Καταγγελία της ΕΟΚ για τα πανό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ

Καταγγελία της ΕΟΚ για τα πανό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ

Η ΕΟΚ κατήγγειλε στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιο Συναδινό, τα πανό που αναρτήθηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα.

Η εικόνα του γηπέδου της Σμύρνης να έχει πανό με αναπαραστάσεις του Μωάμεθ, του Κεμάλ Ατατούρκ, του ναού της Αγίας Σοφίας και χαρακτηριστικού συμβόλου της πόλης της Σμύρνης έφεραν την αντίδραση της ΕΟΚ, σε επίσημο επίπεδο.

Η Ομοσπονδία κατήγγειλε το γεγονός στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιο Συναδινό, επισημαίνοντας πως παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στους ανθρώπους του Basketball Champions League, δεν έγινε κάποια κίνηση προκειμένου να κατέβουν τα πανό, τα οποία χαρακτηρίζει "εμπρηστικά".

Η σχετική ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τα αισθήματα, όχι μόνο του κόσμου της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, θεωρεί υποχρέωσή του να καταγγείλει και να αποδοκιμάσει τα απρεπή και αντίθετα με τις αρχές και αξίες που διέπουν το fair play αλλά και το αθλητικό κίνημα, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Basketball Champions League, μεταξύ των ομάδων ΠΙΝΑΡ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ - Π.Α.Ο.Κ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 14 Μαρτίου 2018.

Στο κλειστό γήπεδο της ομάδας της Τουρκίας είχε αναρτηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα μεγάλων διαστάσεων πανό με αναπαραστάσεις του Μωάμεθ, του Κεμάλ Ατατούρκ, του ναού της Αγίας Σοφίας και χαρακτηριστικού συμβόλου της πόλης της Σμύρνης, αναμφισβήτητα ακραίου εθνικιστικού χαρακτήρα, που παραπέμπουν σαφώς στις ελληνοτουρκικές διαφορές, με προφανή σκοπό τη δημιουργία εμπρηστικού κλίματος κατά των μελών της ελληνικής αποστολής.

Δυστυχώς και παρά τις διαμαρτυρίες των παραγόντων του Π.Α.Ο.Κ. δεν έγινε η οιαδήποτε ενέργεια για την αφαίρεση του εμπρηστικού πανό, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται βασική αρχή που διέπει το αθλητικό κίνημα, για αποτροπή της εμπλοκής της κάθε μορφής πολιτικής στον αθλητισμό.

Είναι αποθαρρυντικό και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικό σε ένα αγώνα διεθνούς εμβέλειας αντί να προάγονται οι διαχρονικές αξίες της ευγενούς άμιλλας, της ισότητας, της φιλίας, της συνεργασίας, της ειρήνης ανά τον κόσμο και της δικαιοσύνης, να λαμβάνουν χώρα τέτοιες διαιρετικές ενέργειες.

Η θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης είναι ότι ο διεθνής αθλητισμός ενώνει τους λαούς, ενώ ενέργειες όπως οι παραπάνω δημιουργούν επιθετικότητα, μίσος και διχασμό".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

Δολοφονία Κωστόπουλου: 15 κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24