ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού και στο ΑΣΕΑΔ

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού και στο ΑΣΕΑΔ

Εκδικάστηκαν στο ΑΣΕΑΔ και οι δύο προσφυγές του Ολυμπιακού για την επικύρωση της βαθμολογίας και τον υποβιβασμό στην Α2, με τον Παναθηναϊκό να ζητά παράσταση και για τις δύο περιπτώσεις.

Το ΑΣΕΑΔ εκδίκασε και τις δύο προσφυγές που κατέθεσε ο Ολυμπιακός και το ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης έχει να κάνει με τις ομάδες που ζήτησαν παράσταση για να "κοντραριστούν" ουσιαστικά με τους ερυθρόλευκους. Ο Παναθηναϊκός , μάλιστα, ζήτησε από το Συμβούλιο να ληφθεί υπόψιν η δική του θέση και στις δύο περιπτώσεις.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός ζήτησε στην πρώτη προσφυγή να κηρυχθεί παράνομη η επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League, με δεδομένο ότι εκκρεμούσε απόφαση του ΑΣΕΑΔ, άρα δεν είχε δικαίωμα ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση. Στην συγκεκριμένη υπόθεση ζήτησαν παράσταση οι 4 ομάδες που συνεχίζουν στα play offs (Παναθηναϊκός, Προμηθέας, ΑΕΚ, Περιστέρι), έχοντας έννομο συμφέρον. Διότι αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί, τότε τα play offs είναι άκυρα.

H δεύτερη υπόθεση που εκδικάστηκε είχε να κάνει με την προσφυγή του Ολυμπιακού, που θεωρεί παράνομο τον υποβιβασμό στην Α2 και την αφαίρεση 6 βαθμών. Οι ερυθρόλευκοι κατάθεσαν όλα τα στοιχεία που έχουν κόντρα στην απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ και μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ανάμεσα σε δύο ποινές, υπερτερεί η ελαφρύτερη, δηλαδή το -6. Οχι ο υποβιβασμός.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ΕΣΑΚΕ δεν ζήτησε παράσταση για να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό, το έκανε όμως ο Παναθηναϊκός, ζητώντας να ισχύσει κανονικά ο υποβιβασμός των ερυθρολεύκων.

Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να δεχθεί το ΑΣΕΑΔ την παράσταση των ομάδων που θέλουν να πάνε κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως και να έχει όμως, είναι ασυνήθιστο στο Ανώτατο Συμβούλιο να υπάρχουν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Θα κατατεθούν υπομνήματα την επόμενη εβδομάδα και πλέον αναμένεται η απόφαση και για τις δύο υποθέσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ