ΕΟΚ

Βασιλακόπουλος για Ολυμπιακό: "Ο,τι χειρότερο να παίξει στην Α2, πρέπει να βρεθεί λύση"

Βασιλακόπουλος για Ολυμπιακό: "Ο,τι χειρότερο να παίξει στην Α2, πρέπει να βρεθεί λύση"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και ξεκαθάρισε πως θα είναι ό,τι χειρότερο για το άθλημα να παίξει ο Ολυμπιακός στην Α2.

Από την 13η Φλεβάρη και την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ, παρακολουθούμε την μεγαλύτερη κρίση στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στην εφημερίδα "Τα Νέα" και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

" Θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα σωματείο με τόση μεγάλη ιστορία, όπως είναι ο Ολυμπιακός, να παίξει στην Α2 και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Το λέω ευθέως", είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, που συμπλήρωσε: " Πρόκειται για το μεγαλύτερο αίσχος του ελληνικού αθλητισμού αυτό που έγινε με την ΕΠΟ, με πρόφαση την "εξυγίανση" να μπουν ξένοι διαιτητές. Είναι αίσχος και σκάνδαλο που μειώνει και προσβάλλει ξεκάθαρα την εθνική μας ανεξαρτησία. Δηλαδή ήρθαν αυτοί οι κύριοι να μας κουνήσουν το δάχτυλο και να μας… σώσουν, για να φτάσουμε ύστερα από τόσους μήνες να κάνουν έναν τελικό Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών. Εύγε! Λες και δεν υπάρχουν Έλληνες να διοικήσουν. Κρίμα, απλά κρίμα για τέτοιο συμβιβασμό".

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε επίσης: " Ήταν ντροπή αυτό που έγινε φέτος να αποχωρούν ομάδες, να μη γίνονται αγώνες και να αλλοιώνεται η βαθμολογία και να πέφτει άλλη ομάδα αντί άλλης. Γι' αυτό λέμε ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο και όχι το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο πρεσβεύει η εθνική ομάδα στα μέλη της οποίας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Γιατί κάτω από αντίξοες και πρωτοφανείς συνθήκες ο κόουτς Σκουρτόπουλος και οι παίκτες που τράβηξαν το βάρος την πήγαν πρώτη και καλύτερη στην Κίνα. Ο Βασιλακόπουλος ποτέ δεν έγυρε προς μια πλευρά. Οταν ο Ολυμπιακός είχε οργανώσει μια καλή ομάδα προ ετών με τον Ιωαννίδη στον πάγκο έπαιρνε συνεχόμενα πρωταθλήματα και τότε τα άκουγα από τον συγχωρεμένο τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μετά άλλαξε το τροπάριο αν και ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία πρωταθλήματα την τελευταία επταετία. Για να τελειώνουμε με τα διαιτητικά η ΕΟΚ δεν μπορεί να νομοθετήσει και δεν παρεμβαίνει στην ΚΕΔ, η επιτροπή της οποίας από πενταμελής έμεινε νόμιμα τριμελής, μετά την παραίτηση δύο μελών της. Δεν αντικαταστάθηκαν γιατί καταλαβαίνετε τι θα γινόταν και τι θα λεγόταν. Σε εκείνη την κλήρωση υπάρχει πρακτικό που ο ένας (Συμεωνίδης) αποχώρησε πριν τη λήξη αλλά υπέγραψε όταν επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη. Αλλά και οι δύο πρώτοι που υπογράφουν είχαν την πλειοψηφία και θα μπορούσαν να είχαν συνεδριάσει κανονικά".

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε και για τη συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, στην οποία δεν παραβρέθηκε: " Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται στον αθλητισμό χωρίς να έχουν ιδέα από αυτόν, σιγά σιγά αντιδικούν και αρχίζουν να μισούν τους ανθρώπους του αθλητισμού. Ενας από αυτούς είναι και ο κ.Βασιλειάδης που μας έβαλε στο μάτι γιατί δεν κατάλαβε ποτέ τη σχέση του μπάσκετ με την κοινωνία. Το είδε ίσως το πώς θα εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα και αυτό ήταν το λάθος του. Συναντηθήκαμε τη Δευτέρα για την περίφημη συγκέντρωση, μου είπε θα σε πάρω άμεσα το απόγευμα ή αύριο. Δεν με πήρε ποτέ και μια κυρία από το γραφείο του με ειδοποίησε την Παρασκευή λίγο πριν τη συνάντηση να πάω στο Υπουργείο, χωρίς ατζέντα, χωρίς τίποτε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ελπίζω ότι με τα νέα πολιτικά δεδομένα θα υπάρξει μια σωστή παρέμβαση της πολιτείας να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Δεν θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια αλλά δεν θα διαφημίσω κιόλας τις πρωτοβουλίες που θα πάρω για το μπάσκετ".

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο: " Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι με την Εθνική στην Κίνα και όλοι μαζί θα πάμε για μια σημαντική διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδό του, γιατί είναι παιδί που αποτελεί προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ. Θα θυμίσω ότι με δική μας παρέμβαση είχε παίξει με την Εθνική Νέων σε διοργάνωση της FIBA χωρίς να έχει πάρει ακόμα την υπηκοότητα και μετά τρέξαμε τις διαδικασίες ώστε να πάρει το ελληνικό διαβατήριο".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ