"Έφυγε" ο Μιχάλης Βιντζηλαίος

Ο Μιχάλης Βιντζηλαίος, επίτιμος αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Την Πέμπτη η νεκρώσιμος ακολουθία.

Θλίψη στις τάξεις του ελληνικού μπάσκετ σκόρπισε ο θάνατος του Μιχάλη Βιντζηλαίου, επί σειράς ετών μέλους της ΕΟΚ από διάφορες διοικητικές θέσεις. Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία, η ΕΣΚΑ (στην οποία διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος), ο ΕΣΑΚΕ και η ΑΕΚ.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 15.00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δήμο Αμαρουσίου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ, ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν, πληροφορήθηκαν με οδύνη τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου αντιπρόεδρου της ομοσπονδίας Μιχάλη Βιντζηλαίου.

Ο εκλιπών, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 85 ετών, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της στην ανιδιοτελή προσφορά του στο αγαπημένο του μπάσκετ. Το υπηρέτησε επί χρόνια από διάφορες θέσεις, τόσο στον αγαπημένο του Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, στην ΕΣΚΑ, κυρίως όμως στην Ελληνική ομοσπονδία, με μακρόχρονη θητεία που χαρακτηρίστηκε από  την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που ανέκαθεν τον διέκριναν.

Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τις διοικητικές θέσεις, συνέχισε να ασχολείται με το άθλημα που σημάδεψε όλη του την ζωή, και στο οποίο πρόσφερε ουσιαστικές υπηρεσίες. Η απώλειά του, σημαίνει την απώλεια ενός πολύτιμου συνεργάτη μα πάνω απ’ όλα ενός καλού φίλου.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφάσισε την εκπροσώπησή του στην κηδεία του εκλιπόντος και την κατάθεση στεφανιού.

Πέραν αυτών αποφασίστηκε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του, σε όλους τους αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής".

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

"Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό  της Ε.Σ.Κ.Α εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώτου  Πρόεδρου της Ένωσης και επίτιμου αντιπροέδρου της Ε.Ο.Κ, ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΥ. Ένας από τους σεμνότερους εργάτες και από τους κορυφαίους παράγοντες του χώρου της καλαθοσφαίρισης, που είχε συνδέσει το όνομα του με την ιστορία της Ε.Σ.Κ.Α αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Για όλους εμάς θα είναι φάρος που θα φωτίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ.της Ε.Σ.Κ.Α αποφάσισε:

  • Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του
  • Να αποστείλει στεφάνι
  • Την ημέρα της κηδείας τα γραφεία της ΄Ενωσης να παραμείνουν κλειστά ως ένδειξη πένθους.
  • Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων της για δέκα ημέρες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 15.00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δήμο Αμαρουσίου (οδός Μητροπόλεως & Κοιμήσεως Θεοτόκου, Μαρούσι)".

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Μιχάλη Βιντζηλαίου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Μιχάλης Βιντζηλαίος υπηρέτησε το άθλημα του μπάσκετ με αγάπη και ήθος ως παράγοντας του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΕΣΚΑ και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Το Δ.Σ. της AEK Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος εκφράζουν την οδύνη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του επιτίμου αντιπροέδρου της ΕΟΚ, Μιχάλη Βιντζηλαίου, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών με υπευθυνότητα και ρεαλισμό από διάφορες θέσεις το ελληνικό μπάσκετ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκπλιπόντος, αλλά και στην Ομοσπονδία για την απώλεια".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Ο Βέβηλος έγινε ό,τι έγινε χάρη στον σκύλο του

Η προσωπική επανεκκίνηση του Θανάση προϋποθέτει τους φίλους, το σκύλο του και την παντοτινή ιδέα του έρωτα.

5 διαμαντάκια από τις αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google το 2018

Τι είναι Ηλιάνα Παπαγεωργίου και πώς να γίνετε φριτέζες ψυχρής ζώνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ