ΕΟΚ

ΕΟΚ σε Αυγενάκη: "Εύλογα ερωτηματικά για τη σοβαρή μείωση της επιχορήγησης"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ για μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τις Ομοσπονδίες, η ΕΟΚ -μέσω επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- κάνει λόγο για ανάγκη επανεξέτασης της σχετικής απόφασης.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, η Γενικής Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε το ύψος των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών για το 2020, με την ΕΟΚ να βλέπει το ποσό να μειώνεται κατά 15% -ένα εκ των μεγαλύτερων ποσοστών μείωσης για φέτος. Σύμφωνα με όσα έγιναν επισήμως γνωστά, η Ομοσπονδία θα λάβει το ποσό του 1.868.000 ευρώ για το έτος, την ώρα που ένα χρόνο νωρίτερα είχε λάβει ως επιχορήγηση το ποσό των 2.200.000 ευρώ.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση, στάλθηκε επιστολή από την ΕΟΚ προς τη ΓΓΑ. Όπως μάλιστα έγινα επίσημα γνωστό η μείωση της κρατικής επιχορήγησης "προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΟΚ. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ για να συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες".

Αναλυτικά το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:

"Κύριε Υφυπουργέ,

Μετά την ανακοίνωση από τη ΓΓΑ των οικονομικών επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2020, η ΕΟΚ εκφράζει τα εύλογα ερωτηματικά της για τη σοβαρή μείωση του ποσού που της εγκρίθηκε ως οικονομική επιχορήγηση, μιας Αθλητικής Ομοσπονδίας, με τεράστια απήχηση στην κοινή γνώμη, η οποία δίκαια θεωρεί την καλαθοσφαίριση ως το εθνικό άθλημα της χώρας μας.

Η ελληνική καλαθοσφαίριση έχει να επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα αγωνιστική και αναπτυξιακή με κορυφαίες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο από 13 και πλέον εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών και ομάδων υποδομών.

Στις εθνικές διοργανώσεις συμμετέχουν 1.200 και πλέον αθλητικά σωματεία με τμήματα ανδρών, γυναικών και τμημάτων υποδομής με δεκάδες χιλιάδες καλαθοσφαιριστές/τριες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί και συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις το νέο ολυμπιακό άθλημα, 3Χ3.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ έχει επεκταθεί σε κάθε περιοχή της χώρας με πολλές αγωνιστικές εκδηλώσεις, καμπ και επιμορφωτικά σεμινάρια, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές/τριες, αλλά και αποτελούν ένα πρόσφορο χώρο εποικοδομητικής συνεργασίας της Ομοσπονδίας με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Η εικόνα και η δραστηριότητα που έχει να επιδείξει η ΕΟΚ θεωρούμε ότι δεν δικαιολογεί τη σημαντική μείωση της οικονομικής της επιχορήγησης, η οποία μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες Αθλητικές Ομοσπονδίες και για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η σχετική απόφασή σας θα επανεξεταστεί για να δυνηθεί η Ομοσπονδία να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός χώρου, που έχει προσφέρει σημαντικές διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ