ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αγωνιστική κίνηση σε Α2 και Α1 Γυναικών

Η αγωνιστική κίνηση σε Α2 και Α1 Γυναικών

Εμβόλιμη αγωνιστική γίνεται σήμερα σε Α2 και Α1 Γυναικών, με πολλά κρίσιμα παιχνίδια για τα Playoffs και τα Play Out και στις δύο κατηγορίες.

Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει, ωστόσο πολλά είναι τα κρίσιμα παιχνίδια στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α2 που διεξάγεται σήμερα. Στο κλειστό της Καλλιθέας ο Εθνικός και ο Χολαργός θα παίξουν πιθανότατα το τελευταίο τους χαρτί για την είσοδο στα Playoffs, καθώς ο ηττημένος θα τεθεί οριστικά νοκ άουτ.

Καθοριστικά παιχνίδια με φόντο τα Play out θα διεξαχθούν σε Ηράκλειο και Λάρισα, καθώς τα αποτελέσματα στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο ποια θα είναι υα ζευγάρια της πρώτης φάσης. Σημαντικής βαθμολογικής σημασίας είναι και η αναμέτρηση μεταξύ του Ψυχικού και του Φάρου, αφού οι γηπεδούχοι θα χάσουν κάθε πιθανότητα να προλάβουν τα Playoffs σε περίπτωση ήττας, ενώ η ομάδα του Κερατσινίου θα απωλέσει κάθε ελπίδα που έχει να “πιάσει” στην 3η θέση τον Δούκα, ο οποίος θα υποδέχεται την ίδια ώρα τον Αρκαδικό.

Στο μεταξύ, ο Πανιώνιος αναμετράται με τον Αμύντα με αυτοσκοπό φυσικά την επιστροφή στις νίκες, ένα αποτέλεσμα που θα διατηρήσει τους “κυανέρυθρους” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πάνω από τον (ισόβαθμο) Ηρακλή, που φιλοξενεί στο Ιβανώφειο την ΑΕΛ. Τέλος, μόνο τη νίκη θα σκέφτεται ο Αίολος Αστακού στο Μετς, όπου θα αντιμετωπίσει το Παγκράτι, με σκοπό να διατηρήσει ακέραιη τη διαφορά των δύο βαθμών που τον χωρίζουν από τις ομάδες που τον καταδιώκουν. Σε περίπτωση νέας ήττας οι “ροσονέρι” θα υποβιβαστούν μαθηματικά στη Β' Εθνική.

Οι μάχες για τα Playoffs και τα Play Out στην Α1 Γυναικών

Αγωνιστική κίνηση υπάρχει σήμερα και στην Α1 Γυναικών, με την 22η και τελευταία για την κανονική περίοδο. Ο Ολυμπιακός είναι μαθηματικά πρώτος και θα περιμένει τον αντίπαλο του στους “4” των Playoffs, ο οποίος θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Δάφνη, μιας και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ήδη υποβιβασμένη Τερψιθέα και του αρκεί μία νίκη για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση, ότι κι αν κάνει η ομάδα του Αγίου Δημητρίου στον αγώνα με τον Πρωτέα Βούλας. Από εκεί και πέρα, πολλά κρίνονται σήμερα στην κούρσα για το ποια εκ των Πρωτέα, ΠΑΟΚ ή Παναθλητικού θα αποφύγει τα Play Out.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Α2

(26η αγωνιστική)

Μετς Α 17:00 Παγκράτι-Αίολος Αστακού (Χαλαμπαλάκης-Μακρής-Κώτσου)

Δύο Αοράκια 16:00 Ηράκλειο-Μαχητές Δόξας Πεύκων (Διαμαντής-Βαρδάλος-Κωνσταντινίδου)

Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-ΑΕΛ (Παφίλης-Τσιαπλής-Παπαδόπουλος Θ.)

Νεάπολης 17:00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Καβάλα (Γεωργιάδης-Ευφραιμίδης-Σιμητόπουλος)

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Φάρος Κερατσινίου (Σκούτας-Ζακεστίδης-Τσάτσης)

Εσπέρου 17:00 Εθνικός-Χολαργός (Τζαφλέρης-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ.)

Δαΐς 17:00 Δούκας-Αρκαδικός (Κωνσταντινόπουλος-Κοντίλης-Λιότσιος)

Ν. Σμύρνης 17:30 Πανιώνιος-Αμύντας (Μπίκας-Ραχιώτης-Μηλαπίδης)

Α1 Γυναικών

(22η αγωνιστική)

Ν. Σμύρνης 14.00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ (Δαρλαμήτσος-Καμήτσος)

Αγ. Δημητρίου (Ν) 14.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Παναθλητικός (Τσακαλογιάννης-Ασημακάκη)

Π. Γιαννακόπουλος 14.00 Παναθηναϊκός-Τερψιθέα (Δελαγραμμάτικας-Γαρινή)

Αγ. Δημητρίου (Π) 14.00 Δάφνη Αγ. Δημητρίου-Πρωτέας Βούλας (Μαραμής-Αντωνιάδης)

Γλυφάδας 14.00 Ολυμπιακός-Αθηναϊκός (Πολυχρόνης-Γιακείμη)

Λευκάδας 14.00 Νίκη Λευκάδας-Άρης (Κουτσοδήμος-Καρπάνος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ