ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκος Γκάλης: "Ακόμα βλέπω μπάσκετ και θέλω να μπω μέσα να παίξω"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "NICK GALIS HALL OF FAMOUS GAME" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "NICK GALIS HALL OF FAMOUS GAME" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ, την εθνική ομάδα και την καριέρα του στο πλαίσιο του τουρνουά 3on3 που διοργανώνεται στην Ρόδο.

Το πρώτο τουρνουά 3on3 προς τιμήν του Νίκου Γκάλη ολοκληρώνεται σήμερα (23/6) στην Ρόδο και ο "θρύλος" του ελληνικού μπάσκετ δεν λείπει φυσικά από αυτό . Ο 62χρονος, πια, "γκάνγκστερ" παρακολούθησε τους αγώνες της τελευταίας ημέρας του τετραήμερου τουρνουά και μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για το GalisBasketball 3on3 , τον ίδιο και το ελληνικό μπάσκετ.

Διαβάστε τι είπε αναλυτικά ο Νίκος Γκάλης:

Για το GalisBasketball 3on3":

" Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι τα νέα παιδιά να μάθουν το μπάσκετ, όπως το έμαθα και εγώ, στο δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και που αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από εδώ, γιατί είμαι δεμένος με αυτό το μέρος. Μετά θα πάμε και στην Κω και βλέπουμε από εκεί και πέρα. Το μπάσκετ είναι τα πάντα για μένα. Αγαπάω αυτό που έκανα και ήμουν τυχερός που μπόρεσα να συνδυάσω το επάγγελμα με την αγάπη μου".

Για το αν είχε κάποιο μυστικό όταν ήταν αθλητής:

" Ο αθλητής πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει και να ακούει τον προπονητή του. Ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, πάντα ήθελα να γίνω καλύτερος. Πρέπει πάντα να δουλεύεις".

Για το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο του παγκόσμιου μπάσκετ:

" Από τότε που έγινε το μπαμ το 1987, η Ελλάδα είναι πάντα μία δύναμη στον ευρωπαϊκό και στον παγκόσμιο χώρο. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Το μπάσκετ είναι στο πετσί των Ελλήνων και θα συνεχίσουν να το αγαπούν".

Για την Εθνική, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το Παγκόσμιο Κύπελλο:

" Λογικά η Ελλάδα θα προχωρήσει στην διοργάνωση. Ο Γιάννης είναι καταπληκτικός παίκτης, φανταστικό παιδί και λογικά θα βοηθήσει την ομάδα".

Για το αν του λείπει το μπάσκετ:

" Στην αρχή μου έλειπε. Τα πρώτα χρόνια ήταν πιο δύσκολα. Το συνήθισα όμως, περνάω πλέον καλά με την οικογένειά μου. Δεν σε γεμίζει πλέον κάτι, όπως στα χρόνια που έπαιζα. Πολλές φορές βλέπω μπάσκετ και θέλω να μπω να παίξω, κάθε πράγμα όμως στην εποχή του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ