ΕΟΚ

ΕΟΚ: "Αρμόδια μόνο η ΚΕΔ, σεβαστήκαμε το ΑΣΕΑΔ"

ΕΟΚ: "Αρμόδια μόνο η ΚΕΔ, σεβαστήκαμε το ΑΣΕΑΔ"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε από την ΕΟΚ να πάρει θέση στην επιστολή του Ολυμπιακού και η Ομοσπονδία απάντησε ότι βάσει του αθλητικού νόμου, η ΚΕΔ είναι αρμόδια για να αξιολογεί τους διαιτητές

Η αλληλογραφία της ΕΟΚ με την ΓΓΑ και τον Γιώργο Βασιλειάδη συνεχίστηκε το απόγευμα και η Ομοσπονδία κατέθεσε τις απόψεις της για το θέμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αρμόδια για να αξιολογεί τους διαιτητές είναι η ΚΕΔ. Συνάμα, εξηγεί στον Υφυπουργό ότι έχει γίνει σεβαστή η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, γι αυτό και οι διαιτητές της EuroLeague έχουν χρησιμοποιηθεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, στην απάντησή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με βάση τον αθλητικό νόμο, μόνο η ΚΕΔ κάθε Ομοσπονδίας είναι αρμόδια για να αξιολογεί και να ελέγχει τους διαιτητές, άρα δεν έχει συντελεστεί κάποια παρανομία.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η Ομοσπονδία απάντησε πως έγινε σεβαστή και οι τέσσερις διαιτητές της EuroLeague άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Stoiximan.gr Basket League και τα άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή Κύπελλα. Μάλιστα η λίστα είναι δημοσιοποιημένη στο σάιτ της ΕΟΚ, αλλά παράλληλη κοινοποιήθηκε στην επιστολή προς την ΓΓΑ.

Η ΕΟΚ αναφέρει ακόμα ότι από τους τέσσερις διαιτητές της EuroLeague μόνο ο Ηλίας Κορομηλάς αξιολογήθηκε να σφυρίξει στο Final Four του Βελιγραδίου και μάλιστα ο συγκεκριμένος ορίστηκε από την ΚΕΔ/ ΕΟΚ στην τελική φάση της Stoiximan.gr Basket League ( παίζει στο ματς Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ )

Αυτά επί της ουσίας ήταν τα επιχειρήματα της Ομοσπονδίας στην απάντηση προς τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος είχε ζητήσει από την Ομοσπονδία να πάρει θέση και να "διασφαλιστεί η ηρεμία στο άθλημα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ