ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελικός ΑΕΚ - Ολυμπιακού μετά από 37 χρόνια!

Τελικός ΑΕΚ - Ολυμπιακού μετά από 37 χρόνια!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα παλέψουν για το Κύπελλο Ελλάδας μετά από 37 χρόνια. Δείτε τι είχε συμβεί την τελευταία φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν, σε... ανοιχτό γήπεδο μάλιστα.

Η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού στις λεπτομέρειες, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι και ο Τελικός της 17ης Φεβρουαρίου 2018 θα έχει δυο ομάδες που δεν έχουν παλέψει μεταξύ τους για το Κύπελλο Ελλάδας από το 1980 κι έπειτα.

Τότε, στις 16 Ιουλίου του 1980, ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 85-80, αφού είχαν το προβάδισμα από το ημίχρονο (44-42). Οι διαιτητές Αποστολίδης - Ρήγας είδαν τον Στιβ Γιατζόγλου και τον Γιώργο Καστρινάκη να κάνουν σπουδαία δουλειά για τους ερυθρόλευκους, την ώρα που οι Γιαννουζάκος - Σταμέλος - Γκέκος ήταν οι κορυφαίοι των κιτρινόμαυρων.

Φανταστείτε πως τότε δεν υπήρχε ακόμη το τρίποντο, το οποίο μπήκε στην καθημερινότητα κάθε μπασκετόφιλου τον Οκτώβριο του 1984.

Οι διαιτητές: Αποστολίδης - Ρήγας

Ολυμπιακός (Μπαρλάς): Γιατζόγλου 25, Καστρινάκης 20, Ιορδανίδης 15, Διάκουλας 14, Μελίνι 8, Ραφτόπουλος 2, Ράμμος, Κοκορόγιαννης, Σπανός, Γκαρώνης

ΑΕΚ (Τρόντζος): Γιαννουζάκος 21, Σταμέλος 18, Γκέκος 18, Γκούμας 9, Κανακάκης 9, Φώτσης 5, Κορωναίος, Πανταζής, Νεσιάδης, Τσοσκούνογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ