ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Καβάλα 90-51

Παναθηναϊκός - Καβάλα 90-51
INTIME SPORTS

Για 8η συνεχόμενη φορά ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας εύκολα την Καβάλα με 90-51. Αποβλήθηκαν με ντισκαλιφιέ Βουγιούκας, Ο' Μπράιαντ

Εύκολη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας με το εντυπωσιακό 90-51 την Καβάλα για τον πρώτο ημιτελικό του θεσμού.

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καβάλα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να αντιστάθηκε στο ματς του πρωταθλήματος, πριν από δύο ημέρες, ωστόσο στον ημιτελικό του Κυπέλλου βρέθηκε από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει.

Μάλιστα, η διαφορά άγγιξε και τους 40 πόντους (84-44), λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ενώ δεν έλειψαν τα νεύρα σε ένα κατά τα άλλα ήσυχο ματς στο ΟΑΚΑ, όταν στο 35' Βουγιούκας και Ο' Μπράιαντ σπρώχτηκαν και αποβλήθηκαν αμέσως με ντισκαλιφιέ.

Η Καβάλα κατέβηκε στο ματς με 9 παίκτες, χωρίς τους τραυματίες Καραθανάση και Πάσαλιτς, ενώ οι απουσίες των Μπατίστ και Σμιθ δεν φάνηκαν με το ροτέισον που έκανε ο Ομπράντοβιτς, μοιράζοντας σε όλους το χρόνο συμμετοχής.

Ο αγώνας:

Με τους Γιασικεβίτσιους, Διαμαντίδη, Περπέρογλου, Μάριτς και Σάτο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος σε ένα ακόμα παιχνίδι αγωνίστηκε χωρίς τους Μπατίστ και Σμιθ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 4' πίσω στο σκορ (7-9), ωστόσο με ένα 7-0 βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 14-9.

Η είσοδος του Λόγκαν στο παρκέ μαζί με τον Καϊμακόγλου έδωσε ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και έτσι οι "πράσινοι διεύρυναν το σερί τους σε 15-0 τρέχοντας στον αιφνιδιασμό με κάθε ευκαιρία. Η Καβάλα έμεινε άποντη για πάνω από πέντε λεπτά και τελικά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-9 στο τέλος του δεκαλέπτου έχοντας τον έλεγχο στα ριμπάουντ (15-8) και καλή ευστοχία από τα 6.75μ. (3/6).

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς... Ένα σερί 5-0 στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου έκανε το σκορ 27-9, στέλνοντας τη διαφορά στους 18 πόντους, με τον Ντέιβιντ Λόγκαν να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος. Το ίδιο ορεξάτος μπήκε στο παρκέ και ο Πατ Καλάθης ο οποίος βρήκε θέση στην πεντάδα του Παναθηναϊκού μετά από καιρό. Με δύο δικά του καλάθια έκανε το σκορ 35-11.

Με τον Καραποστόλου μείωσε η Καβάλα σε 42-25, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με σερί 4-0 και έφυγε για τα αποδυτήρια στο +21 (46-25).

Πάτησε κι άλλο γκάζι

Στην επανάληψη, τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σε αντίθεση με το ματς της περασμένης Τετάρτης οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι έξω από τα 6.75μ. και με τρίποντα των Διαμαντίδη και Γιασικεβίτσιους, βρέθηκαν στο +27 (57-30).

Το τάιμ άουτ που πήρε εσπευσμένα ο Πρίφτης για να κόψει το ρυθμό των πράσινων δεν είχε αποτέλεσμα και με καλάθι και φάουλ του Σάτο το σκορ έγινε 60-30. Στη συνέχεια, ο Ομπράντοβιτς άλλαξε όλη την πεντάδα του περνώντας στο παρκέ τους Λόγκαν, Καλάθη, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, απόρροια του ροτέισον που έκανε ο Σέρβος προπονητής. Η διαφορά άγγιξε και τους 34 πόντους (64-30), πριν τελικά γράψει ο Νικ Καλάθης το 70-36 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Το δ' δεκάλεπτο μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Η διαφορά άγγιξε τους 38 πόντους (74-36) στο 32ο λεπτό του αγώνα κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα κυλούσε ήρεμα μέχρι το τέλος, υπήρξε μία διαμάχη ανάμεσα στον Βουγιούκα και τον Ο' Μπράιαντ. Οι δύο τους σπρώχθηκαν και οι δύο διαιτητές τους απέβαλαν με ντισκαλιφιέ στο 35'.

Ο Μάριτς ο οποίος πήρε προσπάθειες στο τέλος έγραψε με 1/2 βολές το 84-44 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 40 πόντους. Πάντως, ένα φόλοου του Πατ Καλάθη μετά από άστοχο τρίποντο του αδερφού του Νικ, έγραψε το τελικό 90-51.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 46-25, 70-36, 90-51

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κυρίτσης 1, Καϊμακόγλου 9(1), Μάριτς 8, Περπέρογλου 2, Γιασικεβίτσιους 3(1), Λόγκαν 14(2), Σάτο 7, Καλάθης Πατ 10, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 11(3), Βουγιούκας 13, Καλάθης Νικ 10.

Καβάλα (Πρίφτης): Καραποστόλου 12(3), Σίμτσακ, Αράπης, Αγγελόπουλος 6, Ο' Μπράιαντ 6, Τέιλορ 9, Στεφανίδης 13(3), Γεωργάκης, Κοστόβ 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ