ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μακεδονικός ήταν η οικογένεια του Μεσάικου

Ο Μακεδονικός ήταν η οικογένεια του Μεσάικου
Μεσάικος INTIME SPORTS

Ο Κώστας Μεσάικος έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/11) και την Πέμπτη (19/11) πρόκειται να του απευθυνθεί το τελευταίο αντίο στον ηγέτη του μπασκετικού Μακεδονικού. Της οικογένειάς του όπως συμφώνησαν μιλώντας στο Sport24.gr οι Κώστας Χαραλαμπίδης, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Ζευγώλης και Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο θάνατος του Κώστα Μεσάικου σηματοδοτεί και μία απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ. Του ηγέτη του Μακεδονικού. Ενός ανθρώπου που δεν είχε σκοπό να κερδίσει μέσα από την επένδυσή του καθώς όπως συμφώνησαν μιλώντας στο Sport24.gr οι Κώστας Χαραλαμπίδης, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Ζευγώλης και Αργύρης Πεδουλάκης αποτέλεσε την οικογένειά του.

Σε ηλικία 61 χρονών τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/11) είπε το τελευταίο του αντίο στην ζωή και μετακόμισε στην γωνιά των αγγέλων, κι ενώ για την Πέμπτη (19/11) είναι προγραμματισμένη η νεκρόσιμη ακολουθία του. Του ανθρώπου που οδήγησε τον Μακεδονικό με το μεράκι του και την αγάπη του από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στον τελικό του ULEB Cup της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005 και κατ΄ επέκταση ένα παιχνίδι μακριά από την εξασφάλιση της συμμετοχής του στην Euroleague.

Η απώλεια του Μεσάικου δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι είχε απομακρυνθεί από αυτό στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Όταν δηλαδή ένιωσε ότι ο κύκλος του είχε κλείσει μετά από 15 χρόνια παρουσίας του στην ηγεσία του Μακεδονικού. Από τα μέσα της περιόδου 1990-91 όταν η ομάδα αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική έως το καλοκαίρι του 2006 αν και όλα είχανε τελειώσει ουσιαστικά ένα καλοκαίρι. Τότε όταν είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από το προσκήνιο παραχωρώντας την ομάδα.Σε ένα διάστημα μάλιστα όπου οδήγησε τον Μακεδονικό δυο φορές στην Α1 και με δική του πρωτοβουλία είχε αποφασίσει η ομάδα να πάει να αγωνιστεί στην Κοζάνη το καλοκαίρι του 2002 στα πλαίσια της αποκέντρωσης έχοντας ως μεγάλο του στόχο την δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου που θα την φιλοξενούσε.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ/8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μεσάικος Χαραλαμπίδης AVATON PHOTO PRESS AGENCY

Sport24.gr επικοινώνησε μαζί του και δεν έκρυψε ότι ήταν κοντά του όλες αυτές τις τελευταίες μέρες της περιπέτειάς του.

'Ήξερα ότι περνούσε μία περιπέτεια με την υγεία του εδώ και ενάμιση μήνα και τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στην εντατική του Αγίου Δημητρίου. Είχα πάει να τον επισκεφθώ αλλά δεν μπόρεσα να τον δω με την εξέλιξη της υγείας του και του θανάτου του να ήταν αναμενόμενο όσο στενάχωρο και αν ήταν για όλους μας". Ο Χαραλαμπίδης εξάλλου είχε κάθε λόγο να ήταν στενά δεμένος με τον Μεσάικο αφού είχε αποτελέσει 14 χρόνια παίκτης του Μακεδονικού μέχρι το 2006 με εξαίρεση την διετία 2002-2004 όπου είχε μετακομίσει στην Ολύμπια Λάρισας και επέστρεψε. Για αυτό και δεν ξέχασε: "Η τελευταία φορά που τον είχα δει ήταν πριν μερικούς μήνες. Τον περασμένο Απρίλιο στο κλειστό της Ευκαρπίας όπου γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια από την παρουσία του Μακεδονικού στον τελικό του Eurocup. Εκεί που τον είδα και δεν σου κρύβω ότι έβαλα τα κλάματα".

Κι όχι τυχαία όπως εξήγησε: "Ανδρώθηκα μπασκετικά στον Μακεδονικό με όλους όσους πέρασαν από την ομάδα και συνεργάστηκαν μαζί του να κέρδισαν και όχι μόνο οικονομικά. Κι όσο για τον ίδιο ήταν ένας άνθρωπος που κέρδισε από το μπάσκετ από όπου δεν πήρε όσα έδωσε. Τα έκανε όλα για την αγάπη του για το μπάσκετ και δεν ήταν ένας συμβατικός πρόεδρος. Ζούσε εξάλλου τους αγώνες του Μακεδονικού από τον πάγκο της ομάδας. Ο Μακεδονικός εξάλλου ήταν η οικογένειά του αφού δεν είχε και οι παίκτες του παιδιά του".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Μεσάικος Κακιούσης AVATON PHOTO PRESS AGENCY

"Μου είχε πει προ ημερών ο Κώστας Χαραλαμπίδης ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο και στεναχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα ότι πέθανε. Ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κι όσο τον έζησα αυτό που κατανόησα είναι ότι κυνηγούσε πάντα την κορυφή με οποιοδήποτε κόστος καθώς ήταν γεννημένος νοκητής και ήθελε να είναι πρώτος. Ο Μακεδονικός αποτελούσε για αυτόν την οικογένειά του καθώς δεν παντρεύτηκε. Είχε μόνο την μητέρα του και επειδή δεν είχε παιδιά τα παιδιά του ήταν οι παίκτες του Μακεδονικού".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ "ΑLFA" ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ / ΖΕΥΓΩΛΗΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)-ΜΕΣΑΙΚΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
Μεσάικος Ζευγώλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Στεναχωρήθηκα πολύ όταν το έμαθα. Ήταν ο πιο large πρόεδρος που έχω γνωρίσει και συνεργαστεί. Ήταν ένας πρόεδρος από αυτής της παλιάς κοπής και είχε φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις να φτιάξει μία ισχυρή ομάδα. Βοήθησε όλους όσους βρέθηκαν δίπλα του αν και ήταν μοναχικός και ιδιαίτερα εργασιομανής. Ωστόσο ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και στα παιχνίδια της καθόταν στην άκρη του πάγκου της χωρίς να επεμβαίνει. Ο Μακεδονικός ήταν η οικογένειά του και από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους ο Τέλης Περγαμηνέλης και ο άλλοτε τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Τσολάκης".

Ο Μακεδονικός ήταν η οικογένεια του Μεσάικου
Μεσάικος Πεδουλάκης INTIME SPORTS

"Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον Μακεδονικό και τον είχε σαν οικογένειά του γιατί δεν είχε οικογένεια και οι παίκτες της ομάδας ήταν τα παιδιά του. Ότι έλεγε το υλοποιούσε κρατώντας τον λόγο του. Ήταν ευθύς αλλά και συνάμα πολύ ευαίσθητος παρά το σκληρό προφίλ που έβγαζε προς τα έξω. Αγαπούσε το μπάσκετ και ήταν πολύ έξυπνος και προσωπικά θεωρώ πως ήταν έξυπνη η κίνησή του να πάει την ομάδα στην Κοζάνη αφού η Θεσσαλονίκη είχε τους Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή στη μεγάλη κατηγορία. Μία κίνηση με την οποία ήθελε να προσελκύσει κόσμο όπως και το πέτυχε γεμίζοντας το γήπεδο με αποκορύφωμα της παρουσίας του στον Μακεδονικό να τον οδηγήσει στον τελικό του ULEB Cup στο Σαρλερουά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ