ΜΠΑΣΚΕΤ

Απάντησε ο Πανελλήνιος

Απάντησε ο Πανελλήνιος

Η Διοίκηση του Πανελληνίου τοποθετήθηκε επίσημα σχετικά τη σειρά καταγγελιών σε βάρος της από τον Βουλευτεή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος γνωστοποίησε την διαμαρτυρία του για την ερώτηση που κατέθεσε προς την αθλητική ηγεσία της χώρας ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ( διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ ). Ακόμα, ενημέρωσε πως θα υπάρξει Συνέντευξη Τύπου εφ‘ όλης της ύλης, όπου θα αναλυθούν όλα τα θέματα του συλλόγου.

Αναλυτικά:

"Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος και η Διοίκησή του μετά την άδικη επίθεση που έχει δεχθεί από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κάνουν συντονισμένη προσπάθεια να επαναφέρουν τις παλιές πρακτικές που τόσο έβλαψαν το Σύλλογο, προέβη σε μια σειρά ενεργειών για την αποκατάσταση της αλήθειας.

- Ενημέρωσε αναλυτικά την Αθλητική και Πολιτική ηγεσία για τις μέχρι τώρα δράσεις και ενέργειες οικονομικής και διοικητικής εξυγίανσης του Συλλόγου, και γνωστοποίησε όλες τις μελλοντικές προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

- Απέστειλε εξώδικη απάντηση προς τους εξωδίκως και δημοσίως διαμαρτυρόμενους, αποκρούοντας τους αναληθείς και προσβλητικούς ισχυρισμούς τους.

- Θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου εφ‘ όλης της ύλης, όπου θα αναλύονται όλες οι απόψεις, οι θέσεις και οι ενέργειες σε διοικητικό, οικονομικό και φυσικά αθλητικό επίπεδο, κάνοντας ευρέως γνωστή την παρούσα και προηγούμενη διοικητική πραγματικότητα.

Ακολουθεί το αποσταλθέν εξώδικο προς τους εξωδίκως διαμαρτυρόμενους, αλλά και με κοινοποίηση στην αθλητική ηγεσία και στις αντίστοιχες ομοσπονδίες.

Η Διοίκηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, του Συλλόγου των «Ολυμπιονικών», σεβόμενη την αθλητική ιστορία του και την αγάπη του κόσμου που τον έχει αγκαλιάσει στα 126 χρόνια δράσης του, θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες εξυγίανσης και ανάκαμψης, με διαφάνεια και διαρκή λογοδοσία σε όλους τους φίλους και αθλητές που τον ακολουθούν και τον στηρίζουν.

Η Προσωρινή Διοίκηση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου

-----------------------------------------------------------

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος», που εδρεύει στην Αθήνα οδός Ευελπίδων αρ. 2 και Μαυροματαίων, νομίμως εκπροσωπούμενου (ΑΦΜ 090107045)

ΠΡΟΣ

1.Τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο του Αγγέλου

2. Την Παρασκευή Μανιάτη του Αθανασίου

3.Την Ελένη Κανελλοπούλου του Ιωάννη

4.Τον Αντώνιο Σαδούκα του Κωνσταντίνου

5.Τον Νεκτάριο Ρούπακα του Κωνσταντίνου

6.Την Γεωργία - Ολανέμι Αγιλάρα του Αντεμπίσι

7.Τον Χρήστο Μποφίλιο του Νικολάου

8. Την Ιωάννα Καστόρη του Δημητρίου

9.Τον Παναγιώτη Καρρά του Στυλιανού

10.Τον Κωνσταντίνο Μπακανδρέα του Σταύρου

11.Τον Πέτρο Κατσαμπάνη του Γεωργίου

Κοινοποιούμενη Προς:

1.Τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής

2. Την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

3. Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

4.Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που εδρεύει στο ΟΑΚΑ, Ανοικτό Κολυμβητήριο Σπύρου Λούη, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

5.Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

-------------------------------------------------------------

Με δυσάρεστη έκπληξη την 18.09.2017 παραλάβαμε την από 13.09.2017 εξώδικο διαμαρτυρία- δήλωση-πρόσκλησή σας, το περιεχόμενο της οποίας αρνούμαστε και αποκρούουμε ως εν γνώσει σας ανακριβές και προσβλητικό. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, από την αρχή της θητείας του, ενεργεί σύμφωνα με το Νόμο και το ισχύον Καταστατικό, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του και το καλώς εννοούμενο συμφέρον του.

Όλες οι ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου κατατείνουν στην τήρηση της αθλητικής, εργατικής και εν γένει νομοθεσίας και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του και των αθλητών του.

Η αλήθεια, την οποία γνωρίζετε, είναι ότι ουδέποτε ο Σύλλογος προέβη σε απολύσεις εργαζομένων με νόμιμες και ισχυρές συμβάσεις εργασίας. Η περίπτωση της απόλυσης του 10ου από εσάς ήταν επακόλουθο της αδικαιολόγητης μακρόχρονης απουσίας του και μάλιστα προς όφελός του αποζημιώθηκε, ενώ αποδεδειγμένα μπορούσε να θεωρηθεί οικειοθελής αποχώρηση.

Περαιτέρω, επειδή ακριβώς κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των δικαιωμάτων όσων εργάζονται στο Σύλλογο, υπάρχει ανοικτή διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων, μέσω της Γραμματείας Ακαδημιών και Αγωνιστικών Τμημάτων ώστε να διασφαλίζεται πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα, καθώς και τα εχέγγυα για την νόμιμη πρόσληψη των κατάλληλων επαγγελματιών, με τα εκ του νόμου απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Στα πλαίσια της ως άνω διαδικασίας, όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για την πρόσληψή τους μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τα οποία να αποδεικνύεται η επαγγελματική ιδιότητά τους, η νόμιμη άδεια άσκησης επαγγέλματος και όλα τα τυπικά προσόντα τους.

Συνεπώς γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε οποιεσδήποτε «υπηρεσίες σας», αφού δεν υπάρχει νόμιμο ή συμβατικό έρεισμα προς τούτο. Παρά το γεγονός δε ότι γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει νόμιμο ή συμβατικό έρεισμα για την παροχή εκ μέρους σας «υπηρεσιών» προς το Σύλλογο, εντούτοις μας επιδώσατε την ως άνω εξώδικη δήλωσή σας, ισχυριζόμενοι εν γνώσει σας ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα και αποδίδοντάς μας δήθεν παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά απέναντί σας, συνιστάμενη στην καταπάτηση «εργατικών δικαιωμάτων σας». Δεν διστάσατε, μάλιστα, να διαδώσετε τους ως άνω εν γνώσει σας ανακριβείς και προσβλητικούς ισχυρισμούς όχι μόνο προς τους θεσμούς στους οποίους κοινοποιήσατε την από 13.09.2017 εξώδικο δήλωσή σας, αλλά και στον Τύπο.

Είναι σαφές ότι οι ως άνω ενέργειές σας κατατείνουν σκοπίμως να δημιουργήσουν εσφαλμένες αρνητικές εντυπώσεις για το Σύλλογο και τη Διοίκησή του, προσπαθώντας, μέσω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, να μην αλλάξουν οι πρακτικές του παρελθόντος που, πολλές φορές, απέβησαν ζημιογόνες για το Σύλλογο.

Επειδή οι ως άνω ενέργειές σας διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου και βλάπτουν το όνομα και τη φήμη του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω συμπεριφορά σας. Σας καλούμε να παύσετε να διαδίδετε, με οποιονδήποτε τρόπο, σε τρίτους εν γνώσει σας ψευδή και προσβλητικά γεγονότα που θίγουν το όνομα και τη φήμη του Συλλόγου μας, καθώς και να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να μας προκαλέσει οποιουδήποτε είδους βλάβη. Άλλως σας δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια και στις αρμόδιες δημόσιες αρχές για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας και συμφερόντων μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νομίμως την παρούσα όπως νόμιμα εκπροσωπείται, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στη σχετική έκθεση επίδοσης.

Αθήνα 20.09.2017"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ