουλγαρία από το 3’ ευστόχησε και πάλι στο 9’35’’, ενώ βρήκε το στόχο από τα 6μ75 τόσο με τη λήξη της πρώτης περιόδου, όσο και στην έναρξη της δεύτερης, καταφέρνοντας να πλησιάσει στους πέντε πόντους (14-19, 11’).

Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και η συνέχεια ήρθε να δικαιώσει την προσπάθειά τους. Με τη Μάλτση να δημιουργεί και να εκτελεί και σημαντική παρουσία από τις Σωτηρίου, Δημητράκου, Καλτσίδου η Ελλάδα έφτασε στο 14-27 (13’45’’). Το δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου σφραγίστηκε από το επιμέρους 13-2 με τη Λολίτα Λύμουρα να δίνει με τη σειρά της βοήθειες και να οδηγεί σε νταμπλ σκορ την αναμέτρηση (21-42), λίγο πριν οι ομάδες πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Όσο δεν άλλαζε η μαχητικότητα και η ομαδικότητα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η Βουλγαρία δεν φαινόταν ικανή να απειλήσει. Η έλλειψη «ψηλών» καλύφθηκε από την προσπάθεια που όλες κατέβαλαν, πηγαίνοντας σε ριμπάουντ, δίνοντας βοήθειες, κάνοντας στην άλλη πλευρά του παρκέ, σωστές επιλογές στην επίθεση. Μάλτση και Σκιαδοπούλου οδήγησαν στο 31-57 με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος, παρά το γεγονός ότι Καλτσίδου και Σωτηρίου είχαν χρεωθεί και αυτές από τρία φάουλ. Για να τις «μιμηθεί» και η Λύμουρα λίγο αργότερα. Ο δείκτης της διαφοράς συνέχισε να ανεβαίνει. Σπυριδοπούλου και Κοσμά οδήγησαν στο +38 με το 34-72 (36:20’), λίγο πριν η Κοσμά διαμορφώσει το τελικό 40-74.

Διαιτητές: Ιβάνοβιτς, Κουπατάτσε, Καβάρα.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 21-42, 31-57, 40-74.

Βουλγαρία (Μποσκόφ): Ιβάνοβα 2, Κόστοβα Ζ. 6, Ζλατάνοβα 4, Τόμοβα 6, Ντιμιτρόβα Ρ. 1, Ντιμιτρόβα 11, Κοστόβα Γκ. , Πέτεβα, Μίτεβα, Σαρενκάποβα 2, Στοϊτσεβα, Κουίν 5.

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταυρίδου (4ρ), Νικολοπούλου (3ρ, 3α), Δημητράκου 12 (5ρ), Χατζηνικολάου (4ρ, 3 α), Χαλιβέρα (2ρ), Μάλτση 21 (5ρ, 4α), Λύμουρα 2 (1ρ, 3 α), Σωτηρίου 8 (5ρ), Κοσμά 7 (1ρ), Σκιαδοπούλου 3 (2ρ), Σπυριδοπούλου 5, Καλτσίδου 16 (12ρ, 3α).

Κεραμιδάς: "Τα πάντα πήγαν όπως το είχαμε σχεδιάσει"

Ο Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε: " Ήταν πολλή σημαντική αυτή η νίκη. Παίξαμε ουσιαστικά για τη δεύτερη θέση απέναντι στη Βουλγαρία πετυχαίνοντας και νίκη εκτός έδρας. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον είμαστε δεύτεροι. Έχουμε βέβαια τώρα τη Ρωσία στο γήπεδό μας και μετά την Ελβετία εκτός. Ο στόχος αυτών των δύο αγώνων επιτεύχθηκε και με το παραπάνω, καθώς κάναμε δύο νίκες, μία εντός και μία εκτός έδρας και με μεγάλες διαφορές. Κάθε πόντος διαφοράς μπορεί να μετρήσει στο τέλος για την πρόκριση. Όσον αφορά στο σημερινό ματς πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε αποφασίσει να παίξουμε μια συγκεκριμένη άμυνα αλλαγών, τη δουλέψαμε βέβαια μόνο δύο μέρες, αλλά τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν και έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι παίκτες για μεγάλο διάστημα και παλεύαμε κάθε πόντο μέχρι το τέλος. Είμαι ευχαριστημένος και από την εμφάνιση και από το αποτέλεσμα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κάθε αγώνας είναι μοναδικός".

Aπό την πλευρά της η Εβίνα Μάλτση σχολίασε: " Κερδίσαμε αρκετά εύκολα και δεν το περιμέναμε. Είχαμε μεγαλύτερη ανησυχία για τη Βουλγαρία. Ήμασταν όμως πολύ συγκεντρωμένες, ξεκινήσαμε από την άμυνα που είναι το δυνατό μας σημείο και δεν αφήσαμε τη Βουλγαρία να αντιδράσει. Όσο περνούσε το ματς με μας να παίζουμε πολύ καλά, το πιστέψαμε και βγάλαμε μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ. Δεν έδειξαν κάτι περισσότερο οι Βουλγάρες και εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ