Όλες οι αλλαγές στις εθνικές κατηγορίες

Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε όλες τις ανακατατάξεις που θα γίνουν στις εθνικές κατηγορίες ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση όλων των πρωταθλημάτων η Ελληνική Ομοσπονδία επισημοποίησε όλες τις ανακατατάξεις που θα υπάρξουν στις εθνικές κατηγορίες την επόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα πέντε θα είναι οι αλλαγές που προέκυψαν μετά την αδυναμία κάποιων ομάδων να μην συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα στα οποία επρόκειτο να αγωνιστούν μετά το τέλος της σεζόν 2017-18.

Συγκεκριμένα, η Δόξα Λευκάδας υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική και τη θέση της στην Α2 πήρε ο Ιπποκράτης Κω, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση Ιλίου να ανέβει στην Β' Εθνική και ο Αργοναύτης Ραφήνας με τη σειρά του στην Γ' Εθνική. Επίσης, η αδυναμία της ΑΕΛ να αγωνιστεί στην Β' Εθνική είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Α1 ΕΣΚΑΘ και τη θέση της να πάρει η Νίκη Βόλου. Παράλληλα, στην Γ' Εθνική προβιβάστηκε ο ΑΟ Καλαμπάκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής ανακατατάξεις σωματείων ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:

1. Μετά την δήλωση μη συμμετοχής του Σωματείου ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών και τον υποβιβασμό του στην Γ' Εθνική κατηγορία (3ο όμιλο), το σωματείο που έχει προτεραιότητα από τους αγώνες κατάταξης είναι ο ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ο οποίος και αποδέχθηκε την άνοδο του στην κατηγορία.

2. Μετά την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία του ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ την θέση του στην Β' Εθνική κατηγορία ανδρών (1ος όμιλος) καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ που έχει προτεραιότητα από τους αγώνες κατάταξης.

3. Μετά την άνοδο στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας ανδρών του ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ την θέση του στην Γ' Εθνική κατηγορία ανδρών (2ο όμιλο) καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ που έχει προτεραιότητα από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ.

4. Μετά την δήλωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας (2ος όμιλος) του σωματείου ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και τον υποβιβασμό της στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, το σωματείο που έχει προτεραιότητα από τους αγώνες κατάταξης είναι ο ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ο οποίος και αποδέχθηκε την άνοδο του στην κατηγορία.

5. Μετά την άνοδο στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας του σωματείου ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ την θέση του στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας καταλαμβάνει το σωματείο ΑΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ που έχει προτεραιότητα από το Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.