ΕΟΚ

ΕΟΚ: Θεωρεί ότι υπάρχει συντεταγμένη μετάθεση ευθυνών

ΕΟΚ: Θεωρεί ότι υπάρχει συντεταγμένη μετάθεση ευθυνών

Η Ομοσπονδία μπάσκετμπολ δεν παίρνει επίσημα θέση προς το παρόν, αλλά συνιστά και σύνεση απ' όλους τους φορείς

Η Ομοσπονδία μπάσκετμπολ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δέχονται καθημερινά πυρά προερχόμενα επίσημα ή μέσω διαρροής από τον Γιώργο Βασιλειάδη, όμως απάντηση από πλευράς ΕΟΚ δεν έχει δοθεί. Για την ακρίβεια οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας αποφεύγουν να πάρουν οποιαδήποτε επίσημη θέση, για να μην δυναμιτίσουν - κι άλλο - το κλίμα.

Από την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΕΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω της απουσίας του από τη σύσκεψη και την επιλογή να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία ο Αριστείδης Γόλεμης. Συν τοις άλλους, το Υπουργείο και ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν δίστασαν να τα βάλουν με τον Βασιλακόπουλο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μέτρα κατά της ΕΟΚ.

Τι λένε όμως στην ΕΟΚ; Πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι ο μοναδικός επίσημος θεματοφύλακας του αθλήματος στην χώρα, και είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους του Κράτους και τους διεθνείς κανονισμούς του αθλήματος, όπως επιτάσσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA και κυρίως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στην ΕΟΚ προσθέτουν ότι "η διοργάνωση του πρωταθλήματος Α1 δεν ανήκει στην Ομοσπονδία μας αλλά στον ΕΣΑΚΕ, διέπεται από τους οικείους κανονισμούς και πειθαρχικές διαδικασίες, η δε διαιτησία σε αυτό διαχειρίζεται σύμφωνα με τον Νόμο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ " και καταλήγουν στο ότι "στην παρούσα συγκυρία, απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς. Σίγουρα δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ