ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρέθυμνο: Η επόμενη μέρα, το θέμα του γηπέδου και το "ευχαριστώ" στον Ζομπανάκη

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Ρέθυμνο γύρισε για τα καλά σελίδα και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης, μίλησε για την επόμενη μέρα αναλύοντας τα πλάνα που υπάρχουν.

Το Ρέθυμνο θα ξεκινήσει τη νέα του προσπάθεια από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ επιχειρώντας με αργά, αλλά σταθερά βήματα να “χτίσει” και πάλι ένα δυνατό σύνολο που θα επιστρέψει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Το πλάνο της επόμενης ημέρες ανέλυσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Καλαϊτζάκης, ο οποίος αρχικά στάθηκε στη συμμετοχή στην ΕΚΑΣΚ. " Εμείς έχουμε κάνει έναν μεγάλο κύκλο επαφών. Αναφέρομαι στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, καθώς σε εμάς πέρασε η ευθύνη μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να αποχωρήσει, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΚΑΕ που ήταν ενεργά. Εμείς με βάση τα δεδομένα που έχουμε θέσει, την εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ποτέ ομάδα διαφορετική από αυτό που ο Ζομπανάκης είχε θεσπίσει σε ό,τι αφορά στα οικονομικά, αυτό που λέμε και διαπιστώνουμε είναι ότι δεν μπορούμε να κατέβουμε σε Εθνική κατηγορία".

Αναφερόμενος στους στόχους και στα πρόσωπα που θα βοηθήσουν υπογράμμισε: " Θα στήσουμε και θα χτίσουμε μία ομάδα από το μηδέν στο τοπικό Κρήτης (σ.σ. ΕΚΑΣΚ), κρατώντας όλα τα βασικά σημεία, όπως αυτά είχαν αναπτυχθεί στην ΚΑΕ, δηλαδή το κοινωνικό πρόγραμμα ASSIST, τον εθελοντισμό, τη στήριξη των νέων παιδιών. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα αλλά ούτε και τα όποια έμπειρα παιδιά που θα παίξουν να αναδείξουν την προσωπικότητα τους και να βάζουν 50 πόντους. Ο στόχος είναι τα νέα παιδιά που θα έρθουν όπως ο Γκιουλέας, ο Κωνσταντινίδης ο Μανετάκης, δηλαδή τα παιδιά που θα έρθουν από το παιδικό και το εφηβικό, να βοηθηθούν από τους μεγάλους και να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές. Η επιτυχία για μας θα είναι αν αυτοί αναδείξουν αυτά τα παιδιά και τα εξελίξουν σε πρωταγωνιστές.

Ο ρόλος του Χρήστου Μαραυγάκη δε θα είναι απλά προπονητής σε τμήματα ακαδημίας. Θα είναι προπονητής σε ένα τμήμα και υπεύθυνος για την εκγύμναση όλων των παιδιών με εξειδικευμένο πρόγραμμα. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στο Ρέθυμνο και είναι μεγάλη μας χαρά, είναι ένα παιδί που προτού κάνει καριέρα σαν προπονητής της Α1 είχε εξειδικευτεί στα αναπτυξιακά τμήματα και τις ακαδημίες. Κατά πάσα πιθανότητα θα προπονήσει την ανδρική ομάδα, αλλά θα έχει και την ευθύνη όλης της ακαδημίας μπασκετικά. Ο Γιώργος Κούμουλος δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι η ίδια η ομάδα και "στρατιώτης" της όλα αυτά τα χρόνια.

Από κει και πέρα, είναι ο Δημήτρης Τσαρουχάς, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας, Ρεθυμνιώτης πλέον και δικό μας παιδί. Ο Γιάννης Γκιουλέας, ο οποίος ούτε αυτός χρειάζεται συστάσεις, είναι πολλά χρόνια ενεργός σε όλα τα τμήματα και “στρατιώτης”. Και είναι και ο Αντώνης Νταλιάνης και ο Γιάννης Γαβαλάκης. Επίσης, είχαμε δύο απώλειες, των Πέτρου Πολοπετράκη και Κώστα Μπαλάφα, οι οποίοι εξήγησαν πως για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους αδυνατούσαν να συνεχίσουν την προσπάθεια, αλλά η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή και για τους δύο".

Ένα από τα βασικά ζητούμενα της νέας εποχής είναι και το τι θα γίνει με το γηπεδικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη: " Επίσης, εννοείται ότι στους κυρίαρχους στόχους μας, εκτός από την ανάδειξη των νέων ταλέντων και το κοινωνικό πρόγραμμα, παραμένει το να φτιαχτεί το γήπεδο, το οποίο προχωράει. Ο Σταύρος Καπετανάκης είναι σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Ρεθύμνου. Ο Κωστής Ζομπανάκης έχει έτοιμες τις μελέτες, η υπόσχεση του Περιφερειάρχη έχει ανανεωθεί προς εμάς, ότι δηλαδή υπάρχουν τα χρήματα για να γίνει το γήπεδο. Δεν είναι εύκολο, δυστυχώς, γιατί μιλάμε για την παθογένεια του ελληνικού δημοσίου και για ένα γήπεδο που είναι εκεί από το 1993 και είναι χωρίς άδεια. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Προσπαθεί αυτήν τη στιγμή και ο Δήμος να τακτοποιήσει ό,τι χρειάζεται. Δε θέλουμε να δικαιολογήσουμε κανέναν αλλά είναι μία παθογένεια η οποία αντιμετωπίζεται παντού. Προσπαθεί ο Δήμος να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες ώστε να είμαστε καθαροί από πλευράς νομιμότητας και χαρτιών. Ο Κωστής Ζομπανάκης παραμένει ενεργός σε αυτό το κομμάτι. Είναι στο πλευρό μας και το λέω αυτό σε απάντηση διάφορων που ακούγονται στο παρασκήνιο. Στο κομμάτι των παιδιών και της συνέχισης όλων αυτών δραστηριοτήτων παραμένει ενεργός και οικονομικά".

Τέλος ο Γιάννης Καλαϊτζάκης ευχαρίστησε τον Κωστή Ζομπανάκη για την προσφορά του: " Φυσικά, εξακολουθούμε να λέμε ευχαριστώ στον Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος κράτησε ζωντανό το όνειρο για 12 χρόνια. Αυτή είναι η κοινή θέση όλων μας. Δε νιώθουμε να πούμε κάτι διαφορετικό για αυτόν τον άνθρωπο. 12 χρόνια το κράτησε ολοζώντανο. Η ΚΑΕ διαλύεται, καθώς δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει ανενεργό το ΑΦΜ. Αυτό γίνεται μονάχα σε περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη. Ο Ζομπανάκης δεν έχει αφήσει ως υποχρέωση ούτε ένα ευρώ. Είναι άψογος σε όλα. Άρα δεν υπάρχει λόγος να μείνει ανενεργό. Από τη στιγμή που γίνεται το γήπεδο και οι συνθήκες γίνουν τέτοιες που επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην Α1, είναι θέμα 5 ημερών να αποκτήσεις καινούριο ΑΦΜ και να δημιουργήσεις μία ΚΑΕ. Μακάρι να φτάσει αυτή η ώρα και θα το ενεργοποιήσουμε σε χρόνο dt. Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι παραπάνω από κύριος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ