Η ΕΟΚ έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ και δεν αναγνωρίζει την παραμονή του Λαυρίου

Με έγγραφο της στον ΕΣΑΚΕ η ΕΟΚ γνωστοποίησε ότι δεν αναγνωρίζει την επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League και την παραμονή του Λαυρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τοποθετήσει τον σύλλογο στην Α2.

Στις 9 Ιουλίου το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ επικύρωσε την βαθμολογία της Basket League, ενώ οι ομάδες ψήφισαν την παραμονή του Λαυρίου. Και αν στον ΕΣΑΚΕ περίμεναν ότι αυτό αρκούσε, η ΕΟΚ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την απόφαση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε μέσω εγγράφου που έστειλε στον ΕΣΑΚΕ ότι δεν δέχεται αυτή την απόφαση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τοποθετήσει το Λαύριο στην Α2 την σεζόν 2019/20.

Αυτό βέβαια είναι και το λογικό, αφού στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο ( στην προκειμένη περίπτωση το Λαύριο & ο Κολοσσός Ρόδου).

Το γεγονός αυτό πιθανότατα εξηγεί και γιατί πλέον στο σάιτ της ΕΟΚ δεν υπάρχει η προκήρυξη για τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 για την σεζόν 2019/20, αφού σε αυτήν δεν είχε συμπεριληφθεί το Λαύριο, το οποίο λογικά θα συμπεριληφθεί στην επόμενη. 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όλες οι ταινίες του Tarantino στη σειρά: Από τη χειρότερη στην καλύτερη

Με τη νέα του ταινία 'Κάποτε στο... Χόλιγουντ' στις αίθουσες, κλείνουμε την Tarantino Week με μια ματιά σε όλη του την ως τώρα φιλμογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer