Βασιλακόπουλος: "Εξόχως υβριστικό το προς συζήτηση κείμενο για τον Αθλητικό Νόμο"

Η ΕΟΚ με επιστολή του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον Σπύρο Καπράλο εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στο περιεχόμενο και στον τρόπο σύνταξης του προς συζήτηση κειμένου του σχεδίου του Αθλητικού Νόμου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο τοποθετήθηκε γιατο προς συζήτηση κείμενο του σχεδίου του Αθλητικού Νόμου κι εξέφρασε την αντίθεσή του προς σε αυτό.

Στην επιστολή του προέδρου της ΕΟΚ τονίζεται πως το σχέδιο είναι "ανεπίτρεπτο, συμπλεγματικό, προσβλητικό και εξόχως υβριστικό", ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως "προσβάλει το σύνολο της εθελοντικής λαϊκής συμμετοχής". Τέλος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστηρίζει πως το προς συζήτηση κείμενο έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του ολυμπιακού κινήματος και προτείνει την άμεση συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του ολυμπιακού κινήματος.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει:

"Ο πρόεδρος της ΕΟΚ,  Γιώργος Βασιλακόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, από την Δευτέρα 3/12 εξέφρασε την ευθεία και πλήρη αντίθεσή του με το περιεχόμενο και τον τρόπο σύνταξης του προς συζήτηση κειμένου του σχεδίου Αθλητικού Νόμου.

Στην επιστολή του ο  κ. Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι το εν λόγω κείμενο θα έπρεπε να έχει επιστραφεί ως «ανεπίτρεπτο, συμπλεγματικό, προσβλητικό και εξόχως υβριστικό» και μόνο λόγω του τίτλου «Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός» που φέρει. Ένα τίτλος που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσβάλει το σύνολο της εθελοντικής λαϊκής συμμετοχής και για τον οποίο πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους συντάκτες, «και ταυτόχρονα να τους ζητηθεί να οργανώσουν σεμινάρια δημοκρατίας και να μας καλέσουν να μας διδάξουν».

Πέρα τούτου όμως, επισήμανε και ότι όλο το περιεχόμενο του προς συζήτηση κειμένου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του ολυμπιακού κινήματος και ειδικότερα τις περιλαμβανόμενες στον ολυμπιακό καταστατικό χάρτη και ιδίως με την παράγραφο 5 αυτού και παράλληλα  επιχειρεί την κατάργηση των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Νίκαιας και την αυτονομία του αθλητικού κινήματος.

Με την φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» για το προτεινόμενο κείμενο, ο πρόεδρος της ΕΟΚ προτείνει αντί οποιασδήποτε συζήτησης, να ζητηθεί η άμεση συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στην οποία να μετέχουν εκπρόσωποι του ολυμπιακού αθλητικού κινήματος, προκειμένου να συνταχθεί κείμενο το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλητικού κινήματος και της αθλητικής κοινωνίας".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS