Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κύπελλο Γυναικών: O Παναθηναϊκός ζήτησε από την ΕΟΚ να παίξει με ξένες στο Final Four

Κύπελλο Γυναικών: O Παναθηναϊκός ζήτησε από την ΕΟΚ να παίξει με ξένες στο Final Four

Ο Παναθηναϊκός, παρότι αγωνίζεται στην Α2, ζήτησε από την ΕΟΚ να του επιτρέψει να αγωνιστεί στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών έχοντας τρεις ξένες παίκτριες στο ρόστερ του, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει δώσει ήδη την σχετική εντολή ενίσχυσης για την ομάδα του.

O Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Νίκη Λευκάδας και η Δάφνη Αγίου Δημητρίου είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών (22-24/3) και το "τριφύλλι" με αίτημά του ζήτησε από την ΕΟΚ να αγωνιστεί έχοντας... ενισχύσεις από το εξωτερικό.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο που δεν έχει ξένες παίκτριες στο ρόστερ, καθώς αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών και ο κανονισμός της ΕΟΚ δεν το επιτρέπει.

Το "τριφύλλι", όμως, επικαλούμενο λόγους ισονομίας με αίτημά του προς την Ομοσπονδία ζητά να του δοθεί το δικαίωμα να αγωνιστεί και αυτός έχοντας τρεις ξένες παίκτριες στην δωδεκάδα του. Κάτι, βέβαια, που δεν έχει ξαναγίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άνδρες ή γυναίκες. Όπως για παράδειγμα όταν ο Πρωτέας Βούλας ως ομάδα Α2 είχε πάρει μέρος στο Final Four των γυναικών (2013) και κατέκτησε το Κύπελλο ή όταν ο Φάρος (Α2 ανδρών) έπαιξε με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου Ανδρών το 2016. Κάτι που ουσιαστικά αποτελεί και την θέση του Ολυμπιακού επί του θέματος, δίχως να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση προς το παρόν.

Ο πρόεδρος του ερασιτεχνικού Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος μάλιστα έχει δώσει εντολή για την απόκτηση τριών παικτριών που θα κάνουν την διαφορά και θα αυξήσουν τις πιθανότητες της ομάδας τους για να επιστρέψει στους τίτλους. Αν το αίτημα του "τριφυλλιού" γίνει αποδεκτό και η ΕΟΚ προχωρήσει στην τροποποίηση της προκήρυξης, τότε οι παίκτριες που θα ντυθούν στα πράσινα - σκοπός του Παναθηναϊκού είναι αυτές να είναι από το πάνω ράφι - θα αποκτηθούν με ολιγοήμερα συμβόλαια, καθώς θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο Final Four και όχι στο πρωτάθλημα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ