ΕΟΚ

Ηχηρή παραίτηση από το ΔΣ της ΕΟΚ: Αποχώρησε ο Κώστας Νικάκης

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ /  EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσω επιστολής προς την ΕΟΚ, ο Κώστας Νικάκης (επί σειράς ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και έφορος της Εθνικής Ανδρών) υπέβαλε την παραίτησή του μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ ανακοίνωσε μέσω επιστολής προς την Ομοσπονδία ο Κώστας Νικάκης. Μία -τουλάχιστον- αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά του πολύπειρου παράγοντα, ο οποίος είναι εκ των πλέον... παλιών στα κοινά της ΕΟΚ. Ο Κώστας Νικάκης βρίσκεται στους κόλπους της Ομοσπονδίας εδώ και δεκαετίες, όντας εδώ και πολλά χρόνια τόσο ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, όσο και έφορος της Εθνικής Ανδρών.

Αφορμή για την επιστολή παραίτησής του, λίγες μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του μάλιστα στη θέση του προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ (με 100% στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 14 Ιουνίου), αποτέλεσε φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "ισχυρός άνδρας" της ΕΟΚ είχε φραστικό επεισόδιο με τον Κώστα Νικάκη λόγω της κοινής του παρουσίας με τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Μέμο Ιωάννου στο Αγρίνιο, την επομένη της επανεκλογής του.

Η επιστολή παραίτησης έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουνίου, με το απερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου να κάνει λόγο για το γεγονός πως "πριν τρεις μέρες στο γραφείο με πέρασες γενεές δεκατέσσερις. Δεν άξιζα τέτοιας μεταχείρισης και είναι ένας από τους κύριους λόγους παραίτησής μου".

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής προς την ΕΟΚ:

Κύριε Πρόεδρε,

καλησπέρα. Χωρίς περιστροφές και με δωρικό τρόπο "θέτω εαυτόν εκτός κινήματος".

Επειδή δεν ενστερνίστηκα ποτέ το "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" κατεβαίνω από το καράβι λόγω ναυτίας. Προτιμώ να πέσω στα βράχια μόνος μου. Τουλάχιστον την ύστατη στιγμή, επέτρεψε να αποβιβαστεί και το υπόλοιπο πλήρωμα. Τους χρειάζεται η μπασκετική οικογένεια.

Σέβομαι την επί 40 χρόνια γνωριμία μας και δεν θα ταχθώ ποτέ φραστικά απέναντί σου, μολονότι πριν τρεις μέρες στο γραφείο με πέρασες γενεές δεκατέσσερις. Δεν άξιζα τέτοιας μεταχείρισης και είναι ένας από τους κύριους λόγους παραίτησής μου.

Οι εξελίξεις δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε κι εγώ να μένω αδρανής.

Απορίες πολλές. Δεν πρόλαβα να τις ρωτήσω. Κάνω όμως πρώτος το βήμα για να μην έχω την "τύχη" του Λαζαρίδη, του Παταβούκα, του Μελετίου, του Θεοδωρόπουλου και αρκετών άλλων. Έπεσαν στις Συμπληγάδες "Όρνιθες".

Καληνύχτα Πρόεδρε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ