ΕΟΚ

Βασιλακόπουλος για Στάνκοβιτς: "Πραγματικός φίλος της Ελλάδας"

Βασιλακόπουλος για Στάνκοβιτς: "Πραγματικός φίλος της Ελλάδας"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, προσθέτοντας ότι ο σπουδαίος Σέρβος παράγοντας ήταν πραγματικός φίλος της Ελλάδας.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς πέθανε σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το σερβικό αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που έζησε από κοντά για χρόνια τον Σέρβο παράγοντα, αφού πορεύτηκαν για χρόνια μαζί στην FIBA και εξέδωσε άμεσα συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον φίλο του.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ:

"Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς για μένα υπήρξε πολλά περισσότερα από ένας γνωστός με τον οποίο πορευτήκαμε για χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας πραγματικός, ειλικρινής προσωπικός μου φίλος, ένας συνεργάτης με τον οποίο είχαμε σε κοινό τρόπο σκέψης αλλά που και όταν διαφωνούσαμε, κάναμε εποικοδομητικούς διαλόγους με γνώμονα την πρόοδο του μπάσκετ.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ήταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας, είχε σπίτι στην χώρα μας, αλλά είχε βοηθήσει και ουσιαστικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε χρόνια δύσκολα για το μπάσκετ, να το εξαπλώσουμε και να το κάνουμε πρώτο άθλημα στην χώρα. Η θλίψη είναι μεγάλη, η απώλεια το ίδιο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του".

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός από την πλευρά της έγραψε: " Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην παίκτη, προπονητή, αλλά και ηγετικού παράγοντα του Παγκόσμιου μπάσκετ, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς.

Πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα που επηρέασε όσο λίγοι στην εξέλιξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε. Το κενό που αφήνει στο παγκόμιο μπάσκετ είναι τεράστιο. Καλό ταξίδι".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ