ΜΠΑΣΚΕΤ

Κορονοϊός: Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερμή Σχηματαρίου

Αιθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής απο το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τις αυξημένες ανάγκες αίματος λόγω COVID 19,Πέμπτη 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Αιθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής απο το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για τις αυξημένες ανάγκες αίματος λόγω COVID 19,Πέμπτη 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο Ερμής Σχηματαρίου διοργανώνει -σε συνεργασία με τον Δήμο και τα τοπικά νοσοκομεία- εθελοντική αιμοδοσία για την Κυριακή 12 Απριλίου.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα, όμως στον Ερμή Σχηματαρίου, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οι δράσεις που έχουν επίκεντρο την στήριξη στον συνάνθρωπο δεν σταματούν.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της οποίας τα "ηνία" κρατάει ο Νίκος Οικονόμου, θα συνεργαστεί με τα τοπικά νοσοκομεία και θα διαθέσει το γήπεδο του Σχηματαρίου την Κυριακή 12 Απριλίου για να πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να βοηθηθεί ο κόσμος που το έχει ανάγκη. Μια πρωτοβουλία του Δήμου την οποία στηρίζει έμπρακτα ο σύλλογος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερμής Σχηματαρίου αναφέρει:

"Δίνουμε αίμα, δίνουμε το σύνθημα για ζωή!

Ο Ερμής Σχηματαρίου από την αρχή της φετινής χρονιάς έχει δείξει ότι δεν είναι απλά μια τοπική ομάδα, αλλά ένας σύλλογος που βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και θέλει να είναι μέρος του κοινού καλού σκοπού.

Σύσσωμο το ελληνικό και όχι μόνο κοινό βλέπει τις τελευταίες εβδομάδες τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας, με τον αριθμό των θανόντων να μεγαλώνει συνεχώς. Τα νοσοκομεία δέχονται συνεχώς κόσμο από τον φονικό κορωνοϊό, ο κόσμος έχει μειώσει τις μετακινήσεις του και άπαντες βλέπουν τις εξελίξεις από το σπίτι.

Φυσικά το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε τέτοιες καταστάσεις, όμως εμείς, οι σύλλογοι που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους, οι σύλλογοι που δέχονται κάθε Σαββατοκύριακο κόσμο στο γήπεδο για να γευτούν τη χαρά του αθλητισμού, της νίκης, ακόμα και της ήττας, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να δίνουμε το σύνθημα για την επόμενη κίνηση, να δίνουμε το σύνθημα για ζωή.

Ο Ερμής Σχηματαρίου έχοντας δείξει και στο παρελθόν αίσθημα ευθύνης χαιρετίζει με περηφάνεια την πρωτοβουλία του δήμου μας που θα γίνει στο γήπεδο μας…

Καλούμε κάθε υγιή άνθρωπο να δώσει με την πράξη του ζωή σε άλλους ανθρώπους…

Τόσο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Υπουργός Υγείας και μέλος της οικογένειας του μπάσκετ της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας, κάνουν καθημερινά εκκλήσεις για να δώσουμε, όσοι έχουμε τη δυνατότητα, αίμα. Χαρακτηριστικό της ανάγκης για αίμα είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο η χώρα μας εισάγει από την Ελβετία 20.000-25.000 μονάδες αίματος, πόσο δε μάλλον που τώρα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αίμα για όσους βρίσκονται στα νοσοκομεία, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό.

Ως σύλλογος καλούμε κάθε αθλητικό σωματείο του δήμου μας να δώσει το παρόν και να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι η ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΑΤΟΣ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κινήσεις προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας..

Όλοι εκεί..."

Κορονοϊός: Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερμή Σχηματαρίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ