ΜΠΑΣΚΕΤ

Η γκάφα της ΕΟΚ με τις δύο ομάδες που έπρεπε να ανέβουν κατηγορία

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÍÔÉÆÏÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÍÔÉÆÏÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Αχαγιά '82 και ΑΠΑΣ τα Φανάρια έπρεπε να προβιβαστούν στη Β' Εθνική, όμως η ΕΟΚ δεν τις συμπεριέλαβε στις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία μετά από τη σημερινή διαδικασία στα γραφεία της.

Το πρωί της Παρασκευής (29/5) η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε τον νέο χάρτη για τη σεζόν 2020/21 . Όπως ανακοινώθηκε " η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21". Μόνο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε, καθώς δύο ομάδες που είχαν δικαίωμα να ανέβουν κατηγορία είδαν τα ονόματά τους εκτός πινάκων!

Η Αχαγιά '82 είχε ρεκόρ 10-7 και όμως είδε τη Νέα Κηφισιά και τον Άρη Νικαίας (10-8 και οι δύο) να προβιβάζονται στη Β' Εθνική από τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής! " Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ δεν υπολόγισε σωστά την βαθμολογία του 1ου ομίλου Νότου. Όπως ξεκάθαρα γίνεται αντιληπτό, οι ομάδες Αχαγιά 82, Νέο Ληξούρι, Παναχαική ΓΕ και ΣΔΥ Τρίπολης, έχουν ένα αγώνα λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες του ομίλου. Πρόκειται για την αγωνιστική που ανέβαλλε και τελικά διέκοψε η ομοσπονδία, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη τόσο της ομάδας μας όσο και των υπολοίπων ομάδων. Είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και είμαστε βέβαιοι ότι άμεσα θα υπάρξει διόρθωση από την ΕΟΚ" αναφέρεται στην ανακοίνωση της αχαϊκής ομάδας.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής, όπου ο Αργοναύτης Τριγλίας με ρεκόρ 8-9 προβιβάστηκε, σε αντίθεση με την ομάδα ΑΠΑΣ τα Φανάρια που με ρεκόρ 8-8 και με αγώνα λιγότερο έμεινε στην ίδια κατηγορία ενώ είχε επικρατήσει του Αργοναύτη στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Για την ιστορία, στη συνεδρίαση της ΕΟΚ ήταν παρόντες ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Β' αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο Ταμίας Δημήτρης Αγγελόπουλος, το μέλος Κώστας Παρίσης, ενώ απουσίαζε ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης όπως αναφέρεται στην ενημέρωση που παρείχε η ομοσπονδία μέσω της ιστοσελίδας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ