ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψαρράκης: "Το ρημάξαμε το μπάσκετ!"

Ψαρράκης: "Το ρημάξαμε το μπάσκετ!"
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης, μίλησε στο Sport24.gr για την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ και παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να φτάσει εκεί η κατάσταση. "Το βασικό πλέον είναι να αποκαταστήσουμε τη φήμη του μπάσκετ", τόνισε μεταξύ άλλων.

Ολα ξεκίνησαν στις 13/02 , όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία. Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει πολλά επεισόδια, συναντήσεις επί συναντήσεων, πριν φτάσουμε στο απόγευμα της Δευτέρας (20/05), όταν οι "ερυθρόλευκοι" αποφάσισαν εκ νέου να μην αγωνιστούν απέναντι στους "πράσινους" , με αποτέλεσμα να οδεύουν προς την Α2, βάσει κανονισμών.

Ανάλογη κρίση στο μπάσκετ δεν έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν κι άπαντες είναι προβληματισμένοι. Το Sport24.gr αποφάσισε να δώσει τον λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης κατάστασης, δηλαδή τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Ένας εξ αυτών ο Γιάννης Ψαρράκης. Ο πρόεδρος του Λαυρίου είναι μάλιστα από τους άμεσα εμπλεκόμενους, καθώς η ομάδα του υποβιβάστηκε έπειτα από την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην παίξει κόντρα στην Κύμη στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League. Κι από εκεί άρχισε η κουβέντα: " Ένιωσα τρομερά αδικημένος. Ήμασταν 100% αδικημένοι. Ήμουν τόσο θυμωμένος, που δεν θυμάμαι καν τι είπα και τι έκανα εκείνη τη μέρα. Στη συνέχεια, όμως, ήμουν κυρίως απογοητευμένος. Απογοητευμένος για όλο το μπάσκετ. Βέβαια, πρέπει να πω εδώ πως η απογοήτευση υπήρχε από πριν, διότι όπως ανέφερα τα προβλήματα στο μπάσκετ δεν είναι καινούργια. Εδώ και καιρό βιώνουμε αυτή την κατάσταση".

Δεν βοήθησε κι ο Παναθηναϊκός με τη στάση του

Κατόπιν, ο Γιάννης Ψαρράκης σχολίασε τα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες: " Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη. Λυπηρό. Δεν έπρεπε καν να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να τελειώσει με το καλό το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να κάτσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Προβλήματα υπάρχουν εδώ και καιρό. Υπήρχαν και τα γνωρίζαμε πολύ καλά. Δεν ξεκίνησαν καν πέρυσι. Είναι μία κατάσταση ετών. Το πρωτάθλημα μας δεν είναι ιδανικό. Αλλά δεν γίνεται να εξελίσσεται έτσι το πράγμα. Κάθεσαι και συζητάς και ψάχνεις να βρεις την καλύτερη λύση για όλους".

Ψαρράκης: "Το ρημάξαμε το μπάσκετ!"
EUROKINISSI

Άρα αυτή η κατάσταση υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια; " Όπως είναι λογικό, και μπορεί ο καθένας να το καταλάβει, τα προβλήματα δεν δημιουργούνται σε μία ημέρα. Υπήρχαν, όπως είπα, και τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ πριν ασχοληθώ εγώ με μπάσκετ. Απλά με αφορμή τον Ολυμπιακό, καταφέραμε μέσα σε μία σεζόν να φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν είχαμε βρεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν", απάντησε ο ισχυρός άνδρας του Λαυρίου, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε: " Όταν έγινε το περιστατικό με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδος, η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που πίστευα είναι πως θα πρυτανεύσει η λογική και με την κουβέντα μεταξύ των υπευθύνων θα καταφέρουμε να βρούμε μία λύση. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Δεν βοήθησε κι ο Παναθηναϊκός με τη στάση του. Κι έτσι έγιναν όλα όσα ακολούθησαν.

Τους μήνες που ακολούθησαν δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα που το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς. Η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Το πρόβλημα μεγάλωνε και μεγάλωνε μέχρι που έγινε το... μπαμ".

Η διαιτησία είναι πιο... πιασάρικο πρόβλημα

Όπως είναι λογικό, η αρνητική αυτή κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: " Ασφαλώς και τα προβλήματα δεν είναι μόνο των... μεγάλων του πρωταθλήματος. Είναι κοινά και μας αφορούν όλους. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα και η συγκεκριμένη κατάσταση μας επηρεάζει όλους.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν είναι μόνο η διαιτησία. Απλά η διαιτησία είναι το πιο πιασάρικο, το πιο ευαίσθητο αν προτιμάτε και αυτό που πουλάει περισσότερο. Υπάρχουν, όμως, πολλά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, όπως οι απλήρωτοι παίκτες, τα πολλά σενάρια στοιχηματισμού και το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες αρχίζουν τη σεζόν με διαφορετικό ρόστερ από αυτό που την ολοκληρώνουν", υπογράμμισε ο Γιάννης Ψαρράκης.

Ψαρράκης: "Το ρημάξαμε το μπάσκετ!"
EUROKINISSI SPORTS

Υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση ή δεν μπορεί να γίνει κουβέντα με τις υπάρχουσες συνθήκες: " Να σου πω την αλήθεια, υπάρχει η διάθεση για να βρεθεί λύση. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει πολύ ο κόσμος και καλό θα είναι να ακουστεί. Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, η διάθεση να κάτσουμε να βρούμε μία λύση είναι μεγαλύτερη. Από εκεί και πέρα, όμως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει. Αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχει βούληση να κάνουμε τομές στο μπάσκετ. Και πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί, θα αλλάξουν τα πράγματα και θα βελτιωθεί η κατάσταση", αποκάλυψε ο Γιάννης Ψαρράκης, που ακολούθως παραδέχτηκε πως υπεύθυνοι είναι όλοι:

" Ποτέ και σε κανένα πρόβλημα δεν φταίει μόνο ένας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Δεν είναι σωστό να ρίχνεις το φταίξιμο σε έναν. Φταίμε όλοι από τη στιγμή που τα προβλήματα είναι κοινά κι αφορούν όλες τις ομάδες. Εμένα, για παράδειγμα, δεν μπορεί να μου φταίει μία ομάδα. Φταίω κι εγώ με τη σειρά που δημιούργησα τις συνθήκες για να υπάρξει το πρόβλημα και να μην λυθεί στη συνέχεια. Προφανώς και κανείς δεν είναι αλάνθαστος".

Να αποκαταστήσουμε τη φήμη του μπάσκετ

Αυτό, πάντως, που "καίει" τους περισσότερους είναι το τι θα γίνει στη συνέχεια: " Το πιο βασικό είναι να αποκαταστήσουμε τη φήμη του μπάσκετ. Ήταν ένα στολίδι και το ρημάξαμε. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν εκ νέου. Έχουν ήδη τεθεί από τον ΕΣΑΚΕ, συμφωνούμε με τις συγκεκριμένες θέσεις και πλέον πρέπει να περάσουμε στις πράξεις. Το βασικότερο όλων, όμως, είναι να αποκαταστήσουμε ξανά το ίδιο το μπάσκετ. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον. Διαλύσαμε τη φήμη του αθλήματος 100%. Δεν υπάρχει τίποτα. Μέσα σε μία σεζόν το ρημάξαμε", δήλωσε ο πρόεδρος του Λαυρίου, που παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το αγωνιστικό κομμάτι:

Ψαρράκης: "Το ρημάξαμε το μπάσκετ!"
EUROKINISSI

" Εννοείται πως η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και το αγωνιστικό κομμάτι. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους ξένους παίκτες, που δεν θα έχεις πλέον επιχειρήματα να τους πείσεις να έρθουν να παίξουν. Αφορά και τους Έλληνες, οι οποίοι ενδεχομένως να ψάξουν να παίξουν στο εξωτερικό, έστω και σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Κι όχι μόνο αυτό. Αν τελικά σωθούμε, με τι μούτρα θα πάω εγώ στους χορηγούς της ομάδας; Ήδη παίρνουμε λίγα, θα πάρουμε ακόμα λιγότερα τώρα".

Τέλος, ο Γιάννης Ψαρράκης σχολίασε το ενδεχόμενο να γίνει πρωτάθλημα δίχως τον Ολυμπιακό: " Αν ο Ολυμπιακός τελικά φύγει από το πρωτάθλημα θα είναι αρνητικό για όλους μας. Και για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό ακόμα. Θα έχει κι εκείνος πρόβλημα κι όταν οι... φάροι του πρωταθλήματος έχουν πρόβλημα, αναπόφευκτα επηρεάζονται και οι υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχουν ρεαλιστικά προβλήματα που θα τα δούμε μπροστά μας άμεσα, όπως για παράδειγμα αν θα επενδύσει ξανά ο βασικός χορηγός του πρωταθλήματος και το τι θα γίνει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ