ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Κωστάκη πρέσβειρα του NBA στην Ευρώπη

Η Κωστάκη πρέσβειρα του NBA στην Ευρώπη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σπουδαία τιμητική διάκριση για την Αναστασία Κωστάκη, η οποία είναι πλέον πρέσβειρα του ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Έναν ξεχωριστό ρόλο έχει πλέον η Αναστασία Κωστάκη. Η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια που αγωνίστηκε στο WNBA είναι πλέον η τρίτη πρέσβειρα του ΝΒΑ στην Ευρώπη μετά τις Αμάγια Βαλντεμόρο (Ισπανία) και Τίσα Πενισέιρο (Πορτογαλία).

Η Αναστασία Κωστάκη δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

"Αισθάνομαι τεράστια τιμή και νιώθω ευλογημένη που ο μεγαλύτερος μπασκετικός οργανισμός στον πλανήτη, μου απένειμε τον τίτλο της πρέσβειρας του ΝΒΑ στην Ευρώπη! Γνωρίζοντας, σαν πρώην παίκτρια του WNBA, τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου οργανισμού, με τον τίτλο αυτό καλούμαι να μεταδώσω τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, της συνεργασίας και της ομαδική δουλειάς στους νέους αθλητές και τις νέες αθλήτριες και φυσικά να τους εμπνεύσω να μην σταματούν ποτέ να ονειρεύονται!

Είμαι πολύ τυχερή που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία σε αυτή την χρονική περίοδο της ζωής μου, γιατί νιώθω πραγματικά έτοιμη να προσφέρω όλα όσα έμαθα μέσα από αυτήν την μακρά πορεία μου σαν αθλήτρια του μπάσκετ!" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Αναστασία Κωστάκη υπήρξε επί σειρά ετών αθλήτρια της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΔΑΣΑΛ και ακολούθησαν η Ακαδημία και ο Αστέρας Εξαρχείων. Από τη σεζόν 2002-02 μέχρι και το 2008 παρέμεινε στο εξωτερικό όπου αγωνίστηκε και στους Χιούστον Κόμετς το 2006 ούσα η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίζεται στο WNBA. Παράλληλα, αγωνίστηκε σε Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία και Σλοβακία.

Στην επιστροφή της στην Ελλάδα έπαιξε για τον Παναθηναϊκό και τον Πρωτέα Βούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ