ΜΠΑΣΚΕΤ

"Καλό ταξίδι κόουτς..."

"Καλό ταξίδι κόουτς..."

Ο Κώστας Πολίτης απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών και διάφορες ομάδες και Ενώσεις από τον χώρο του αθλητισμού τον αποχαιρέτησαν μέσω ανακοινώσεων.

Ο θάνατος του Κώστα Πολίτη αποτέλεσε ένα ακόμα πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Ο "Ευρω-κόουτς" υπήρξε ένας από τους θεμέλιους λίθους της ιστορικής επιτυχίας του 1987, ένας από τους ανθρώπους που συνδέθηκαν για πάντα με αυτήν. Το "αντίο", λοιπόν, είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να πει σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ στον άνθρωπο που οδήγησε την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Eurobasket του 1987.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι ομάδες και οι Ενώσεις από τον χώρο του αθλητισμού για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη. Η ΕΟΚ έκανε μάλιστα έκτακτο Δ.Σ., μέσω του οποίου αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

ΕΟΚ

" Με αίσθημα οδύνης, έγινε δεκτό το άγγελμα της απώλειας του Κώστα Πολίτη από τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.Ένας δικός μας άνθρωπος, ένας φίλος πάνω απ’ όλα, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ένας από αυτούς που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με την πρόοδο, την ανάπτυξη, την εδραίωση του μπάσκετ στην Ελλάδα.Το προσωνύμιο «Ευρωκόουτς» έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου, για τον προπονητή που συντέλεσε αποφασιστικά στο μπασκετικό θαύμα του 1987, την επιτυχία ορόσημο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Κώστας Πολίτης όμως, δεν ήταν μόνο στην «βιτρίνα» του αθλήματος. Ήταν και αυτός που όλον τον χρόνο γύριζε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτοστατούσε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, που εξάπλωσε το μπάσκετ σε όλη τη χώρα, που ανέδειξε πλήθος πρωταγωνιστών του αθλήματος.Η απώλεια του Κώστα Πολίτη είναι δυσβάσταχτη για την οικογένειά του, ταυτόχρονα όμως είναι πολύ μεγάλη για όλους εμάς, τους ανθρώπους που τον συναναστραφήκαμε, που συνεργαστήκαμε μαζί του, που μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες, χαρές.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΕΣΑΚΕ

" Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Κώστα Πολίτη.

Ο Κώστας Πολίτης ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ ’87 και της κατάκτησης του χρυσού ευρωπαϊκού μεταλλίου, που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο εκλιπών αφιέρωσε την ζωή του στο αγαπημένο μας άθλημα από μικρό παιδί όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην Νήαρ Ήστ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Κατέκτησε Πρωταθλήματα και διακρίσεις τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής του Παναθηναϊκού, διετέλεσε για 6 χρόνια (1982-88) κόουτς της Εθνικής ομάδας, ήταν από τους πρωταγωνιστές της υλοποίησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, ενώ εργάστηκε ως προπονητής και σε άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Περιστέρι κ.α.).

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Κώστα Πολίτη.

Το ελληνικό μπάσκετ δεν θα ξεχάσει ποτέ την μεγάλη προσφορά του Κώστα Πολίτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού)

" Ο ελληνικός αθλητισμός από σήμερα είναι φτωχότερος. Η συμβολή του Κώστα Πολίτη στη γιγάντωση του ελληνικού μπάσκετ υπήρξε καταλυτική. Η παρουσία του στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου τις χρυσές μέρες του 1987, θα μένει για πάντα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ (γενικός γραμματέας Αθλητισμού)

" Αποχαιρετάμε με μεγάλη λύπη τον Κώστα Πολίτη. Τον άνθρωπο, προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με την άνθιση του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ. Που σημάδεψε ανεξίτηλα γενιές νέων ανθρώπων με τη συμβολή του στο αθλητικό έπος του '87. Τον ενεργό πολίτη του αθλητισμού και της προσφυγομάνας Καισαριανής. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS

" ΗΚΑΕ ΠαναθηναϊκόςSuperfoodsεκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια τουΚώστα Πολίτηκαι τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. ΟΚώστας Πολίτηςυπηρέτησε με ζήλο την ομάδα του Παναθηναϊκού, τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής και υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για τον χώρο του μπάσκετ, όπου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, οδηγώντας την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Πολίτη.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον αρχιτέκτονα της μεγάλης επιτυχίας του ‘87, μιας επιτυχίας που άλλαξε τον ρου του ελληνικού μπάσκετ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…"

ΠΑΟΚ

" Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη. Ο Ευρωκόουτς συνδύασε το όνομα του με το έπος του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ που αποτέλεσε την απαρχή τεράστιων επιτυχιών για ολόκληρο το Ελληνικό μπάσκετ. Αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ, στο οποίο ήταν αφοσιωμένος ως το τέλος και στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του υπήρξε για δύο χρόνια προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, η απώλεια του οποίου κάνει πιο φτωχό το Ελληνικό μπάσκετ.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΑΕΚ

" H οικογένεια της ΑΕΚ B.C. θρηνεί για το χαμό του Κώστα Πολίτη, και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τoυ.

Καλό Ταξίδι, Ευρωκόουτς...".

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

" Στο πένθος και πάλι το Ελληνικό Μπάσκετ. Ο Κώστας Πολίτης, ο coach που το 1987 οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης «έφυγε» από τη ζωή. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΚΑΕ «Λαύριο-Megabolt» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του".

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

" Με την απώλεια του Κώστα Πολίτη το ελληνικό μπάσκετ και ο αθλητισμός μετρούν άλλη μία τεράστια απώλεια. Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του σπουδαίου προπονητή, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με το έπος του ’87. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του".

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

" Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings αποχαιρετά τον προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στο έπος του 1987, Κώστα Πολίτη. Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί για τον προπονητή όλης της Ελλάδας, ο οποίος κατάφερε μαζί με τη μυθική εκείνη ομάδα, να βγάλει στους δρόμους όλους τους Έλληνες και να προσθέσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπασκετικό χάρτη.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Κώστα Πολίτη".

ΑΡΗΣ

" Η οικογένεια του μπάσκετ μετρά ακόμα μια σημαντική απώλεια. Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής που συνέδεσε το όνομα του με τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια και τους οικείους του «Ευρωκόουτς».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…".

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA

" Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Κώστα Πολίτη που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την πρώτη, ιστορική επιτυχία της Εθνικής ομάδας που ήταν κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ του 1987.
Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA εκφράζει την θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του
".

ΗΡΑΚΛΗΣ

" Το Ελληνικό Μπάσκετ είναι από σήμερα φτωχότερο μετά την "απώλεια" του Κώστα Πολίτη.

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατό του και συλλυπείται την οικογένειά του, τους οικείους και τους φίλους του.

Ήταν ένας εργάτης του μπάσκετ, ακόμη και τα τελευταία χρόνια και αφοσιωμένος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, απ' όπου "ξεπήδησαν" δεκάδες ταλέντα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

"Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Κώστα Πολίτη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο προπονητής, που οδήγησε την Εθνική μας ομάδα στον θρίαμβο του 1987, θα μείνει για πάντα στις καρδιές και την συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων ως ο “Ευρωκόουτς”, ενώ έχει συνδέσει το όνομα του και με τον ΓΣΠ, καθώς “υπηρέτησε” την ομάδα μας την σεζόν 1992-93.

Εκτός από ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Κώστας Πολίτης κάθισε με επιτυχία και στον πάγκο του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και της Νήαρ Ηστ.

Το ήθος του και η ευγενική του παρουσία θα αποτελούν πάντα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεότερους.

Η διοίκηση, οι αθλητές και οι προπονητές του ΓΣ Περιστερίου εκφράζουν τα εγκάρδια του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό παράδεισο Κώστα Πολίτη…"

ΠΣΑΚ

" Μαύρος" είναι ο εφετινός Ιούνιος για το ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, αφού εδώ και λίγες ώρες, έχουμε νέα "απώλεια".

Όπως έγινε γνωστό, "έφυγε" από τη ζωή ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής με τον οποίο, το ελληνικό μπάσκετ γνώρισε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία το 1987, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν ένας από αυτούς που έβαλαν το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων...

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Ήταν ένας από αυτούς που έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες Έλληνες για να πανηγυρίσουν...

Ήταν ένας από αυτούς που οδήγησαν χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ...

Ήταν ο ευρώ-κόουτς...

Ήταν μοναδικός...

Ήταν και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας...

Ευχαριστούμε για ΟΛΑ!".

ΣΕΠΚ

" Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής καλαθοσφαίρισης δεν πια κοντά μας. Ο προπονητής που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του οδηγώντας την Εθνική Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987, ο Κώστας Πολίτης, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΚ και όλοι οι Έλληνες προπονητές εκφράζουν τη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Κώστας Πολίτης, ο οποίος ήταν μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης από το 1981, αγωνίστηκε ως παίκτης στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδος με την οποία έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967.

Το 1982 κι αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του με τις Εθνικές Παίδων κι Εφήβων αναλαμβάνει την Εθνική Ομάδα Ανδρών με την οποία το 1987 έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε μέχρι το 1988 και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο φορές ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον πάγκο της Νήαρ Ηστ. Σε συλλογικό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος (1980-1982, 1984), δύο Κύπελλα (1982 και 1983) και μία παρουσία σε Final Four του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συλλόγων το 1994 (στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο).

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΕΣΚΑ

" Ξημερώματα Δευτέρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Κώστας Πολίτης, ο άνθρωπος που το όνομά του έχει συνδεθεί με την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ του ’87.

Ο πρόεδρος Γιάννης Αλεξόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα ειλικρινέστατα και βαθύτατα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του «ευρωκόουτς», που οδήγησε την εθνική μας ομάδα στην πρώτη της μεγάλη επιτυχία.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α. αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του και να αποστείλει στεφάνι.

“Καλό ταξίδι” κόουτς…".

ΕΚΑΣΘ

" Μια ακόμη μεγάλη απώλεια κατέγραψε το ελληνικό μπάσκετ: Ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής της «χρυσής» Εθνικής του 1987, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επέτειο των 31 ετών από το μεγάλο θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987. Η Ένωση εκφράζει την θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ