ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο πρώτο WATT+VOLT Super Cup

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν 2020/21 βρίσκονται προ των πυλών και το Sport24.gr σας βάζει στο κλίμα για το WATT+VOLT Super Cup (23-24/9) στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας και το Περιστέρι.

Καλές οι προετοιμασίες και τα φιλικά παιχνίδια, καλές οι μεταγραφές και οι συζητήσεις για πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα σε κάθε ομάδα, τίποτα όμως σαν τα επίσημα ματς. Επιτέλους, η σεζόν 2020/21 ξεκινά και ξεκινά με εντυπωσιακό τρόπο, με το WATT+VOLT Super Cup, το πρώτο σούπερ καπ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, το πρώτο σούπερ καπ στο οποίο θα συμμετάσχουν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της περασμένης σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η WATT+VOLT, ο κορυφαίος πάροχος ενέργειας με τις καινοτόμες λύσεις και το μεγαλύτερο δίκτυο φυσικών καταστημάτων στη χώρα, ως επίσημος χορηγός των μπασκετικών δράσεων του ΕΣΑΚΕ, στηρίζει για ακόμα μία φορά τον αθλητισιμό και φυσικά την πρώτη επίσημη διοργάνωση της σεζόν στο μπάσκετ.

Και μπορεί οι συγκυρίες να μην είναι οι καλύτερες, αφού δυστυχώς οι αγώνες θα γίνουν χωρίς κόσμο, σίγουρα όμως οι fans του μπάσκετ και του αθλητισμού θα παρακολουθήσουν τις μεγάλες, αμφίρροπες αναμετρήσεις μέσω της ΕΡΤ Sports HD. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας και το Περιστέρι θα παλέψουν για τον πρώτο τίτλο της νέας χρονιάς και το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε πράγματα και πρόσωπα που αξίζουν την προσοχή σου για το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Χωρίς τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο, χωρίς τον Νικ Καλάθη στον ρόλο του στρατηγού εντός παρκέ, χωρίς παίκτες-σταρ, ο φετινός Παναθηναϊκός έχει αλλάξει σελίδα στην ιστορία του και προσπαθεί να χτίσει από την αρχή. Δεν εντυπωσίασε στα φιλικά που έδωσε στη Λιθουανία, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου του Περιστερίου θα προσπαθήσει να πατήσει για πρώτη φορά φέτος το γκάζι. Οι πράσινοι ξέρουν ότι διακυβεύεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς και τα επίπεδα ενέργειάς τους αναμένονται πολύ ψηλότερα σε σχέση με τα φιλικά ματς. Πιερ Τζάκσον, Νέμανια Νέντοβιτς, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Ζακ Όγκαστ είναι οι τέσσερις που περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, καθώς τους Παπαπέτρου - Παπαγιάννη τους γνωρίζουμε.

Η ΑΕΚ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ακόμη μερικά βήματα προς τα εμπρός έκανε το καλοκαίρι που πέρασε η ΑΕΚ. Απέκτησε τον Ματ Λοτζέσκι, κράτησε τους πολύπειρους Λάνγκφορντ - Ματσιούλις, επένδυσε στο killer instict του Ταϊρίς Ράις, στηρίζεται στον Νίκο Ζήση και γενικά έχει όσα χρειάζεται για να κοντράρει στα ίσα τον φετινό Παναθηναϊκό. Οι κιτρινόμαυροι ονειρεύονται την κατάκτηση του Basketball Champions League και ουσιαστικά το WATT+VOLT Super Cup θα είναι το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους πριν από το Final Eight που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, οπότε θεωρείται δεδομένο ότι θα μπουν στο κλειστό του Περιστερίου για να πάρουν το τρόπαιο. Θα πρέπει πρώτα να νικήσουν τον Προμηθέα και στη συνέχεια να λυγίσουν τον νικητή του αγώνα Παναθηναϊκός - Περιστέρι. Μπορούν το 2/2.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες και "Έλληνες", απ' όλα έχει το ρόστερ του Προμηθέα για τη σεζόν 2020/21. Χάρης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Αγραβάνης θα είναι πρωταγωνιστές στο 3 και το 4, Λούντζης, Χριστοδούλου και Μαντζούκας θα έχουν σημαντικό ρόλο ερχόμενοι από τον πάγκο και από εκεί και πέρα στη διάθεση του Μάκη Γιατρά υπάρχουν παίκτες με σημαντική εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο Ντάνι Αγκμπελέσε (Χολαργός, Κολοσσός), ο Ντελρόι Τζέιμς (ΑΕΚ), ο Τζεχάιβ Φλόιντ (Λάρισα). Αυτοί πάντως που μπορούν να εκτοξεύσουν τον Προμηθέα είναι οι δύο "κοντοί", ο Ντιάντε Γκάρετ με εμπειρία από το ΝΒΑ κι ο Ίαν Μίλερ. Παρακολουθήστε τους στενά στο WATT+VOLT Super Cup και θα καταλάβετε ότι μιλάμε για δύο αθλητές με σπουδαίο ταλέντο και έφεση στο σκοράρισμα.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Παίζει στο σπίτι του, έχει απέναντί του τον Παναθηναϊκό και μια σπουδαία ευκαιρία να δείξει ότι βρίσκεται πλέον στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Το Περιστέρι δεν είναι απλά μια καλή ομάδα, αλλά ένα σύνολο που έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμη και τη συμμετοχή του στους τελικούς του πρωταθλήματος, καθώς κράτησε τον μπόμπερ Στίβεν Γκρέι, επένδυσε σε καλούς ξένους (Άρλετζ, Γκάντι, Πέτεγουεϊ, Τζόουνς) και κυρίως σε καλούς Έλληνες. Ο Μαυροκεφαλίδης θα είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα, οι Σαλούστρος - Βασιλόπουλος θα βρίσκονται στις θέσεις των φόργουορντ, ο Σκορδίλης έμεινε, ο Αθηναίου θα δώσει βάθος στον άσο μαζί με τον νεαρό Καράμπελα και η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θα είναι σίγουρα μία από εκείνες που αξίζει να παρακολουθήσεις στενά στη σεζόν 2020/21.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Με Έλληνες στους πάγκους τους παρουσιάζονται οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της περσινής σεζόν. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου συνεχίζει στην ΑΕΚ, ο Νίκος Παπανικολόπουλος κι ο Μάκης Γιατράς έμειναν σε Περιστέρι και Προμηθέα αντίστοιχα, ο Γιώργος Βόβορας πήρε την ευκαιρία του μετά από την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο και η "ελληνική σχολή" συνεχίζει να δείχνει ότι η παραγωγική της δικαδικασία δεν σταματάει ποτέ. Ο ένας γνωρίζει τον άλλο, πολλά τρικ δεν μπορούν να υπάρξουν, θα έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις τους σε κρίσιμα σημεία των αγώνων, να συγκρίνουμε τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων και τον βαθμό προσαρμογής τόσο του κάθε προπονητή με το ρόστερ του, όσο και των νέων παικτών με εκείνους, αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας σε αυτή τη φάση της σεζόν.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

16:30: Προμηθέας - ΑΕΚ

21:00: Παναθηναϊκός - Περιστέρι

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

16:30: Μικρός τελικός

21:00: Μεγάλος τελικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ