ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τσάπας ξύπνησε τον… γίγαντα της Νίκαιας

Ο Τσάπας ξύπνησε τον… γίγαντα της Νίκαιας

Ο Ιωνικός, ομάδα Β' Εθνικής, εντυπωσιάζει στο Κύπελλο. Πώς ο Βαγγέλης Τσάπας άλλαξε την ιστορία του... γίγαντα της Νίκαιας και ποια η σχέση του με τον περσινό Φάρο Κερατσινίου.

Η ομάδα του Ιωνικού Νικαίας μόνο άγνωστη δεν είναι στον ελληνικό αθλητισμό. Πρόκειται για σύλλογο που ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται σε πολλά αθλήματα. Στο μπάσκετ, οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την ομάδα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο "Δράκος" μεγαλούργησε με τη φανέλα του Ιωνικού, ο οποίος πάντως τα προηγούμενα χρόνια πέρασε δύσκολα κι έφτασε μέχρι την Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

Βήμα-βήμα η ομάδα κατάφερε να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά φέτος η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη, καθώς ο Ιωνικός έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει και για την ώρα τα καταφέρνει ιδανικά, με τον άνθρωπο "κλειδί" να είναι ο Βαγγέλης Τσάπας!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Φέτος, άλλαξε το Κύπελλο Ελλάδος, με τις ομάδες της Β’ Εθνικής να επιστρέφουν σε αυτό, έπειτα από απόφαση της ΕΟΚ. Το συγκεκριμένο γεγονός έδωσε την ευκαιρία στον Ιωνικό Νικαίας να δείξει από νωρίς τις φετινές του δυνατότητες. Στην 1η αγωνιστική της α’ φάσης επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 91-78, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Καράμπουλα και Φώτη Βασιλόπουλο που μέτρησαν από 20 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Η συνέχεια βρήκε τον Ιωνικό απέναντι σε ομάδα της Α2. Υποδέχθηκε το Περιστέρι, το οποίο φέτος φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League, αλλά λύγισε κι αυτό στη Νίκαια! Η ομάδα του coach Γούναρη πήρε τη νίκη-πρόκριση με 71-64 έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, στο οποίο πρώτος σκόρερ ήταν εκ νέου ο Φώτης Βασιλόπουλος με 18 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα.

Το απόγευμα της Τετάρτης (20/09) ο Ιωνικός αντιμετώπισε τη Δόξα Λευκάδας. Ακόμα μία ομάδα από την Α2. Και τι μ’ αυτό; Οι Νικαιώτες όχι απλά κατάφεραν να πανηγυρίσουν ακόμα μία πρόκριση, αλλά το έκαναν και με εντυπωσιακό τρόπο! Επικράτησαν με 95-62, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Ανδρέα Κανονίδη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 29 πόντους. Από κοντά κι ο πολύπειρος Βαγγέλης Καράμπουλας με 19 πόντους.

Ο Τσάπας ξύπνησε τον… γίγαντα της Νίκαιας

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΠΑΣ, Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Πρόκειται για μία "μεταγραφή" που δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα, αλλά έφερε στη Νίκαια τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του Ιωνικού. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Τσάπα, τον παράγοντα που ευθύνεται για τον εξαιρετικό Φάρο Κερατσινίου που θαυμάσαμε τα τελευταία χρόνια στα παρκέ της Α2 αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Το ανδρικό τμήμα του Φάρου τράβηξε τον δικό του δρόμου, ο Βαγγέλης Τσάπας συνεχίζει να ασχολείται με το γυναικείο -το οποίο τη νέα σεζόν θα παίξει στην Α1- παράλληλα, όμως, "μετέφερε" τη βάση της περσινής ομάδας στον Ιωνικό Νικαίας, σε μία κίνηση-μάτ, όπως αποδεικνύεται.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Σωτήρης Κατούφας, ο Μάριος Μπατής, ο Χρήστος Πετροδημόπουλος κι ο Γιώργος Κουντουράς ήταν οι πρωταγωνιστές του Φάρου πέρυσι, αλλά πλέον ανήκουν στο δυναμικό του Ιωνικού, με τον Βαγγέλη Τσάπα (ο οποίος είναι κυριολεκτικά δίπλα στην ομάδα, καθώς κάθεται στον πάγκο) να παίζει καθοριστικό ρόλο στις συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες “μετέτρεψαν” τον Ιωνικό στο μεγάλο φαβορί της Β’ Εθνικής.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι παραπάνω παίκτες. Υπάρχουν ακόμα αρκετά έμπειρα παιδιά όπως ο Άλεξ Βουγιούκας, αλλά κι ο Ανδρέας Κανονίδης, με τον coach Γούναρη και τους συνεργάτες του να έχουν στα χέρια τους ένα σπουδαίο υλικό, το οποίο συνδυάζει ποιότητα και εμπειρία.

Ο Τσάπας ξύπνησε τον… γίγαντα της Νίκαιας

Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Το κλειστό του "Πλάτωνα" έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν και μπροστά υπάρχει ακόμα μία σπουδαία πρόκληση. Το προσεχές Σάββατο (23/09, 17:00) ο Ιωνικός υποδέχεται τα Τρίκαλα στην πρώτη του κόντρα με ομάδα της Stoiximan.gr Basket League έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ο Ιωνικός είχε αντιμετωπίσει ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία στη Νίκαια ήταν το 1999 όταν είχε ηττηθεί από τον Ηρακλή με 47-65.

Έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια, ο Ιωνικός αντιμετωπίζει ξανά ομάδα της Α1 και στο γήπεδο αναμένεται να δημιουργηθεί "καυτή" ατμόσφαιρα! Κάτι δηλαδή που έγινε και στα προηγούμενα ματς του Κυπέλλου και που δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, καθώς -όπως αναφέραμε- ο Ιωνικός είναι ομάδα με ιστορία κι έχει τον δικό του κόσμο. Στο video που ακολουθεί θα καταλάβετε τι εννοούμε...

Βέβαια, το Κύπελλο δεν είναι ο βασικός στόχος των ανθρώπων της ομάδας. Ο μεγάλος στόχος της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι η άνοδος του Ιωνικού στην Α2 κατηγορία. Το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο στη Νίκαια έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό ρόστερ κι ο ιστορικός σύλλογος φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ