ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημήτρης Παπανικολάου: Ο Πίπεν, ο Ομπράντοβιτς και το τάιμ άουτ

Δημήτρης Παπανικολάου: Ο Πίπεν, ο Ομπράντοβιτς και το τάιμ άουτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αφορμή το "The Last Dance", ο Δημήτρης Παπανικολάου θυμήθηκε μια ιστορία με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και την απαιτούμενη συγκέντρωση, για την οποία φώναζε συνέχεια ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Το "The Last Dance" έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Παπανικολάου να θυμηθεί μια ιστορία από το διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Τότε που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και να... μάθει τι είναι "αυτή η περίφημη συγκέντρωση". Ο άλλοτε φόργουορντ των πρασίνων μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αυτό που του ήρθε στο μυαλό, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο οι Σικάγο Μπουλς κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ντιτρόιτ Πίστονς και να ξεκινήσουν τη συλλογή δαχτυλιδιών.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

"Είδα και την δεύτερη σειρά Last Dance και προσωπικά έμεινα σε ένα κομμάτι. Οι Bulls έχαναν τις πρώτες χρονιές από τους Pistons γιατί δεν αντέχανε το ξύλο, γκρινιάζανε συνέχεια και αντιδρούσαν. Έχει το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πίπεν του πώς αντιδρά τις πρώτες χρονιές και πώς τη χρονιά του πρώτου πρωταθλήματος μένει ήρεμος μετά από ένα σκληρό φάουλ, συγκεντρωμένος στο στόχο του.

Κατανόησε ότι κερδίζεις τον αντίπαλο, αν δεν πέσεις στην παγίδα του να σε κατεβάσει και μείνεις συγκεντρωμένος. Τι είναι αυτή η περίφημη συγκέντρωση; Αγνοούσαμε την σημασία της λέξης για μεγάλο διάστημα. Πηδάγαμε, βαράγαμε, τρέχαμε αυτό πιστεύαμε ότι είναι αρκετό.

Μετά δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς. Δεν είσαι συγκεντρωμένος λέει, πάρε 50 κάμψεις. Δεν είσαι συγκεντρωμένος μπες στη γραμμή και ξεκίνα τα σπριντ μέχρι να σφυρίξω. Δεν είσαι συγκεντρωμένος κατέβα στον διάδρομο και τρέχα. Τι στο καλό είναι αυτή η συγκέντρωση αναρωτιόμασταν συνεχώς.

Μια ημέρα σε ένα γήπεδο γινόταν κόλαση στις κερκίδες. Τα αντικείμενα πέφτανε βροχή. Καλεί τάιμ άουτ, αλλά ήταν αδύνατο να δώσει οδηγίες στον πάγκο. Μας πάει κάτω από το καλάθι να μην φτάνουν τα αντικείμενα αλλά και πάλι έφταναν. Αυθόρμητα σκύβαμε το κεφάλι και κοιτάγαμε από πού θα μας έρθουν.

Και λέει τότε. Όποιος δεν κοιτάει το πινακάκι που γράφω και κοιτάει τι συμβαίνει γύρω του για να προστατέψει τον εαυτό του θα βγει εκτός ομάδας. Οι αντίπαλοι κοιτάγανε να διαμαρτυρηθούν και έτσι χάσανε τη συγκέντρωση τους. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς....

Συγκέντρωση στον στόχο και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ