ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 68-76: στους τέσσερις του Κυπέλλου οι πράσινοι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέα στην Πάτρα (76-68) και έγινε η τέταρτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο τέταρτος -και τελευταίος- προημιτελικός ήταν αυτός που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις την εβδομάδα που μας πέρασε. Προμηθέας και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο "Τόφαλος", με τους πράσινους να παίρνουν τη νίκη (76-68) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου βρίσκονταν ήδη η Κύμη, ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από κλήρωση.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο μέρος τον Νικ Καλάθη, οι Λάνγκφορντ - Λάσμε - Παππάς - Τόμας έδωσαν λύσεις, όμως τα νούμερα των "πρασίνων" από την περιφέρεια δεν ήταν καλά. Ακόμη χειρότερος ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισαν τον -υπό αποχώρηση από τον Προμηθέα- Τερέλ Παρκς που τους έκανε μεγάλη ζημιά στις ρακέτες, ωστόσο ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο ρελαντί, ή αν θέλετε, με το μυαλό στο ντέρμπι της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της EuroLeague.

O Προμηθέας του Μάκη Γιατρά, από την άλλη, παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία (από το ματς με τη Μπεσίκτας Οκτάβιους Έλις), έχασε στο 12' τον Λάνγκστον Χολ που ένιωσε ένα τράβηγμα στη μέση, είχε ανέτοιμο τον Ολεξάντρ Λίποβι και εκτός ρυθμού τον Δημήτρη Κατσίβελη, στερήθηκε τον ΤζεϊΒόν Πίνκστον που έφτασε στην Ελλάδα σε όχι ιδανική κατάσταση, έκανε την προσπάθειά του, αλλά δεν είχε λύσεις στον πάγκο, στο τέλος δεν είχε και πολλές δυνάμεις και έχασε την ευκαιρία να φτάσει ένα βήμα μακριά από τον τελικό της διοργάνωσης.

O MVP

Ουδείς ξεχώρισε πραγματικά από τον Παναθηναϊκό. Ο Καλάθης ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, αρκετοί τον βοήθησαν, αυτός όμως που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση ήταν ο Τερέλ Παρκς. Ο Αμερικανός σέντερ θα αποχαιρετήσει τον Προμηθέα, ήταν μάλιστα προγραμματισμένο να φύγει από την Πάτρα πριν το ματς της περασμένης εβδομάδας με τη Μπεσίκτας, έμεινε όμως για να καλύψει λίγο από το κενό του Οκτάβιους Έλις και απέναντι στον Πρωταθλητή Ελλάδας έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση με 14 πόντους από 7/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής. Αν και ηττημένος, αξίζει το χειροκρότημα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το μόλις ένα λάθος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν μια τρομερή επίδοση, όμως οι πέντε ασίστ ήταν ένας πολύ μικρός αριθμός. Ο Προμηθέας έμεινε κοντά χάρη στα 6/10 τρίποντά του, οι πράσινοι τελείωσαν τον αγώνα με 6/22 (27%) και αυτός είναι σίγουρα ένας αριθμός που θα προβληματίσει τον Τσάβι Πασκουάλ, όπως και το double-double του Τερέλ Παρκς (14 πόντοι, 7/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ) που είναι εδώ και αρκετό καιρό με το ενάμιση βήμα στην έξοδο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Τσαϊρέλη να κάνει καταπληκτική δουλειά στο ξεκίνημα και να πετυχαίνει εννέα γρήγορους πόντους, ο Προμηθέας έμεινε όρθιος, ισοφάρισε στο 16-16 και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να χτίσει μια μικρή διαφορά που τόσο ήθελε. Το 24-29 της πρώτης περιόδου ήταν αποτέλεσμα της μονομαχίας Τσαϊρέλη (9π.) - Καλάθη (11π.), οι γηπεδούχοι έχασαν τον Χολ (τράβηγμα στη μέση κατά την προσγείωση μετά από σουτ) στο 12', όμως ένα τρίποντο του Μέγιερ κι ένα του Ρίον Μπράουν τους έβαλε μπροστά με 32-31 για να καλέψει ο Τσάβι Πασκουάλ έξαλλος timeout. Τι προέκυψε από αυτό; Ένα σερί 0-10 του Παναθηναϊκού που πήγε στο +7 (32-41), με τον Παππά να σκοράρει για το 39-46 του πρώτου μέρους και να κρατά την ομάδα του μπροστά με ένα μικρό "μαξιλαράκι".

Με τους Έλις - Χολ εκτός αγώνα και τον Λίποβι να βγαίνει κι αυτός από την εξίσωση μετά το ημίχρονο, ο Προμηθέας έμεινε από λύσεις και δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +15 (43-58) στα μέσα της τρίτης περιόδου, ο Ρίον Μπράουν έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του κοντά (50-61 στο 28'), ο Παρκς έκανε συγκινητική προσπάθεια, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει τον προημιτελικό εκεί που ήθελαν χωρίς να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες ή αντίσταση. Ένα δίποντο του Παρκς κι ένα τρίποντο του Γερομιχαλού (55-61 στο 31') έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς, όμως ένα δίποντο με ταμπλό του Λεκαβίτσιους κι ένα λέι-απ του Παππά κράτησαν τη διαφορά στους δέκα (55-65) και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πιστέψουν σε κάτι περισσότερο από μια ήττα με αξιοπρεπή διαφορά.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Sold out ανακοίνωσαν οι άνθρωποι του Προμηθέα. Περισσότεροι από 4000 θεατές βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (5/11) στο "Τόφαλος".

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Ψαριανός

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-29, 39-46, 50-61, 68-76

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Χολ, Λίποβι 3, Γκίκας, Τσαϊρέλης 13, Γερομιχαλός 5, Κασελάκης 4, Σαλούστρος 4, Κατσίβελης 5, Μέιερ 6, Μπράουν 11, Λαναράς 3, Παρκς 14 (7/8 δίποντα, 11 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 12, Λάνγκφορντ 8, Παπαγιάννης 4, Λάσμε 10, Παπαπέτρου 6 (9 ριμπάουντ), Παππάς 7, Γκιστ 3, Βουγιούκας 6, Λεκαβίτσιους 4, Λοτζέσκι 1, Καλάθης 15 (5 ασίστ), Μήτογλου

Τα ομαδικά στατιστικά του Προμηθέα: 15/40 δίποντα, 9/23 τρίποντα, 11/12 βολές, 39 ριμπάουντ (28 αμυντικά - 11 επιθετικά), 15 ασίστ, 10 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 21/44 δίποντα, 6/22 τρίποντα, 16/20 βολές, 34 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 10 επιθετικά), 11 ασίστ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα, 5 κοψίματα

Προμηθέας - Παναθηναϊκός 68-76: στους τέσσερις του Κυπέλλου οι πράσινοι


Προμηθέας - Παναθηναϊκός 68-76: στους τέσσερις του Κυπέλλου οι πράσινοι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ