ΕΟΚ

Η ΕΟΚ έστειλε έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ και δεν αναγνωρίζει την παραμονή του Λαυρίου

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με έγγραφο της στον ΕΣΑΚΕ η ΕΟΚ γνωστοποίησε ότι δεν αναγνωρίζει την επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League και την παραμονή του Λαυρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τοποθετήσει τον σύλλογο στην Α2.

Στις 9 Ιουλίου το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ επικύρωσε την βαθμολογία της Basket League, ενώ οι ομάδες ψήφισαν την παραμονή του Λαυρίου. Και αν στον ΕΣΑΚΕ περίμεναν ότι αυτό αρκούσε, η ΕΟΚ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την απόφαση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε μέσω εγγράφου που έστειλε στον ΕΣΑΚΕ ότι δεν δέχεται αυτή την απόφαση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τοποθετήσει το Λαύριο στην Α2 την σεζόν 2019/20.

Αυτό βέβαια είναι και το λογικό, αφού στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο άρθρο 5, προβλέπει σαφώς ότι υποβιβάζονται τόσο η ομάδα που δεν κατέβηκε σε αγώνα των playoffs (Ολυμπιακός) όσο κι οι ομάδες που κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο ( στην προκειμένη περίπτωση το Λαύριο & ο Κολοσσός Ρόδου).

Το γεγονός αυτό πιθανότατα εξηγεί και γιατί πλέον στο σάιτ της ΕΟΚ δεν υπάρχει η προκήρυξη για τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 για την σεζόν 2019/20 , αφού σε αυτήν δεν είχε συμπεριληφθεί το Λαύριο, το οποίο λογικά θα συμπεριληφθεί στην επόμενη.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ