ΕΟΚ: "Όποια ΚΑΕ δεν παίξει στην Basket League, θα πηγαίνει στη Β' Εθνική"

Η ΕΟΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, εξηγώντας πως όποια ΚΑΕ δεν δηλώσει συμμετοχή στην Basket League θα πηγαίνει αυτομάτως στη Β' Εθνική, κι όχι στην Α2 κατηγορία.

Η απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να αποχωρήσει από τα κοινά του Ρεθύμνου Cretan Kings και να μην συνεχίσει την χρηματοδότηση της ομάδας συνεπάγεται αυτόματα την αδυναμία συμμετοχής της στην Basket League για το 2020/21 -εκτός κι αν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο με την εύρεση άλλου χρηματοδότη.

Δεδομένης αυτής της κίνησης, αλλά και της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλες ομάδες της Basket League που δεν θα μπορέσουν την επόμενη σεζόν να βρίσκονται στην κατηγορία (ως συνέπεια και των κριτηρίων συμμετοχής που θεσπίστηκαν), η ΕΟΚ προέβη σε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με τις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες.

Όπως λοιπόν ανέφεραν επίσημα από την Ομοσπονδία, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ότι "στην περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία, παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο".

Κι όπου "αθλητικό σωματείο" βάλτε τη διάλυση της ΚΑΕ, δεδομένου ότι η παρουσία στη Β' Εθνική κατηγορία συνεπάγεται αυτόματα τη λύση της εταιρείας και την επιστροφή στη μορφή του ερασιτεχνικού σωματείου.

Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (αμφότεροι έχουν προβιβαστεί στην Basket League) σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στην Basket League του 2020/21, δεδομένου ότι δεν είναι ΚΑΕ, αλλά αθλητικά σωματεία.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.