ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαμακάριος: "Μια ωραία παρέα που αγαπάει το μπάσκετ"

Παπαμακάριος: "Μια ωραία παρέα που αγαπάει το μπάσκετ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μανώλης Παπαμακάριος αναφέρθηκε στην επιτυχία του Φάρου Κερατσινίου να συμμετάσχει στον τελικό του Κυπέλλου, τονίζοντας πως στην ομάδα είναι μία ωραία παρέα που αγαπά το μπάσκετ.

Ο έμπειρος γκαρντ του Φάρου Κερατσινίου, Μανώλης Παπαμακάριος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ τόσο για την ομάδα του Φάρου Κερατσινίου, όσο και για την μεγάλη επιτυχία της να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

-Τελικός Κυπέλλου. Είναι κάτι που θα μπορούσατε να φανταστείτε στην αρχή της χρονιάς;

"Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε όλη η ομάδα μαζί, νιώσαμε ότι είμαστε μια ωραία παρέα που αγαπάει το μπάσκετ και μέσα από αυτό μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα. Πρωταρχικός στόχος μας ήταν και είναι η άνοδος στην Α1 και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι όλοι μας πήγαμε στο Φάρο. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με προσήλωση στο Πρωτάθλημα της Α2. Από εκεί και πέρα λάβαμε μέρος στο θεσμό του Κυπέλλου με πολύ καλή διάθεση και αυτό φάνηκε και στο παρκέ. Η μία νίκη διαδέχονταν την άλλη και μάλιστα με ομάδες της Α1 και έτσι η αυτοπεποίθησή μας ανέβαινε.

Το αποκορύφωμα ήρθε με τη νίκη μας επί του ΠΑΟΚ στην έδρα μας. Ήταν για εμάς σαν ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο χωρίς αυτό που λέω να μειώνει την προσπάθειά μας και τη δίψα μας για τη νίκη. Δώσαμε και την ψυχή μας στο παιχνίδι αυτό και έτσι βρισκόμαστε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Μία διάκριση αδιανόητη για το Σύλλογο στην αρχή της χρονιάς. Όταν όμως βλέπεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και παλεύεις γι' αυτό ,τελικά τίποτα δεν είναι αδιανόητο και ανέφικτο".

-Σε ποιο σημείο πιστέψατε πως μπορείτε να κάνετε αυτό το άλμα ως το τέλος της πορείας της διοργάνωσης;

"Μετά τον αγώνα μας με την Κηφισιά και δεδομένου του συγκλονιστικού φινάλε του όπως και μετά την κλήρωσή μας με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας, ενδόμυχα υπήρχε η ελπίδα ότι μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες, αν υπερβούμε τους εαυτούς μας, να φτάσουμε στον τελικό. Κάποιοι το πίστευαν περισσότερο κάποιοι λιγότερο. Η κοινή ομολογία όμως ήταν να τα δώσουμε όλα και να είμαστε αξιοπρεπείς έως τέλους. Όπως και έγινε και πλέον δίνουμε το παρόν στην ιστορική αυτή στιγμή για ολόκληρο το Σύλλογο".

-Πόσο σας βοηθά το γεγονός πως για να φτάσετε ως εδώ έχετε αποκλείσει ομάδες της Α1 με τελευταίο τον ΠΑΟΚ;

"Οι περισσότεροι εκ των παικτών της ομάδας μας είναι αθλητές που αγωνίζονταν στην Α1, γεγονός που από μόνο του μαρτυρά την εμπειρία που έχουν στα τόσα χρόνια πορείας τους. Φυσικά το ότι αποκλείσαμε ομάδες της Α1 φτάνοντας στον τελικό μας έδινε μια επιπλέον ώθηση και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να συνεχίσουμε. Μη ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη φορά που ομάδα προερχόμενη από τη Β Εθνική βρίσκεται την επόμενη χρονιά σε έναν τελικό Κυπέλλου , πράγμα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο".

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την αναμέτρηση; Τι θα πρέπει να κάνετε για να διεκδικήσετε τη νίκη;

"Το παιχνίδι αυτό το βλέπουμε ως μία γιορτή. Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό και να απολαύσει ο κόσμος ένα ματς αντάξιο του Κυπέλλου Ελλάδος. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε σοβαροί και προσηλωμένοι και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο ας έρθει. Από την άλλη είναι η τελευταία χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη και του δικού μας, Μιχάλη Κακιούζη και θέλουμε ο αγώνας αυτός να χαραχτεί στη μνήμη τόσο των ίδιων όσο και όλων εμάς".

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους φίλους του Φάρου;

"Σκοπός μας είναι να φέρουμε το φίλαθλο κοινό κοντά μας. Ως ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει. Θέλουμε τους υγιείς φιλάθλους και τις οικογένειες. Το μήνυμα που θέλουμε να τους στείλουμε είναι να έρθουν στο γήπεδο και να απολαύσουν την ιστορική στιγμή της ομάδας και να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ