ΜΠΑΣΚΕΤ

Πεδουλάκης: "Ανέτοιμοι και χωρίς ρυθμό"

Πεδουλάκης: "Ανέτοιμοι και χωρίς ρυθμό"

Ο έμπειρος προπονητής, Αργύρης Πεδουλάκης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Fast break", με τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιώργο Οικονόμου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, για τα προημιτελικά του κυπέλλου: " Είναι αρχή της σεζόν, οι ομάδες είναι ανέτοιμες και οι παίκτες και οι προπονητές δεν έχουν βρει ρυθμό. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών, η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική και δε θα υπάρχει πίεση προς τους αντίπαλους και τους διαιτητές. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τον Ολυμπιακό τον ξέρουμε, δεν έχει αλλάξει στυλ, έχει κρατήσει την ίδια βάση και έχει προσθέσει παίκτες που είναι γνωστοί από την Ευρωλίγκα, όπως ο Γιάνγκ και ο Χάκετ.

Ο Σλούκας είναι μεγάλη απώλεια, καθώς έδινε ρυθμό στα ζυγά δεκάλεπτα, ήταν και δημιουργός και σκόρερ και ένας παίκτης που είναι δύσκολο να βρεις. Ο Παναθηναϊκός είναι τελείως διαφορετικός. Έκανε την καλύτερη μεταγραφή στην Ευρώπη με τον Καλάθη, όχι μόνο λόγω της ικανότητας του παίκτη, αλλά και διότι υπάρχει έλλειψη στα πολύ καλά γκαρντ. Βλέπουμε άλλωστε πολλές εθνικές ομάδες να παίρνουν Αμερικανούς σε αυτές τις θέσεις. Ο Καλάθης του δίνει μεγάλη ταχύτητα, έχει τρία «ψηλά» κορμιά κοντά στο καλάθι με πλεονεκτήματα μέσα στη ρακέτα και μειονεκτήματα μακριά από αυτήν, όπως στην αντιμετώπιση των πικ “ν” ρολ. Θα φανούν και τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους και μέσα στη χρονιά χρειάζεται να δουλέψουν για να γίνουν ομάδα.

Ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο, αλλά έχει βάση και έχει να ενσωματώσει τους Αμερικανούς του, που έχουν, όμως, εμπειρία. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει να ενσωματώσει περισσότερα παιδιά. Ο Ολυμπιακός έχει το γήπεδό του, τα καλάθια του, το χώρο του. Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει πιο δυνατά φιλικά, αλλά είχε και το ταξίδι στην Κίνα, που ήταν ταλαιπωρία. Όταν, όμως, ξεκινάει το παιχνίδι, όλα αυτά ξεχνιούνται. Το κίνητρο είναι μεγάλο και η αδρεναλίνη υψηλή. Για αυτό βλέπουμε πολλές φορές… περίεργα αποτελέσματα στα ντέρμπι ανεξαρτήτως δυναμικότητας των ομάδων. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια και μετράει η προετοιμασία, η συγκέντρωση και το πόσο αντέχεις στην πίεση".

Για τον Τζέιμς Γκιστ: " Δεν θα έχει ρυθμό. Πέρσι μέχρι να κάνει το μεγάλο λάθος του ήταν από τους πολυτιμότερους του Παναθηναϊκού, διότι είχε συνδρομή σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Όπως είναι δομημένος ο Παναθηναϊκός θα τον χρειαστεί και στη θέση του σέντερ, ειδικά με αντιπάλους που σουτάρουν καλά από την περιφέρεια. Είναι ένα πολυεργαλείο και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλούς τομείς. Είναι ώριμος, έχει αλλάξει επίπεδο και ο Παναθηναϊκός με Καλάθη, Φώτση και Γκιστ γίνεται πάρα πολύ γρήγορος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ