ΜΠΑΣΚΕΤ

"To Final Four να είναι γιορτή για το γυναικείο μπάσκετ"

"To Final Four να είναι γιορτή για το γυναικείο μπάσκετ"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Με την ευχή το Final Four (22-24/3) του Κυπέλλου Γυναικών να αποτελέσει γιορτή για το μπάσκετ έγινε το... τζάμπολ της διοργάνωσης. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

H καρδιά του γυναικείου μπάσκετ το τριήμερο 22-24 Μαρτίου θα κτυπά στα Χανιά, όπου θα διεξαχθεί 20o Final Four του Κυπέλλου και το... τζάμπολ της διοργάνωσης έγινε το βράδυ της Πέμπτης (21/3) με την συνέντευξη Τύπου παρουσία των Αριστείδη Γολέμη, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και των προπονητών και των αρχηγών των τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Νίκη Λευκάδας και Δάφνη Αγίου Δημητρίου).

O αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο: "Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στα Χανιά και ευχαριστούμε και για τη φιλοξενία που μας προσφέρουν. Ελπίζουμε να έχουμε καλούς αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος. Δεν αξίζει για το γυναικείο μπάσκετ να έχει επεισόδια όπως συνέβη στο παρελθόν. Καλωσορίζουμε τις τέσσερις ομάδες και εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες. Θα πρέπει να διαφημίζεται το άθλημα και ελπίζουμε αυτό να γίνει και στη συγκεκριμένη διοργάνωση".

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, είπε: " Σας καλωσορίζω σε και μια πόλη που έχει αγκαλιάσει το γυναικείο μπάσκετ. Σε ένα Final Four δεν κερδίζει μόνο ο καλύτερος, αλλά και ο πιο τυχερός. Εύχομαι η παρουσία σας στη διοργάνωση να δώσει ένα νέο κίνητρο και να έχουμε εδώ ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με το τι γίνεται έξω από το γήπεδο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

Ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βαμβούκας, τόνισε: "Θέλω να σας ευχαριστήσω για την επιλογή της πόλη μας. Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης είναι πολύ δημοφιλή σε εμάς και είναι η πολλοστή φορά που φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Επιδιώκουμε τα Χανιά να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στον προγραμματισμό μας είναι η δημιουργία δύο νέων κλειστών γυμναστηρίων. Θέλουμε ακόμα περισσότερες υποδομές και να αναπτύξουμε τον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να έχουμε καλούς αγώνες. Σας ευχαριστώ και εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να έχουμε ψηλά το ευ αγωνίζεσθαι".

"Να κάνουμε το άθλημα πιο ελκυστικό"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης δήλωσε: "Ευχαριστούμε τον δήμο για τη φιλοξενία και γενικότερα για τη διοργάνωση. Για εμάς ο στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Έχουμε τον τίτλο του φαβορί στα χαρτιά, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα και να κάνουμε το άθλημα ελκυστικό. Συγχαρητήρια στις ομάδες που συμμετέχουν, θεωρώ ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια και ο κόσμος θα ευχαριστηθεί το θέαμα".

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη πρόσθεσε: "Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε στα Χανιά. Είναι η τέταρτη παρουσία μας σε Final Four και θέλουμε το κύπελλο. Τόσο εμείς όσο και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουμε για την πρόκριση στον τελικό. Θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τον αντίπαλο όπως κάνουμε πάντα. Εύχομαι αυτός ο θεσμός να αντιμετωπιστεί σαν γιορτή. Θα είναι κέρδος αν ένα από τα παιδιά που έρθει στο γήπεδο, στο μέλλον να ασχοληθεί με το μπάσκετ".

"Να ανταποκριθεί η εικόνα μας στην ιστορία της ομάδας"

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού Γιωργος Καντζιλιέρης σημείωσε: "Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου, εκ μέρους όλης της Παναθηναϊκής οικογένεια για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η προσφορά του όχι μόνο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι γνωστή. Να ευχαριστήσω για την φιλοξενία και στο Δήμο Χανίων. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία, δεδομένης της κατάστασης, ότι η ομάδα μου βρίσκεται στο Final Four, παρόλο που φέτος η συγκυρία είναι τέτοια και ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Α2. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε 100% ανταγωνιστικοί και η εικόνα μας να ανταποκρίνεται στην ιστορία και στο όνομα της ομάδας. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες".

Η Ρούλα Μούλη είπε: "Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο του μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό. Να ευχαριστήσω το Δήμο Χανίων και την ΕΟΚ για τη διοργάνωση. Από εκεί και έπειτα, το να έρθουμε εδώ για εμάς ήταν ένας από τους στόχους μας και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις και επέστρεψε. Σίγουρα θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο παρόλο που αγωνιζόμαστε στην Α2 εθνική κατηγορία".

"Να διασκεδάσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί"

Ο Αντώνης Μπουμπούς της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Χανίων για τη φιλοξενία και την ΕΟΚ για τη διοργάνωση. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στο Final Four. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο και ελπίζουμε να καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό", ενώ η Διονυσία Αλεξανδρή παρατήρησε πως "η διοργάνωση όπως φαίνεται είναι εξαιρετική. Η Δάφνη Αγίου Δημητρίου έχει τρία χρόνια στην Α1 και είμαστε χαρούμενες για τη συμμετοχή μας στο Final Four. Έχουμε έρθει εδώ για να διασκεδάσουμε τα παιχνίδια, αλλά παράλληλα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να περάσουμε στον τελικό".

"Οι φίλαθλοι εκτός της Αθήνας αγκαλιάζουν αυτούς τους αγώνες"

Ο "τιμονιέρης" της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας δήλωσε: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο Χανίων για τη φιλοξενία και την οργάνωση. Συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες που πήραν την πρόκριση στο Final Four. Άξια βρίσκονται εδώ. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος".

Τέλος, η Πελαγία Παπαμιχαήλ, είπε "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που είμαστε στα Χανιά σε μια τόσο εξαιρετική διοργάνωση. Καλό είναι τέτοιοι αγώνες να γίνονται εκτός Αθήνας και να τους αγκαλιάζει ο κόσμος. Στόχος της ομάδας μου είναι να περάσει στον τελικό. Έχουμε δύσκολο αγώνα με Δάφνη Αγίου Δημητρίου. Καλή επιτυχία και στον αυριανό μας αντίπαλο".

Photo credits: Intime Δελτίο Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ