ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Ρέθυμνο πήρε την πρόκριση με +61 στην Λευκάδα

Το Ρέθυμνο πήρε την πρόκριση με +61 στην Λευκάδα
Ρέθυμνο πάγκος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Δόξα Λευκάδας ηττήθηκε στο γήπεδο της από το Ρέθυμνο με 92-31, κάτι αναμενόμενο, καθώς οι "νεοφώτιστοι" στην Basket League παρατάχθηκαν με την Εφηβική τους ομάδα.

Σε ένα παιχνίδι που δεν χρήζει κριτικής, καθώς η ομάδα της Δόξας Λευκάδας παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης και συγκεκριμένα με την Εφηβική ομάδα, το Ρέθυμνο πήρε τη νίκη μέσα στο νησί του Ιονίου με σκορ 31-92 και παράλληλα την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου.

Για την ιστορία οι παίκτες του Τόνι Κωνσταντινίδη έκλεισαν την πρώτη περίοδο με τη διαφορά στο +21 (8-29) και συνέχισαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης να διευρύνουν το προβάδισμα τους (18-51 στο ημίχρονο, 26-83 στο 35').

Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Μαρκόπουλος, νέος προπονητής της νεοφώτιστης ομάδας, δεν καθοδήγησε τους νησιώτες στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Δημήτρη Κόγκα, προπονητή της εφηβικής ομάδας, να κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Μολαταύτα ο γιος του Σούλη Μαρκόπολου βρίσκεται στο νησί του Ιονίου από την Τρίτη (20/9) και δίνει αγώνα με το χρόνο, προκειμένου να έχει έτοιμο το ρόστερ στις αρχές Οκτωβρίου, όταν και ξεκινάει η Basket League 2016-17.

Από την άλλη ο Τόνι Κωνσταντινίδης έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της κρητικής ομάδας, καθότι στη διάρκεια της προετοιμασίας είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Αλβανίας. Το Ρέθυμνο θα αντιμετωπίσει στην δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης την Κύμη, πάλι εκτός έδρας, το Σάββατο (24/9).

Όσον αφορά τώρα τη νέα ομάδα που "χτίζει" η Λευκάδα, μέχρι το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Χρήστου Ταπούτου (φόργουορντ), ενώ από το περυσινό ρόστερ θα μείνουν στην Δόξα οι Δημήτρης Τσαλδάρης (γκαρντ) και Τριαντάφυλλος Πεταλωτής (φόργουορντ).

Τα δεκάλεπτα: 08-29, 18-51, 21-66, 31-92.
Δόξα Λευκάδας (Κόγκας): Σολδάτος 4, Θέρμος, Ιωακειμίδης 6(1), Μπορσάνος 2, Κοψίδας, Ροντογιάννης 4, Λάμπρης 1, Λάζαρης, Κονιδάρης 6(2), Ζαβιτσάνος 5(1), Ζακυνθινός, Κελαρίου 3.
Ρέθυμνο (Τόνι Κωνσταντινίδης): Παναρετάκης 2, Κώττας 20, Ραζής 2, Χριστοδούλου 12, Άρνολντ 3(1), Φιτζπάτρικ 11(1), Θεοδωρίδης 4, Τάλτον 6, Καμπερίδης 14(2), Ζάμπας 6, Γιαννόπουλος 4, Έντουαρντς 9.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ