ΜΠΑΣΚΕΤ

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολλά να μάθουμε"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε τα αίτια της ήττας από τον Παναθηναϊκό κι εν συνεχεία εξήγησε ότι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να ενταχθούν οι νέοι παίκτες στο rotation, τονίζοντας ότι η βελτίωση θα έλθει μέσα από τα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε ότι οι νέοι παίκτες πρέπει να μάθουν να λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες.

Ο κόουτς των "ερυθρόλευκων" ανέφερε αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου: "Δυστυχώς, η χρονιά δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε. Είναι δεδομένο ότι θέλαμε να προχωρήσουμε στον θεσμό του Κυπέλλου όμως έτσι όπως παίξαμε, δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει το προβάδισμα κι εν τέλει να φτάσει στη νίκη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Σε ό,τι αφορά την ομάδα μου, πιστεύω ότι αμυντικά μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Σήμερα το πρόβλημα ήταν η επίθεση.

Είχαμε μια νευρικότητα στις αρχές της τέταρτης περιόδου, όπου κολλήσαμε επιθετικά. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Δώσαμε στον αντίπαλό μας την ευκαιρία να σκοράρει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και να εκμεταλλευτεί την ανισορροπία μας στο αμυντικό τρανζίσιον. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτή την ήττα. Θα δούμε τι έφταιξε και θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, τους τομείς που δεν τα πήγαμε καλά. Είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς, το ζητούμενο για εμάς είναι οι νέοι παίκτες να ενταχθούν στην φιλοσοφία της ομάδας.

Αναφορικά στο επιθετικό μπλακ άουτ στις αρχές της τέταρτης περιόδου, δεν πετύχαμε κάποια ελεύθερα σουτ κι έτσι ήμασταν διστακτικοί στη συνέχεια, χωρίς να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Δεν είχαμε την ηρεμία και τη ψυχραιμία να διαβάσουμε το παιχνίδι. Δεν διαβάσαμε καλά το ματς και δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Υπήρχαν σίγουρα περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα μέσα στη ρακέτα.

Επαναλαμβάνω, το πιο σημαντικό είναι να μάθουν οι νέοι τους παλιούς. Έχουν έλθει κάποια νέα παιδιά, τους οποίους και εμπιστευόμαστε. Μέσα από τα παιχνίδια θα βελτιωνόμαστε, θα δούμε τα λάθη μας καθώς και θα μάθουμε να λειτουργούμε κάτω από ειδικές συνθήκες. Οι νέοι μας παίκτες πρέπει να μπουν στο rotation κι εν συνεχεία θα έλθουν και οι αυτοματισμοί στην επίθεση".

Λοτζέσκι: "Απογοητευτική αρχή"

Ο Ματ Λοτζέσκι εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού και ανέφερε: "Έπαιξαν καλύτερα από εμάς, ήταν πιο έτοιμοι, εμείς δεν παίξαμε καλά. Είναι μια απογοητευτική αρχή για εμάς. Δεν δείξαμε την εικόνα που έπρεπε. Ήταν πιο επιθετικοί, ύστερα από ό,τι έγινε πέρυσι στο Κύπελλο Ελλάδας θα έπρεπε να είμαστε πιο πεινασμένοι, αλλά δεν ήμασταν και ηττηθήκαμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ