ΜΠΑΣΚΕΤ

Πετρίδου: "Να γίνει θεσμός το 3on3 της Ίου"

Πετρίδου: "Να γίνει θεσμός το 3on3 της Ίου"

Η Ίος πήρε την σκυτάλη από τη Σύρο και αποτελεί πόλο μπασκετικής έλξης, λόγω της διεξαγωγής του 3on3, που αποτελεί έμπνευση του Δημήτρη Παπανικολάου. Τι είπε στον Sport24 Radio 103.3 η διοργανώτρια του τουρνουά.

Μετά τη Σύρο, ήταν η σειρά της Ίου να αποτελέσει πόλο αθλητικής έλξης χάρη στο 3on3. Η έμπνευση του Δημήτρη Παπανικολάου, με οικοδέσποινα τη Βασιλική Πετρίδου (αντιπρόεδρος του Πρωτέα Βούλας και ιδιοκτήτρια των Agalia Suites) και τη συνδρομή του Δήμου Ιητών και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πήρε σάρκα και οστά το Σάββατο (8/7), στο πρώτο πιάτο του 3on3.

Αποστολή στην Ίο: Σπύρος Κοντός

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 παικτών, αλλά και διάφορους διαγωνισμούς στο πρόγραμμα, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, την στιγμή που την Κυριακή (9/7) αναμένεται να μεγαλώσει η μεγάλη μπασκετική παρέα που βρίσκεται στο νησί. Ο Μιχάλης Κακιούζης και ο Κώστας Τσαρτσαρής είδαν από κοντά τους αγώνες του Σαββάτου, ενώ αύριο σειρά θα πάρουν οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπανικολάου και οι Εβίνα Μάλτση, Αρτέμις Σπανού, Ανθή Παπαηλία και Κατερίνα Σπαθάρου.

Η διοργανώτρια του τουρνουά "Ιος 3 on 3", Βασιλική Πετρίδου, μίλησε στον στον Sport24 Radio 103.3 για την πρώτη προσπάθεια να είναι επιτυχημένη η διοργάνωση και τα μελλοντικά σχέδια, ώστε να γίνει θεσμός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις από το πρώτο αυτό τουρνουά: "Είμαι χαρούμενη γιατί συμμετέχει όλο το νησί της Ίου, καθώς βασίζεται πάνω στον τουρισμό και είναι μεγάλο το κέφι με το οποίο το κάνουμε, γιατί όλοι σχεδόν οι κάτοικοι δουλεύουν αυτή την εποχή, σε μια πολύ δύσκολη σεζόν. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και τον αθλητισμό και πιστεύω ότι τα πιο μικρά νησιά, που δεν είναι το ίδιο δυνατά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη από πλευράς εγκαταστάσεων και οργάνωσης, τα οποία αξίζει να αποκτήσουν μια αθλητική ταυτότητα. Θα μου άρεσε να δω την Ελλάδα να δυναμώνει μέσα από τον αθλητικό τουρισμό".

Για τη στήριξη από την Πολιτεία: "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ενημέρωση και δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να λειτουργήσει σαν παράδειγμα το γεγονός ότι υπήρξε ιδιωτική πρωτοβουλία και με την στήριξη εννοείται της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ιητών, καθώς καταφέραμε και κάναμε κάτι σε ένα νησί στο οποίο κανείς δεν το πίστευε, διότι δεν έχει αεροδρόμιο και έχει αρκετές δυσκολίες όσον αφορά την πρόσβασή του, ακόμη και τώρα που είναι καλοκαιρινή περίοδος. Ελπίζω να μπει στο μυαλό και στη συνείδηση των Ελλήνων και να μπορούμε να λειτουργούμε ομαδικά. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν γιατί δεν μπορείς κανείς να κάνει κάτι μόνος του".

Για το δικό της όραμα: "Αυτή ήταν η πρώτη μας φορά, σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, να βελτιωθούμε και ελπίζω να γίνει θεσμός, ώστε να μπορούν τα παιδιά να διαγωνίζονται και να έχουν επιλογές, όπως συμβαίνει και με τα παιδιά στις πόλεις. Εδώ και έξι χρόνια διοργανώνουμε ένα basket camp και υπάρχει στήριξη για αυτή την προσπάθεια. Εμείς εδώ είμαστε και ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ