ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλόπουλος: "Να βρεθεί ο Ιωνικός στη Stoiximan.gr Basket League"

Βασιλόπουλος: "Να βρεθεί ο Ιωνικός στη Stoiximan.gr Basket League"
EUROKINISSI

Ο Ιωνικός Νικαίας εντυπωσιάζει στο Κύπελλο κι ο Φώτης Βασιλόπουλος, που είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας, μίλησε στο sport24.gr για τη μεγάλη νίκη επί των Τρικάλων (79-66), την φοβερή πορεία των τελευταίων ημερών, αλλά και τον μεγάλο στόχο που έχει ο ιστορικός σύλλογος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας αφήνει εκτός Κυπέλλου μία άλλη που αγωνίζεται μία ή δύο κατηγορίες πιο πάνω. Ο Ιωνικός Νικαίας, όμως, πήρε την πρόκριση με εντυπωσιακό τρόπο επί των Τρικάλων, όπως δείχνει το τελικό 79-66, συνεχίζοντας την τρομερή πορεία στη φετινή διοργάνωση. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε σε αρκετά σημεία πάνω από τους 20 πόντους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 55-33.

Το… ταξίδι του Ιωνικού ξεκίνησε με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (91-78), συνεχίστηκε απέναντι στον Περιστέρι (71-64) και στη Δόξα Λευκάδας (95-62), μέχρι να φτάσουμε στο απόγευμα του Σαββάτου (23/09) όπου το κλειστό του “Πλάτωνα” έζησε γι’ ακόμα μία φορά ιστορικές στιγμές.

Εκ των πρωταγωνιστών στο 79-66 επί των Τρικάλων ήταν ο Φώτης Βασιλόπουλος. Ο πολύπειρος γκαρντ μέτρησε 13 πόντους κι οργάνωσε άψογα την ομάδα του, δίνοντας αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του. Μετά το ματς, είπε αρχικά μιλώντας στο sport24.gr πως: " Όταν παίζει μία ομάδα από τη Β’ Εθνική με μία από τη Stoiximan.gr Basket League, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος για μία τόσο καλή εμφάνιση. Βέβαια, εμείς πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτό φάνηκε από το πως ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Παίζαμε στην έδρα μας, ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Είμαστε ορισμένοι έμπειροι παίκτες που γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις. Στο τέλος βγάλαμε κούραση, αλλά γενικά νομίζω ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά. Δικαιούμασταν να κερδίσουμε και κερδίσαμε".

Για τους στόχους της ομάδας τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τόνισε: " Ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Κι απώτερος στόχος είναι η ομάδα να βρεθεί στη Stoiximan.gr Basket League. Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι σημαντικά για την ψυχολογία μας, αλλά είναι σαν φιλικά προετοιμασίας. Ωστόσο, έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Είμαστε πολλά παιδιά στην ομάδα που ξέρουμε να κερδίζουμε. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Αυτές τις 2-3 ημέρες θέλουμε να πάρουμε ανάσες, να γεμίσουμε μπαταρίες και να ξεπεράσουμε κάποιους μικρούς τραυματισμούς. Θέλουμε τη νίκη με τον Ηρακλή, όπως θέλουμε νίκη σε κάθε παιχνίδι".

Βασιλόπουλος: "Να βρεθεί ο Ιωνικός στη Stoiximan.gr Basket League"
EUROKINISSI

Για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ο άλλοτε γκαρντ -μεταξύ άλλων- του Πανιωνίου, της ΑΕΚ, του Παγκρατίου, του Εθνικού και του Φάρου, ξεκαθάρισε ότι: " Ο μεγάλος στόχος όπως είπα και πριν, είναι η άνοδος από τη Β’ Εθνική. Γι’ αυτό δουλεύουμε. Το Κύπελλο είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Το ξέρουμε κι έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε. Αλλά τα ματς του Κυπέλλου είναι μεγάλα και δίνουν και χαρά στον κόσμο μας. Παίρνουμε νίκες απέναντι σε ομάδες που είναι στις παραπάνω κατηγορίες από εμάς κι αυτό σίγουρα κάτι δείχνει".

Για τον κόσμο του Ιωνικού, είπε: " Ο κόσμος του Ιωνικού είχε ανάγκη αυτό που συμβαίνει. Οι άνθρωποι που τόσα χρόνια έχουν στηρίξει την ομάδα μέχρι να έρθουμε εμείς εδώ, τον είχαν ανάγκη. Έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα και στη διοίκηση, αλλά και στις κερκίδες. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να τους το δώσουμε αυτό το χαμόγελο. Κι αυτοί μας το ανταποδίδουν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο κι αυτό μας χαροποιεί".

Τέλος, ο Φώτης Βασιλόπουλος μίλησε για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα το καλοκαίρι που μας πέρασε κι ο Ιωνικός Νικαίας έφτιαξε αυτό το σπουδαίο σύνολο παικτών: " Μετά την περσινή χρονιά κι έτσι όπως ήρθε η άνοδος του Φάρου, δεθήκαμε και οι παίκτες μεταξύ μας, αλλά και με τον Βαγγέλη Τσάπα, ο οποίος ήταν ο πρωτοστάτης του όλου εγχειρήματος. Υπήρχαν έντονοι φιλικοί δεσμοί κι ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθεί κάποιος την πρόταση, αλλά και όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργεί κάθε χρόνο ο Βαγγέλης Τσάπας. Καθοριστικής σημασίας ήταν ακόμα το γεγονός ότι ήρθαμε σ’ έναν ιστορικό σύλλογο, με κόσμο, που θέλει να πρωταγωνιστήσει".

Δείτε τι ακολούθησε τη νίκη επί των Τρικάλων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ