ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Άρης, ο Ολυμπιακός κι η δράση σε όλη την Ελλάδα

Ο Άρης, ο Ολυμπιακός κι η δράση σε όλη την Ελλάδα
INTIME SPORTS

Ο Άρης "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε την ανοδική του πορεία, ενώ ο Ολυμπιακός άλωσε την Καβάλα. Δείτε τι έγινε το Σαββατοκύριακο σε όλα τα παρκέ των εθνικών κατηγοριών, σε άνδρες και γυναίκες.

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιώργο Πρίντεζη να έμειναν στην Αθήνα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στην Καλαμίτσα. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν της Καβάλας με 71-57 και "έπιασαν" την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα.

Βλέπετε, εφτά αγωνιστικές κράτησε το αήττητο σερί της ΑΕΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού την όγδοη ήρθε η πρώτη ήττα. Θύτης ο Άρης του Δημήτρη Πρίφτη που πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ (74-83) , για να μπει γερά στο κόλπο της τριάδας. Κορυφαίος για τους νικητές ο Οκάρο Ουάιτ (20π.), που πήρε πολύτιμες βοήθειες από τον Τζέρελ ΜακΝιλ (15π.) όταν χρειάστηκε.

Το δικό του σερί διεύρυνε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε στο "Παλατάκι" του Αρκαδικού με 74-54 . Σε ένα παιχνίδι που στην αρχή έδειχνε... ντέρμπι, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κυριάρχησαν στο τρίτο δεκάλεπτο (σ.σ.: 27-5 το επιμέρους σκορ), για να προσθέσουν ακόμη ένα δίποντο στο ενεργητικό τους.

Την εξαιρετική του πορεία στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ συνέχισε ο Κόροιβος, που έκαμψε -εντός έδρας- την αντίσταση του Ρεθύμνου (83-79) . Το τελικό +4 πάντως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, αφού οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου, οπότε κι άρχισε η αντεπίθεση από την απέναντι πλευρά.

Το Ζηρίνειο εξακολουθεί να αποτελεί... άλυτο πρόβλημα για την Κηφισιά. Αυτό το Σάββατο ήταν η σειρά του Απόλλωνα Πατρών να πάρει τη νίκη στην έδρα της Κηφισιάς (79-82) , με τον Κέβιν Ντίλαρντ να κάνει άμεσα απόσβεση του ποσού που επενδύθηκε για την απόκτησή του. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 28 πόντους σε 28'01'' συμμετοχής, με τον Ρόμπερτ Λόουερι (21 πόντοι) να αποτελεί το αντίπαλον δέος. Αποβλήθηκε στο 35ο λεπτό του αγώνα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, με τον Γιώργο Λιμνιάτη να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή στο διάστημα που απέμενε.

Ο Άρης, ο Ολυμπιακός κι η δράση σε όλη την Ελλάδα
INTIME SPORTS

, αφού ο Κέλβιν Λιούις απέτυχε να το οδηγήσει στην παράταση. Ο Τζάστιν Ρόμπινσον (23 πόντοι) "πλήγωσε" την πρώην ομάδα του, για να δώσει στο σύνολο του Κώστα Φλεβαράκη το ροζ φύλλο αγώνα, μετά από πέντε διαδοχικές ήττες.

Στην Α2 κατηγορία, η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε . Πως να αλλάξει άλλωστε, όταν ο Φάρος Κερατσινίου και η Κύμη μοιάζουν να μην έχουν αντίπαλο φέτος. Ο πρώτος έκανε το 9/9 ενώ η δεύτερη το 8/8, παραμένοντας σε θέση ισχύος όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου.

Χαμόγελα σε Φιλαθλητικό και Πόλις Καλλιθέας

Στη Β' Εθνική, ο Φιλαθλητικός εκμεταλλεύτηκε το "στραβοπάτημα" του Ηρακλείου και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου, όπου ισοβαθμεί πλέον με την ομάδα του Βασίλη Ράλλη. Διαβάστε τι έγινε σε Νότο και Βορρά, στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος .

Όσον αφορά τη Γ' Εθνική, ο Πόλις Καλλιθέας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 8ης αγωνιστικής αφού κέρδισε το ντέρμπι με τον ΚΑΟΚ, την ώρα που ο Πρωτέας Βούλας έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον αποδεκατισμένο Πανναξιακό. Δείτε όλα τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική στους τέσσερις ομίλους της Γ' Εθνικής .

Τέλος, στην Α1 Γυναικών, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Τερψιθέας (62-44) , παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε δίχως τον προπονητή του (σ.σ.: ο Πέτρος Πρέκας απουσίαζε λόγω ίωσης) κι αγωνίστηκε στο άδειο -λόγω τιμωρίας- "Παύλος Γιαννακόπουλος". Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έκανε με άνεση το "εφτά στα εφτά" στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή.

Παράλληλα, δείτε τι έγινε στους δύο ομίλους της Α2 Γυναικών , εκεί όπου η Δάφνη Αγ. Δημητρίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πρώτη ήττα του Σπόρτιγκ στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ