ΕΟΚ

Κιθ Γκλας: "Ο Ρεντζιάς είναι μια μοναδική προσωπικότητα στον κόσμο του μπάσκετ"

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο επί σειράς ετών εκπρόσωπος του Ευθύμη Ρεντζιά θυμήθηκε μια ιστορία από το NBA Draft του 1996 και εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος του. Το μήνυμα του Κιθ Γκλας στο Facebook.

Ο Κιθ Γκλας ενημερώθηκε πως ο Ευθύμης Ρεντζιάς θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Φασούλα στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ (το φθινόπωρο) και θυμήθηκε μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον επί σειράς ετών πελάτη του, καταδεικνύοντας τον χαρακτήρα και το ήθος του. Ο εκ των κορυφαίων και πλέον έμπειρων ατζέντηδων στις ΗΠΑ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον βετεράνο ψηλό, αλλά και την προσπάθεια που θέλει να κάνει -από άλλο πόστο πλέον.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

"Συνειδητοποίησα πως ένας από τους αγαπημένους παίκτες μου διεκδικεί ένα υψηλό αξίωμα στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ! Αυτή η φωτογραφία με τον Ευθύμη Ρεντζιά τραβήχτηκε στην Πλατεία Αγίου Μάρκου αρκετά χρόνια μετά από την απόσυρση του από την ενεργό δράση και περιλαμβάνεται στο πρώτο βιβλίο μου. Ο Ευθύμης πιάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου επειδή, ακριβώς είναι μια πραγματικά μοναδική προσωπικότητα στον κόσμο του μπάσκετ.

Τον εκπροσωπούσα από το 1996, όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, ο Ευθύμης ήταν αφοσιωμένος, επαγγελματίας και γνώστης της κατάστασης. Σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, αυτές οι αξίες τον συνόδευαν πάντα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βραδιά του NBA Draft, το 1996. Ήταν μια τρομερή συναισθηματική κατάσταση. Ο Ευθύμης έγινε pick στο νούμερο 23, όμως περιμέναμε να επιλεγεί σε υψηλότερη θέση. Ως ατζέντης παικτών, ανησύχησα ότι ο Ευθύμης και η οικογένεια του θα με κατηγορούσαν γιατί δεν τον επέλεξαν πιο ψηλά. Το τηλέφωνο μου χτύπησε στις 10 το βράδυ. Ήταν 5 τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ρεντζιάς. Το μόνο που είπε ήταν:

"Κιθ, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε. Ξέρουμε πόσο ψηλά δούλεψες γι' αυτό"!

Στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, αυτή η κίνηση μπορείς μόνο να την περιγράψεις ως κλασάτη! Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο άτομο που προσεγγίζει καλύτερα το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο πέρα από τον Ευθύμη. Έχω σταματήσει καιρό να τον αντιμετωπίζω με καθαρά μπασκετικούς όρους! Είμαι τόσο υπερήφανος για τον ΑΝΔΡΑ που έγινε και το ότι μπορώ να τον αποκαλώ φίλο μου. Κάθε οργανισμός πρέπει να είναι υπερήφανος που τον έχει για ηγέτη".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ